Witam. Zaintrygowany nowym "patchem" podszedłem raz jeszcze do gry. Może mi się wydaje, ale przybyło sporo FPS na moim laptopie. Dwa sprawdziłem od razu "light on skids" i rzeczywiście- myliłem się. Można przy bardzo delikatnym operowaniu dźwignią skoku wyczuć ten moment, nadal jednak obstawał będę przy twierdzeniu, że ten element nie jest odpowiednio symulowany (milimetr więcej collective i od razu podrywa nas do góry). W każdym razie będzie to można poprawić w modach. Kolejna sprawa- TOH to chyba pierwszy symulator helikoptera w którym można zrobić wszystko z maszyną działając joystickiem na powierzchni monety. Przy ustawieniach linearności 50% i zerowej martwej strefie niesamowitą frajdę dają manewry zawisu czy "kołowania". Dawno nie odczuwałem czystej radości i przyjemności z samego modelu lotu! Wszystko co napisałem powyżej odnosi się do helikoptera "light". Medium w przeciwieństwie do FSX'owych odpowiedników zupełnie mi nie leży. Jedyna bolączka to mimo wszystko nadal FPS- jednak ponieważ jestem już pewny TOH'owego sukcesu, odkładam już kasę na nowy komputer specjalnie dla tej gry!
Samek