Autor Wątek: Take On: Helicopters  (Przeczytany 78625 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dare

• APAsq
  • *
  • #5 - WBCI
Odp: Take On: Helicopters
« Odpowiedź #195 dnia: Października 23, 2011, 00:25:49 »
No to chyba już wszystko jasne co do wydania Take On w Polsce! Symulator pojawi się w Empiku. :)
http://takeonthegame.com/distributors/

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #196 dnia: Października 23, 2011, 00:40:15 »
Czyli tak jak z serią ArmA. Tradycji stało się zadość. Ciekawe tylko w jakim terminie, bo na ich sajcie nic nie ma, a i w sklepach internetowych też cisza.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

_michal

• Gość
« Odpowiedź #197 dnia: Października 26, 2011, 15:15:19 »
Preload pełnej wersji jest dostępny!

« Odpowiedź #198 dnia: Października 27, 2011, 16:00:18 »
Pełna wersja jest już do pobrania.

« Odpowiedź #199 dnia: Października 27, 2011, 17:59:13 »
Już nawet niektórzy przymierzają się do modowania TKoHa http://www.armaholic.com/page.php?id=15495 :)

Swoją drogą wiadomo coś więcej o Polskiej pudełkowej wersji? Bo nigdzie nie mogę nic znaleźć, oprócz tego że będzie wydana przez LEM...

Offline Dare

• APAsq
  • *
  • #5 - WBCI
« Odpowiedź #200 dnia: Października 27, 2011, 18:30:24 »
Swoją drogą wiadomo coś więcej o Polskiej pudełkowej wersji? Bo nigdzie nie mogę nic znaleźć, oprócz tego że będzie wydana przez LEM...
Prawdopodobnie premiera w listopadzie, tyle tylko wiem :]

Offline Vulg

• *
  • Stalker
« Odpowiedź #201 dnia: Października 27, 2011, 23:09:00 »
Jeśli przetłumaczą na język polski tak jak przetłumaczyli Armę 2 to podziękuję Lemowi i zaopatrzę się w wersję angielską. W opcjach połowę pozycji trzeba było rozgryzać na chybił trafił, ponieważ nie szło dojść do tego, co autor miał na myśli.
If a zombie isn't fun to shoot, is it really a zombie?
Kropki

_michal

• Gość
« Odpowiedź #202 dnia: Października 28, 2011, 00:53:28 »
Polatałem trochę we freeflight, zrobiłem niemal wszystkie tutoriale (poległem okrutnie na autorotacji). Przyznam szczerze, że wspomagam się nieco autotrymem i czasem autohoverem (Sun, nie śmiej się, no.), bo FM jest wymagający. Lądowanie na helipadzie pomiędzy wieżowcami podnosi adrenalinę ;) Przenoszenie ładunków na sznurku jest bardzo fajne.

Do tego śmigłowiec medium wojskowy jest uzbrojony w Hydry i dwa miniguny po bokach. Można z nich strzelać, z rakiet lecąc jako pilot, z działek siadając 'na pakę'. W multi pewnie będzie można obsadzić śmigłowiec razem. Do tego jest też trochę sprzętu przeciwlotniczego który po ustawieniu jako wróg może zrobić nam kuku. Potencjał jest duży, szkoda tylko, że tak mało pojazdów naziemnych jest do wyboru w edytorze, mogli już wrzucić trochę sprzętu z Arma2 :/

FM jest niezły, niestety sama symulacja maszyny pozostawia nieco do życzenia, ale nie o to tu chodziło.

Miałem dwa razy freeze gry po którym musiałem zrobić reset kompa, oba razy podczas pierwszej misji treningowej z ładunkiem na linie. Potem udało się ją wykonać.

Po paru godzinach spędzonych z tym tytułem nie żałuję ani złotówki. Trybu kariery jeszcze nie zacząłem.

« Odpowiedź #203 dnia: Października 28, 2011, 09:56:34 »
A ja specjalnie do TOH kupuję nowy komputer. VC helikoptera "heavy" jest przebrzydko zrobiony (na poziomie Army; nie licząc wyświetlaczy, ale ja i tak nie lubię glass cockpitów :004:). Latałem tylko modelem "light" i ground effect wydaje się być dużo słabszy niż w becie. Poziom trudności- nie mylić z poziomem realizmu- powiedział bym, że na poziomie FSX z HTR; myślę, że gra pozwala na zrobienie realistycznego modelu lotu, pozostaje czekać na pierwsze addony!
Samek

_michal

• Gość
« Odpowiedź #204 dnia: Października 28, 2011, 10:36:27 »
To prawda, vc w heavy mógłby być ładniejszy. Z drugiej strony porównując do Merlina z FSX, wyświetlacz jest dużo czytelniejszy i przyjemniej się tą maszyną lata.

Wydajność jest zadowalająca, musiałem tylko zmniejszyć jakość HDR i Post Procesów na normal, wyższe ustawienia wymagają jednak mocniejszej karty niż 275GTX.

Mapka osadzona w Azji mi się podoba. Detalu tam jest mało, ale za to jest duża jak na standardy Arma.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #205 dnia: Października 28, 2011, 10:55:12 »
A ja muszę czekać, po oddaniu joya do naprawy aż strach podłączać mojego rozkalibrowanego starego Logitecha do TKOH, kiedy to już TH Warthogiem trzeba było być czujnym. Kurde :\ !
No nic, muszę poczekać na powrót sprzętu.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #206 dnia: Października 28, 2011, 10:59:58 »
Jest wersja językowa PL ?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #207 dnia: Października 28, 2011, 11:11:59 »
Jest wersja językowa PL ?
Not yet!

www.yoyosims.pl

Offline Rahonavis

• *
  • 1.Pułk Lotniczy, 1.Eskadra Myśliwska
    • Strona 105 Wirtualnego Pułku Śmigłowców Bojowych.
« Odpowiedź #208 dnia: Października 31, 2011, 12:47:49 »
Zapis rozmowy Toma Larkina z Maddoxem, instruktorem. Czy tylko ja dostrzegam pewien podtekst w ostatnim zdaniu? ;)

« Odpowiedź #209 dnia: Listopada 01, 2011, 17:09:25 »
Zainstalowałem pełną wersję- i mam tylko j.angielski.
W plikach danych widać że jest implementacja m.innymi j. polskiego.
Dlaczego nie mogę go wybrać w opcjach?!.