Tak sobie poszperałem w necie i okazuje się, że jakoś nie ma (poza niedostępnymi w sklepach szajsungami u70) monitorów 7 calowych.... Czy może to mi się na kacu tak wydaje?! Chciałem sobie coś sprawić do ABRISA/MFD.... Oczywiście odpowiednio małe, żeby pasowało do ramek TH, które sobie kupię w przyszłości...
7 calowe monitory raczej będą za małe. Powierzchnia wyświetlania w ramkach TH to 11/11cm, sprawdzałem kilka sztuk 7IN i wszystkie były za małe. Chodzi o to, że na górze i dole widać aluminiową ramę matrycy jakieś 5mm co szpeci i psuje cały efekt. Wybór padł na 8 calowe które pasują idealnie.
mj
Nie mogę sobie poradzić z MFD-Extractor. Podłączyłem drugi monitor, przeciągnąłem obydwa MFD, dodałem HSI i RWR. Za pierwszym razem w czasie gry na ekranie zostały tylko te ostatnie. Falcon (AF) zmienia rozdzielczość przy uruchamianiu i przy wczytywaniu gry i wtedy MFD-E na chwilę się pojawia i znika. Nie wiem, dlaczego Falcon "rusza" oba ekrany. Efekt jest taki, że jak włączy się lot MFD-E nie ma na ekranie (inne programy są). Mam Win7-64, ekrany ustawiłem na "rozszerz". Można grać w oknie, ale tego nie chcę (pracuję z grafiką i nie mogę skakać ciągle 16-32bit).
Tak jest jeśli rozdzielczość w opcjach Falcona masz ustawioną inną od tej w Windowsie. Twój problem może też tkwić w konfiguracji monitorów. Ustawiłeś monitory na "rozszerz", znaczy co? W pionie, poziomie? Ustaw niezależnie od siebie.
Panowie,
nie mam DCS więc nie wiem praktycznie nic na ten temat, to co piszecie o programowaniu lua jest ciekawe. Jest taka aplikacja LEAVU2 coś w stylu MDFExtractor do Falcona. Gdzieś czytałem, że można to stosować w Black Shark, jest też facet z forum Viperpits który uruchomił gaugesy A-10 w tym programie. To może być dobre rozwiązanie dla poprawienia FPS, bo można to uruchomić w sieci czyli dodatkowymi monitorami obciążyć inny komp.
Odnośnie ramek TH, polecam. Nie zastąpi tego żaden monitor dotykowy czy inne kombinacje, są fajne i nie drogie ( biorąc pod uwagę jakość do ceny).
Pozdrawiam.