Polatałem trochę we freeflight, zrobiłem niemal wszystkie tutoriale (poległem okrutnie na autorotacji). Przyznam szczerze, że wspomagam się nieco autotrymem i czasem autohoverem (Sun, nie śmiej się, no.), bo FM jest wymagający. Lądowanie na helipadzie pomiędzy wieżowcami podnosi adrenalinę

Przenoszenie ładunków na sznurku jest bardzo fajne.
Do tego śmigłowiec medium wojskowy jest uzbrojony w Hydry i dwa miniguny po bokach. Można z nich strzelać, z rakiet lecąc jako pilot, z działek siadając 'na pakę'. W multi pewnie będzie można obsadzić śmigłowiec razem. Do tego jest też trochę sprzętu przeciwlotniczego który po ustawieniu jako wróg może zrobić nam kuku. Potencjał jest duży, szkoda tylko, że tak mało pojazdów naziemnych jest do wyboru w edytorze, mogli już wrzucić trochę sprzętu z Arma2 :/
FM jest niezły, niestety sama symulacja maszyny pozostawia nieco do życzenia, ale nie o to tu chodziło.
Miałem dwa razy freeze gry po którym musiałem zrobić reset kompa, oba razy podczas pierwszej misji treningowej z ładunkiem na linie. Potem udało się ją wykonać.
Po paru godzinach spędzonych z tym tytułem nie żałuję ani złotówki. Trybu kariery jeszcze nie zacząłem.