Autor Wątek: Take On: Helicopters  (Przeczytany 78574 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zefirro

• Gość
Odp: Take On: Helicopters
« Odpowiedź #60 dnia: Września 21, 2011, 13:21:12 »
YoYo, możesz napisać coś więcej o nawigacji? Widzę w kilku miejscach wskaźnik VOR, ale zawsze nieruchomy. Jak to wygląda? Czy to takie latanie wokół czterech, wymyślonych przecznic? Czy w konkretnym, sporym terenie, które można uprawiać na podstawie realnych map lotniczych?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #61 dnia: Września 21, 2011, 13:38:10 »
Nie wiem na ile działa VOR. Tutaj mamy tak, że jednak to są małe mapki, np. to co teraz to masz jedynie Seattle i okolice. Raczej tutaj nie będzie tak, że mamy połowę państwa z radiolatarniami. Będzie to jednak struktura otwarta, czyli będzie można robić mody, jest też SDK, czy powiem tak - wszystko w rękach graczy :).

Z ciekawych jeszcze rzeczy, przy lądowaniu czuć poduszkę powietrzną. Maszyna schodzi nam na dół, ale czym bliżej ziemi będziemy mieli moment, że jakby zawiśnie, wtedy dopiero przy kolejnej redukcji obrotów zejdzie niżej. Jest też różnica z lądowaniem z wiatrem i pod wiatr.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #62 dnia: Września 21, 2011, 13:45:47 »
Yoyo, to akurat podstawy ;) Jest sporo ciekawszych rzeczy zaimplementowanych, których np nie uświadczymy w FSX... oczywiście z pominięciem Dodo.

Cygan, TKOH na pewno się Tobie spodoba ;)

_michal

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: Września 21, 2011, 13:46:30 »
Z ciekawych jeszcze rzeczy, przy lądowaniu czuć poduszkę powietrzną. Maszyna schodzi nam na dół, ale czym bliżej ziemi będziemy mieli moment, że jakby zawiśnie, wtedy dopiero przy kolejnej redukcji obrotów zejdzie niżej. Jest też różnica z lądowaniem z wiatrem i pod wiatr.

Spróbuj powoli podlecieć do dachu budynku. Czuć różnicę jak tylko wlecisz nad dach, świetna sprawa.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #64 dnia: Września 21, 2011, 22:38:08 »
Ze smaczków i info: ptaki i dźwięki jak przelatują obok, VOR jednak nie ustawisz, pokazuje jedynie pozycję check pointu i zmienia się automatycznie, chyba, że nie wszystko jeszcze wiem, ale na razie tak to działa, poducha powietrzna jest świetna, wręcz można na niej się ślizgać, chociaż prościej to ląduje się w DCS:BS niż tu,  kontrolsy da się prawidłowo sparametryzować, po prostu zapisują każdy ruch i trzeba dobrze sprawdzić co się zapisało, przeszedłem misje treningowe, nawet fajne, na razie 3, w kabinie można włączyć sobie muzykę, na razie brzdąka coś tam z iPhona, ale pewnie można wrzucić sobie coś z katalogu z mp3.
Własnie wstawiam nowe video na jutuba, jak już będzie koniec dodam do tego postu.

http://www.youtube.com/watch?v=QjWb_XJIEkg
« Ostatnia zmiana: Września 22, 2011, 00:20:53 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #65 dnia: Września 22, 2011, 12:48:06 »
Cygan, TKOH na pewno się Tobie spodobaSpróbuj powoli podlecieć do dachu budynku. Czuć różnicę jak tylko wlecisz nad dach, świetna sprawa.Ze smaczków i info: ...... + screeny
Pieprze to.Litości nie mają. Nie właże na ten topic dopóki sam nie kupie i sie polatam sobie.
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #66 dnia: Września 22, 2011, 13:09:02 »
Cygan, proponuje dila, Ty mi dajesz swojego Hinda, ja swojego ToH i wszystko gra  :020: .

Kolejne dwa:

Free Flight:
http://www.youtube.com/watch?v=E6G2cJE3g-Q
The City:
http://www.youtube.com/watch?v=zdJ9rbz9Gr8

www.yoyosims.pl

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #67 dnia: Września 22, 2011, 14:00:59 »
Powiem tyle - skandal  :121:
... kusiciel, panie...
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: Września 22, 2011, 14:22:22 »
No jesteście okropni... Ja od początku wiem, że ten sim jest kompletnie nie dla mnie - cywilny sim śmigłowców w dodatku z realistycznym modelem lotu, kiedy ledwo Black Sharka ogarniam. A jednak... nie mogę się przestać jarać :/

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #69 dnia: Września 22, 2011, 15:25:04 »
Nie tylko cywilnymi, będą misje wojskowe, w tym strzelanie, a tylko czekać jak community zrobi mapę Wietnamu, misje. Huey już jest.

Czasem dobrze być na chorobowym ;). Chyba przeziębienie spadło na mnie jak z nieba :]

Deszczowy poranek:
http://www.youtube.com/watch?v=z4rOTlibvXM&feature=player_embedded

Ale żeby nie było aż tak cukierkowo, jest trochę baboli na te chwilę:
CTD co 4 raz, rozmywanie się foto tekstur (jak w FS - blurries), tekstury ziemi się nieco długo wyostrzają (a mam ToH na SSD), dziwny cień czasem pod śmigłowcem w postaci dużego koła, oświetlenie, światła do lądowania, TiR jak w FC (czyli stała pozycja głowy) potem ED odeszło od tego pomysłu na szczęście, HDR zbyt mocno przyciemnia albo rozjaśnia, widok tylko VC albo external, brak więcej (np.flyable), FPSy mam na poziomie 30-50, ale tutaj nawet jak jest 25 to wszystko wydaje się płynnie ustawienia Wysokie/Normalne - ale powiem tak, tytuł ma chcicę na dobre procy i grafikę, przy wszystkim na full miałem z -15 fps ale też dało się latać z klatkami 22-30 fps, samochody pojawiające się i znikające itp. Potencjał na grywalny tytuł na pewno ma.

Widok z tylnego siedzenia. W multi będzie można sobie latać w taki sposób.
« Ostatnia zmiana: Września 22, 2011, 17:11:32 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #70 dnia: Września 22, 2011, 16:31:46 »
A co z edytorem misji? Jest? I jeśli jest to przypomina w obsłudze ten z ArmA?

_michal

• Gość
« Odpowiedź #71 dnia: Września 22, 2011, 17:53:23 »
Nowe info o śmigłowcach na oficjalnej stronie: http://takeonthegame.com/about-the-game/helicopters/

« Odpowiedź #72 dnia: Września 22, 2011, 18:11:14 »
Edytor jest bardzo podobny do tego z ArmA. Co do szczegółów to się nie orientuję bo nigdy się tymi edytorami za specjalnie nie bawiłem.

S!
Na większym speedzie lepiej idzie.
--------------------------------------------

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #73 dnia: Września 22, 2011, 20:23:39 »
Przykład misji.

Będzie hit. Jak ktoś lubi simy, na pewno mu się spodoba ten tytuł, z jednej łączyć będzie dużą grywalność, z drugiej ma aspekty symulacji, chociaż w zakresie pstryczków na pewno nie jest to FS. Dostałem zadanie by wziąć choppera i polecieć na jakieś zlecenie, jakiś transport, czy coś, ktoś mnie polecił. Mam polatać z jakimiś gośćmi, no ale skoro płacą i mam umowę to lecę. Cold & dark na moim lotnisku. Uruchamiam MD500 i lecę jakieś 10-15 min na miejsce zbiórki (tu właśnie pokazuje gdzie strzałka na VOR). Można ew. posłużyć się mapką albo włączanym GPS. Wreszcie dolatuję, ręcznie ląduję w wyznaczonym kręgu (można też lądować za pomocą auto hover redukując obroty).

Po wylądowaniu jednak nic, ale za "lotniskiem" widzę zaparkowane czarne auta i trzech gości. Wychodzę więc ze śmigłowca nie wyłączając silnika. Podchodzę do nich. Okazuje się, że misie chcą ze mną lecieć na jakieś tam ćwiczenia i że muszą mnie sprawdzić, czy potrafię latać nieco extremalnie. Po wstępnej gadce w stylu żołnierskim biegną do mojego heli.

Dobra w czasie lotu dowiaduję się, że mam wykonywać rozkazy największego misia, siedzącego obok mnie. Który ogólnie klnie na mnie i już nie pamiętam kiedy na mnie ktoś tak nakrzyczał. Wrzeszczy "jaki masz problem", "mówiłem żebyś dotykał drzew", "coś ty taki wolny", "wypełniaj moje rozkazy" i tak w koło. Ogólnie lot bardzo niski, tuz przy drodze, z prędkością min. 150 km/h. Nie jest łatwo. Tu pare razy się spaliłem na drzewie ;). Z tym, że jakby misja jest podzielona na etapy, które są automatycznie sejwowane.

Po szaleńczym locie w dolinach miedzy pagórkami, dolatujemy do bazy treningowej. Tu dostaje rozkaz, że mam wylądować z kierunkiem zero w wyznaczonym miejscu i wysadzić ekipę.

Ląduję, załoganci wybiegają i lecą w stronę jakiejś syrenki strzelając. Mój pasażer znowu na mnie jedzie "go, go, go" i każe mi odlecieć w jakąś strefę oczekiwania. Tam wykonuję zawis i czekam. W oddali słychać strzały. Dobra mam wracać. Podejście tym razem z kierunkiem 180 i mam lądować tam gdzie rzucono zielony granat dymny. Zabieram moich strzelców, potem jakieś ćwiczenie z zawisem, z jakimś wolnym lotem, powrót nad teren ćwiczeń i wysadzenie załogi. Zdałem ufff, chociaż nagle słyszę aaa. Na Externalu widzę, że jeden z misów leży obok płozy. Hmmm, to on wlazł pod tylny wirnik, czy ja się lekko obróciłem ? Może nikt nie zauważy ;).

Ok, melduję wykonanie zadania i dostaję komunikat o powrocie. W drodze powrotnej faktycznie okazuje się, że zużyło się 3/4 paliwa. Dostaję cynk o jakimś lotnisku prywatnym i tam mam lecieć. Ląduje. Jak wyłączam silniki podchodzi do mnie jakaś lala i odbywa się dotankowanie. Wystawia mi też rachunek, a że miło się gada i miała jechać w moją stronę proponuję zabranie jej śmigłowcem. W locie jeszcze milej, chce bym jej coś pokazał... hmmmm, no macham drągiem w jedną i drugą, a ona łał i ohhh.

Adresy wymienione. Zbliżam się już do swojego heliportu, ląduję. Finito, misja skończona, no i jakaś gotówka dodana. Fajne to. Całość trwało około 3h (ale łącznie z doczytywaniem paru sejwów). W misji jak widać, na pewno jest dużo trigerów, te od producenta zawsze są najfajniejsze, ale klimat był superancki.

www.yoyosims.pl

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #74 dnia: Września 22, 2011, 20:56:57 »
A fotka Lali ?
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym