Autor Wątek: Zreteksturowana mapa Lwowa  (Przeczytany 7881 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zreteksturowana mapa Lwowa
« dnia: Marca 14, 2011, 19:42:35 »
Cześć Wam

Jeśli kogoś bardzo kuje chwilowa bezużyteczność stworzonych już polskich samolotów to tutaj macie spolszczone Lwów. Nic wielkiego ale zawsze lepsze to od stockowej mapy Lviv bo w niej nic polskiego nie ma. Czym to się różni?
   - polskie napisy
   - zmienione tekstury
   - kilka polskich lotnisk (Lwów-Skniłów, Nienadowa, Medyka, Krosno, Lubień Wielki)
   - godło 211 Eskadry Bombowej
   - okopy w miejscach gdzie Polacy organizowali polową obronę (Przemyśl, Jarosław, Lwów i na kilku rzekach)
            - warunki atmosferyczne

Aby mapa działała trzeba mieć tekstury 352nd_Cross_Channel (zawarte w UP 2.01),
a w Generic Mod Enabler nie mogą być włączone 00_Stock_4.09m/00_Stock_4.10m/00_Stock_4.101m
Aby działała 211 Eskadra Bombowa trzeba mieć Forgotten Countries SAS Switched
Reszta instrukcji w pliku " Readme "

W FMB mapa będzie wyświetlona w miejscu, w którym wkleicie odpowiedni napis w pliku all.ini (szczegóły w Readme) pod nazwą Lwów zaś stare Lviv pozostanie nie tknięte.

Plus dwie pojedyncze misje dla P.11 i PZL-37
W iłku Single Missions/Poland/Lwów
Historyczna linia frontu i rozmieszczenie jednostek. Mam nadzieję, że wprowadzenia historyczne i komunikaty radiowe w brief sound dodadzą klimatu. Właściwie jedyne co niehistoryczne to polskie lotnictwo bo na tych lotniskach nie operowały myśliwce. Słyszałem, że operowały eskadry obserwacyjne i widziałem zdjęcia zniszczonego Łosia na lotnisku w Krośnie oraz Karasia na lotnisku w Skniłowie jednak nic nie wiem o ich operacjach. Wiem, że lipna ta mapa ale skoro na razie nie ma nic lepszego to może ktoś kto się zna na tworzeniu misji zrobi jakąś kampanię. Polskie samoloty, więcej lotnisk na mapie i lepszy wygląd powinny pomóc :p Jakby kto miał jakieś uwagi to walić.

Lwów retex.rar zawiera Readme i Lwów.rar
Lwów.rar wypakować do Ubisoft/IL-2 Sturmovik 1946

Podziękowania
Lisek za napisy na lotniskach
Lucas za plany lotnisk

Link
http://www.mediafire.com/?0bj1u02kz434glz

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
Odp: Zreteksturowana mapa Lwowa
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 14, 2011, 20:07:13 »
Bezużyteczność? Hah, dobre sobie. Mapa bardzo fajna, dzięki!
"Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny." - Hermann Brunner

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 14, 2011, 20:47:38 »
Nic wielkiego..

Zaraz w dziób dostaniesz za taką gadkę ;)

Dzięki za mapę !!!

PS. Za chwil kilka poprawiony mocno Łoś
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

« Odpowiedź #3 dnia: Marca 14, 2011, 21:16:56 »
Heh matwos6 nie bądź taki skromny ;). Mapa pierwsza klasa! Nawet jeśli chodzi o loty rekreacyjne. Porządna robota stary.  :580:

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 15, 2011, 16:57:42 »
Dwie uwagi:
1) Nie działają mi misje (4.09)  - log wykazuje brak takich obiektów:
BarbeleSpiral i jakiegoś Blitza z radiem - choć niekoniecznie to jest przyczyną niedziałania misji gdyż mam komunikat o spadochroniarzach
2) W okolicach Lwowa coś strasznie szarpie fps i mam 8-10 klatek w tym miejscu.
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

« Odpowiedź #5 dnia: Marca 15, 2011, 18:51:39 »
Blitz z radarem to stationary object dodany już w FMB przy tworzeniu misji. Jest to oczywiście jeden z pojazdów do zbombardowania i nie trzeba go znikąd pobierać bo jest w stockowym iłku. Mimo wszystko szkodliwym błędem są raczej spadochroniarze. BarbeleSpiral to prawdopodobnie drut kolczasty rozłożony przy okopach, które są na samej mapie i nie można go usunąć ale bez niego mapa odtworzy się, tylko nie będzie wyświetlany. Jeśli dobrze pamiętam to ten drut pochodzi z ToW Objects (na pewno dostępne w UP, jak coś to dorzucę do paczki z mapą). A co do tego zwalniania w okolicach Lwowa - to występuje podczas grania w misję P.11 czy ogólnie podczas latania nawet przy samo-zrobionej misji :011: Jeśli podczas misji P.11, to zwalnianie występuje gdy Heinkle zrzucą bomby na budynki, a efekty zniszczenia budynków przerabiają iłka na pokaz slajdów. To zwalnianie trwa tylko przez chwilę (jak długo budynki się dymią) i występuje dwukrotnie (bombowce nadlatują w dwóch bliskich falach). Istnieje różnica w wielkości zwolnienia w zależności od tego czy wtedy nasza kamera widzi te budynki. Wiedziałem że u niektórych taki efekt może się pojawić ale żeby nie było, że wyżywam się na waszych komputerach
,,W dniu 01.09.1939 r.
Lwów był bombardowany przez 29 bombowców typu Heinkel He 111P wchodzących w skład 4 pułku lotniczego 2 dywizji lotniczej 4 floty powietrznej dowodzonej przez gen. A. Loehra." (http://www.lwow.com.pl/rocznik/obrona39.html)

A tak szczerze pisząc to nie przypuszczałem, że ta mapa Wam się chociaż odtworzy  :003:

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 15, 2011, 19:20:53 »
A co do tego zwalniania w okolicach Lwowa - to występuje podczas grania w misję P.11 czy ogólnie podczas latania nawet przy samo-zrobionej misji

Misja żadna mi się nie otwiera - komunikat o spadochroniarzach. Latałem RWD-8 na mapie w FMB i takie spowolnienia miałem na Skniłowem.

,,W dniu 01.09.1939 r. Lwów był bombardowany przez 29 bombowców typu Heinkel He 111P

I mój ojciec na nie patrzył...

A tak szczerze pisząc to nie przypuszczałem, że ta mapa Wam się chociaż odtworzy 

Niedobra bestia  :021:
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 15, 2011, 20:03:22 »
Więc jest tak - misja z P-11 poszła - nie miałem He-111P  :008:

z Łosiem nie idzie - paratroopers...  :005:
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "

« Odpowiedź #8 dnia: Marca 15, 2011, 20:28:27 »
Zatem zmienię He-111 P-2 na H-2. A co do spadochroniarzy to musisz pobrać z SAS albo zaktywować w Generic Mod Enabler il2.exe z większą pamięcią. Zalecam co najmniej 768MB. To powinno pomóc ze spadochroniarzami i ze zmulaniem. Jeśli nie masz UP to przykładowy podwyższony .exe masz tutaj http://www.sas1946.com/main/index.php/topic,2475.0.html

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #9 dnia: Marca 15, 2011, 20:30:37 »
nie zmieniaj - już mam He111P - on bardziej do września pasuje
Ok zmienię exe.
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "

« Odpowiedź #10 dnia: Marca 15, 2011, 20:56:05 »
Miła oku mapa  :001:
Co prawda może dla takich wyrzutków społecznych jak ja co z UP nie korzystają przydałby się jakiś dodatek do mapki z tymi texturami.

Ale to tylko taka luźna sugestia, bo pewnie ludzi w moim położeniu będzie znacząco mniej niż całej reszty

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #11 dnia: Marca 16, 2011, 08:57:12 »
Informacje z frontu

Poszedłem do FMB i tam otworzyłem misję dla Łosia - i o dziwo otworzyła się, mało tego udało mi się poprzez FMB ją wykonać ! W misji singlowej dalej nie idzie. Tak więc dziwne są zachowania modowanego Iłka. Niestety, strasznie klatkożerna dla mnie ta mapa jest, nie wiem co jest tego przyczyną - może dużo obiektów bez LODów ?

Zadanie wykonane - kolumny zmotoryzowane zbombardowane i zatrzymane !
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "

« Odpowiedź #12 dnia: Marca 16, 2011, 19:18:38 »
Rzeczywiście coś zmula w okolicach Lwowa. Problem znajduje się gdzieś na lotnisku i chyba już wiem o co chodzi. W weekend spróbuję to poprawić. Dodam też tekstury do mapki.

Zadanie wykonane - kolumny zmotoryzowane zbombardowane i zatrzymane !

...chociaż jedna dobra wiadomość  :020:

« Odpowiedź #13 dnia: Marca 26, 2011, 11:27:54 »
Teraz będzie lepiej jednak na lotnisku Skniłów-Lwów nie da się do końca rozwiązać problemu ponieważ lotnisko jest bardzo blisko miasta i gdy z takiej odległości spojrzy się na miasto to wtedy klatki uciekają.
+ tekstury
http://www.mediafire.com/?ao1i0z0oxv16qeh
Powiedzcie czy u was jest lepiej.

« Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 03, 2011, 16:48:51 »
Rozumiem, że najbardziej aktualnym plikiem, który należy "zainstalować" jest ten większy, ok. 4MB? Czy wymagane są oba? Tzn. najpierw ten mniejszy (czyli link podany na samym początku wątku) , później większy (czyli link widoczny wyżej).
Pozdrawiam.