Autor Wątek: DCS: A-10C Warthog - Patch 1.1.0.7  (Przeczytany 17397 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: DCS: A-10C Warthog - Patch 1.1.0.7
« Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 06, 2011, 20:36:15 »
A szkoda... ehhh ;). Dzięki za odpowiedź.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 06, 2011, 23:40:08 »
Troszkę polatałem na nowym patch'u i mam mieszane uczucia.
Potwierdzam, że poprawili bombardowanie GBU-38 kilku celów przez Markpoint choć zauważyłem, że celniej się strzela kiedy wyznaczy się cel na TGP lekko pod celem a nie centralnie. No ale działa i można cieszyć się jak wybuchają po kolei wybrane cele po jednym przelocie.
Jak już wcześniej  pisałem na ustawieniach dynamicznych pogody jest trudniej wystartować. Bardzo mocno trzeba pracować pedałami i trzeba odpowiednio wcześniej wziąć drążek na siebie. Dłuższe "spacerowanie" po pasie z dużą prędkością może skończyć się złamaniem przedniej goleni. (Nie próbowałem startu z trymem na siebie, które nie działało w 1106).
 Lądowanie z wiatrem bocznym to teraz moim zdaniem PIEKŁO. Już dawno nie miałem takich problemów jak teraz. A kiedy A-10tka jest maksymalnie obciążona to z 14 lądowań 3 razy nie skończyłem na poboczu z poprzebijanymi oponami.
Optymalizacja troszkę mnie rozczarowała. Jasne sim chodzi teraz płynniej ale to nagłe pojawianie się budynków ... błeeee... kiszka i nie naturalnie to wygląda.
Co do samego pilotażu nie wiem czy macie podobne odczucia ale Warthog złagodniał i łatwiej przyśpiesza po odchyleniu drążka. Samo sterowanie też jest bardziej precyzyjne. Nie próbowałem jeszcze tankowania ale coś czuje, że powinno być łatwiej w lotach w szyku.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 07, 2011, 01:03:38 »
Jak już masz tę misję z tym "piekłem" to wrzuć. Nie będę już kombinował z edytorem ale aż takich różnic do 1.1.0.6 nie odczułem - przeszedłem jedną misję z kampanii na nowych patchu plus parę testów z bombardowaniami i low passami. Wg. mnie poprawiono AI, zwłaszcza w misjach SEAD. Obecnie F-16ście faktycznie wyczyściły mi teren, bo w tej samej misji na poprzedniej wersji zaliczyłem niezłego zonka i parę niespodzianek po drodze :D.

Osobiście to nie podoba mi się, że teren buduje się tak późno. Owszem, efekt w fps teraz jest rewelacyjny, nad ziemią na ustawieniach wszystko właściwie high mam 50 fps (i taką ilość w FPSMAX). Jednak jeśli lecisz wysoko, punkty, poprzednio zwane miastami itp. wyglądają prawie jak zwykłe tekstury bez niczego. Do tego jeśli mamy cel jakiś na zmieni to dużo prościej go dostrzec (obraz jednak na TGP jest już poprawny). Powinni to zmieć wg. mnie, więc obecne ustawienia maksymalne, powinny być jako medium, a high to tak jak kiedyś było po prostu. Co ciekawe, zmiana budowania się sceny poprzez zmianę dystansu obecnie niewiele pomogą. Wydaje mi się, nawet, że ta opcja jest niepotrzebna nawet bo wygląda to zawsze tak samo.

No i bug z "white flash" z kartami 6xxx i włączonym HDR.

Reszta podoba się bardzo (na to co latałem).
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 07, 2011, 09:01:01 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Yossarian

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 07, 2011, 11:03:08 »
A ja mam mieszane uczucia po tym patch'u. Niby wszystko działa mi płynnie ale ładowanie prostej misji, którą zrobiłem do celów treningowych, jest koszmarnie długie.
Czas ładowania wydłużył się 2x a może nawet 3x. Teraz muszę czekać 5min a może i więcej. Nie sprawdzałem czasu ale mogę iść do kuchni nastawić wodę w czajniku i jeszcze zdążę zrobić sobie herbatę  :005:.
Coś mi się zdaje, że będę musiał zrobić reinstalkę, bo z tego co czytałem to ładowanie misji miało się poprawić a nie pogorszyć...
Ale może jest to spowodowane też tym, że zmieniłem sobie w tym samym czasie kartę graficzną. Zaszalałem i kupiłem sobie 560Ti  :002:. Ale co dziwne fps'y mam tylko na poziomie 25 (w kabinie na wprost przyrządów) po bokach trochę lepiej a u góry ok.50.
Coś mi się zdaje, że reinstalka będzie niezbędna. Zresztą chyba czytałem gdzieś na forum, że jak upgrade nie wyjdzie to proponują reinstalację.

Falcon 4 BMS, DCS, FSX, VR: Pimax8KX, TrackIR3 Pro+vector, Thrustmaster Hotas Warthog, Slaw Rudder, Windows 10 64b, 32GB RAM, AMD Ryzen 5 5600X , RTX3090

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 07, 2011, 11:10:38 »
Ale patch .7 i tak chyba trzeba instalować na .6, więc nie wiem co "clean install" ma pomóc.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 07, 2011, 11:24:10 »
Ale co dziwne fps'y mam tylko na poziomie 25 (w kabinie na wprost przyrządów) po bokach trochę lepiej a u góry ok.50.
Coś tutaj nie halo. Jeśli to odpowiednik mojego 6970 to ja mam na wprost, po bokach na górę i dół po nowej łatce 50fps (blokada 50) "on the ground", czyli masz coś nędznie (A-10 działa, bo wyłączony to dodatkowe fps), większość High. Jeśli chodzi o czas ładowania, to może lepiej SSD wstaw jak za długo. U siebie widzę, że jest dłużej, ale nie ma dramatu, jakieś może 20% dłużej, ale za to od razu zauważ masz płynny obraz, a nie doczytywanie się jeszcze tekstur na pauzie przez kolejne naście sekund (i mówię to na przykładzie misji z kampanii z około 150 obiektami).

www.yoyosims.pl

Offline Yossarian

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 07, 2011, 12:57:09 »
Ja w kompie mam wpięty stary dysk IDE w łańcuchu z DVD, być może to coś zwalnia. No ale na tym dysku mam tylko backup. No i to jest na osobnym kanale IDE...
Dyski na system i dane to dwa dyski SATA. No i mam też wpięty dysk SATA na USB.
Ale tak jak pisałem wcześniej do tego patch'a ładowało się wolno ale nie aż tak, zazwyczaj ok. 2 min.

Bo z karty jestem raczej zadowolony, CoD teraz hula dużo lepiej  :003:
U mnie jeszcze wąskim gardłem jest procesor. Czytałem, że aby karta graficzna pokazała co potrafi CPU też musi być dobre. A ja mam C2D chyba 2,33Ghz na podstawce 775. I muszę też kupić więcej RAM'u bo mam tylko 3GB. Planuję kupić jakiś procek dualcore 3,3GHz ale jeszcze na starą podstawkę 775 i rozbudować RAM do 6GB. No ale muszę trochę uzbierać kasy...

Wcześniej miałem podłączony też drugi monitor (na TM MFD) i fps'y też miałem w okolicach 25 ale jak zmieniałem widok (TrackIR) to czasami spadały do pojedynczych fps'ów. Także tutaj podejrzewam, że to CPU i RAM powodowały te zacinki, bo generalnie te 25 fps'ów było. Po odłączeniu drugiego monitora fps'y mam stabilne.

Może coś w ustawieniach mam nie tak...? Generalnie wszystko na HIGH, włączony antyaliasing, krzaki i trawa chyba z odległości 100m, a drzewa 6000m o ile dobrze pamiętam.

Dzisiaj wieczorem spróbuję odłączyć ten dysk IDE i obaczę jak to wpłynie na ładowanie misji. Jak nie pomoże to reinstalka.

Falcon 4 BMS, DCS, FSX, VR: Pimax8KX, TrackIR3 Pro+vector, Thrustmaster Hotas Warthog, Slaw Rudder, Windows 10 64b, 32GB RAM, AMD Ryzen 5 5600X , RTX3090

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 07, 2011, 15:44:49 »
Generalnie Yossarian to Ty chłopie potrzebujesz 4 jajek powyżej 3GHz do tej karty. :021:
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 07, 2011, 16:13:14 »
Tak, zapomnij o zmianie na kolejnego C2D z tą podstawką. Może zyskasz 2 fps i tyle. Nie idź tą drogą ! :D Jak już Sandy Bridge i najlepiej 2600K

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 07, 2011, 16:21:58 »
Tak, zapomnij o zmianie na kolejnego C2D z tą podstawką. Może zyskasz 2 fps i tyle. Nie idź tą drogą ! :D Jak już Sandy Bridge i najlepiej 2600K

Raczej bym powiedział, że 2500k. A swoją drogą lepiej się zainteresować podstawką AM3, bo koszta podobne co do LGA775. A i ta ostatnia to jeszcze całkiem nieźle sobie radzi, zwłaszcza w mocnych konfiguracjach.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Yossarian

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 07, 2011, 19:42:25 »
Hehe, dzięki za porady. Szczególnie z ta inną podstawką.
Koszty procka 3GHz na allegro to ok. 500zł. Muszę pokalkulować ile wyjdzie nowa płyta i CPU z inną podstawką.

I chyba doszedłem dlaczego mam tak mało fps'ów i dlaczego misja ładuje się tak długo. Zainstalowałem wersję 32bitową bo myślałem, że tak jak w becie zainstaluje binarki do 32 i 64 bitów.
Właśnie robię reinstalkę  :002:

Offline Mekki

• Global Moderator
    • 13 WELT
« Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 07, 2011, 19:44:33 »
Eee to nie to. U mnie też się zauważalnie dłużej ładuje, a nic nie zmieniałem.

Kanał youtube 13WELT

« Odpowiedź #27 dnia: Kwietnia 07, 2011, 19:47:37 »
Ja też zauważyłem że misje ładują mi się dłużej po zainstalowaniu nowego patcha.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Kwietnia 07, 2011, 19:52:07 »
Zgadza się, to ma zapobiec doczytywaniu się tekstur w czasie lotu, po prostu wczytują się wcześniej. Dzięki temu w samym locie nie ma skoków FPSów.

Offline Mekki

• Global Moderator
    • 13 WELT
« Odpowiedź #29 dnia: Kwietnia 07, 2011, 19:53:25 »
A to jakaś ogólnie znany fakt był? Kurna nie doczytałem. :118:

Kanał youtube 13WELT