Autor Wątek: Take On: Helicopters  (Przeczytany 78294 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

qrdl

• Gość
Odp: Take On: Helicopters
« Odpowiedź #225 dnia: Grudnia 02, 2011, 14:45:54 »
Zassałem demo z parówki. Zainstalowałem i zonk.... nie ma obsługi crossfire`a  :005: WTF? Oczywiście najnowsze stery + zainstalowane te ichniejsze ATI Catalyst Application Profiles.

Pieeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrdddddddddddddd

Dobrze, że nie wywaliłem ponad 30 ojro.

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #226 dnia: Grudnia 02, 2011, 14:49:40 »
Kto używa Crossfire ? ... ... ... aaaaa, no taaaak.  :121:

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #227 dnia: Grudnia 02, 2011, 15:05:51 »
Oj, Sun, ja odszedłem od mitu, że zamiast 2 kart lepiej dorzucić i kupić jedną 2-3x mocniejszą. Kupowałem karty do CF w ostępie kilku miesięcy i jestem bardzo zadowolony z efektu. Po prostu zamiast od razu płacić np 1400 pln za mocną kartę (akurat tylu nie miałem), kupiłem jedną za 650, a potem drugą za 550 i jest OK. CF to nie tylko zwiększenie ilości FPSów, ale coś o czym wcześniej nie wiedziałem, a co zobaczyłem i mnie bardzo cieszy - zwiększenie płynności grania (szczególnie dobrze widoczne w RoFa). Każdemu - z pełna odpowiedzialnością - polecam CF.

Poza tym 777 Studios jak się dowiedziało, że są przycięcia na CF, to skutecznie to usunęli (m.in. testowałem puth beta). Natomiast Bohemia się kompromituje wydając produkt, który od razu nie obsługuje CF.

Tako rzecze,
Zaratustra

_michal

• Gość
« Odpowiedź #228 dnia: Grudnia 02, 2011, 16:12:15 »
Poza tym 777 Studios jak się dowiedziało, że są przycięcia na CF, to skutecznie to usunęli (m.in. testowałem puth beta). Natomiast Bohemia się kompromituje wydając produkt, który od razu nie obsługuje CF.

Tako rzecze,
Zaratustra

Jaki procent użytkowników używa SLI/Crossfire? Może ponarzekajmy, ze Take On nie wyszło też na Maca i Linuksa? A XPlane wychodzi, Bohemia się kompromituje!

« Odpowiedź #229 dnia: Grudnia 02, 2011, 16:33:34 »
TOH nie obsługuje analogowych osi dla throttle i to jest jak na razie największy minus tej produkcji moim zdaniem, nie jakieś tam SLI/ CF :003:
Jak wrażenia z poprawionego FM? Ktoś jeszcze tutaj latał?

_michal

• Gość
« Odpowiedź #230 dnia: Grudnia 02, 2011, 16:35:48 »
Nie, jeszcze nie. Czekam na trzeciego pucza, wtedy polatam.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #231 dnia: Grudnia 02, 2011, 16:38:59 »
Jaki procent użytkowników używa SLI/Crossfire? Może ponarzekajmy, ze Take On nie wyszło też na Maca i Linuksa? A XPlane wychodzi, Bohemia się kompromituje!

Na tyle wystarczający, że porządne firmy to zauważają. Bohemia chyba nie zdaje sobie sprawy, że rynek symulatorów to nie rypanka dla trolli i nie opchają swojego produktu milionom użytkowników :021:.
A tytuł chyba nie jest jakoś popularny o czym świadczy ilość postów w tym temacie. W każdym razie ja sobie na razie odpuszczam, dobrze, że wyszło demko, bo widać kiszkowatość tytułu.

Tako rzecze,
Zaratustra

_michal

• Gość
« Odpowiedź #232 dnia: Grudnia 02, 2011, 17:01:16 »
Na tyle wystarczający, że porządne firmy to zauważają.
Poza 777 jakie to są firmy?

Bohemia chyba nie zdaje sobie sprawy, że rynek symulatorów to nie rypanka dla trolli i nie opchają swojego produktu milionom użytkowników :021: .
<trolling>Jakoś Bohemia się utrzymuje z symulatorów i nie prosi swoich userów o zakupy w sklepiku by się utrzymać przez przyszły rok</trolling>  :118:

A tytuł chyba nie jest jakoś popularny o czym świadczy ilość postów w tym temacie. 
Bo śmiglaki są niszowym produktem i nie da się w TKOH zrobić airquake ani vulchingu. To trzyma z dala dzieci iłka.  :118:

W każdym razie ja sobie na razie odpuszczam, dobrze, że wyszło demko, bo widać kiszkowatość tytułu.
Całe szczęście nikt do grania nie zmusza.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #233 dnia: Grudnia 02, 2011, 17:07:18 »
Odpowiem tylko na pytanie o firmy.
Wszystkie inne symulatory, które posiadam, obsługują CF, czyli wszystko od ED, RoF, FSX, TRS... nawet Klod. W ogóle trudno znaleźć nowy tytuł gry, który tego nie obsługuje. Bohemia po prostu olewa klienta ToHa, bo przecież ArmA2 obsługuje CF.

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline Piniol

• JG300
  • *
« Odpowiedź #234 dnia: Grudnia 02, 2011, 17:07:43 »
Miło włączenia w menu trackiR, w grze nie działa rozglądanie się :(

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #235 dnia: Grudnia 02, 2011, 17:10:41 »
A poza tym to śmieszne, że bronicie Bohemii chociaż oni sami przyznają, że dopiero pracują nad http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?p=26141339

Czyżby ci co kupili ToH zaczynają zachowywać się jak nawiedzeni klodowcy i nawet ewidentne babole traktują jako "zamierzony ficzer"? LOL

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #236 dnia: Grudnia 02, 2011, 17:20:01 »
Miło włączenia w menu trackiR, w grze nie działa rozglądanie się :(
Działa działa jak najbardziej.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

_michal

• Gość
« Odpowiedź #237 dnia: Grudnia 02, 2011, 17:24:14 »
A poza tym to śmieszne, że bronicie Bohemii chociaż oni sami przyznają, że dopiero pracują nad http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?p=26141339

Czyżby ci co kupili ToH zaczynają zachowywać się jak nawiedzeni klodowcy i nawet ewidentne babole traktują jako "zamierzony ficzer"? LOL

Ja zdaję sobie sprawę z baboli w TakeOn. Jest ich tam całkiem dużo, ale po prostu nie uważam, ze SLI/Crossfire jest jednym z nich. Jeśli chodzi o wsparcie dwóch kart to sorry, ale couldn't care less.

Ważniejsze do poprawki są problemy z FM lub idiotyczny HDR niż wspieranie sprzętu ułamka użytkowników. Wiem, że TKOH ciągle poprawiają, ale sim mi się podoba na tyle, że stoję po jego stronie :P

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #238 dnia: Grudnia 02, 2011, 17:33:10 »
Wszystkie inne symulatory, które posiadam, obsługują CF, czyli wszystko od ED, RoF, FSX, TRS... nawet Klod.
I żaden z nich tego nie robił w momencie wydania, a dopiero z patchami  :121:

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #239 dnia: Grudnia 02, 2011, 17:52:26 »
Plączą się tu dwie rzeczy, wsparcie w sensie możliwość włączenie CF i wsparcie w sensie faktycznego wzrostu wydajności.

Żeby dało się włączyć SLI/CF, musi być profil dla gry w sterownikach. A te pojawiają się, co może niektórych zaskoczyć, razem z aktualizacjami driverów :) Nawet duże tytuły (Crysis 2) zaliczają obsuwy z tym związane i bajery zaczynają działać nawet kilka tygodni od premiery. Więc przyzwyczajaj się.
Zmiana nazwy exec'a jest częstym trikiem ratującym sytuację.

Wsparcie (wzrost wydajności) SLI/CF w RoF pojawiło się dwa lata po premierze gry, a kolejne kilka miesięcy zajęło im naprawienie popsutego Crossfire. Tak z grubsza wyglądają priorytety developerów jeśli chodzi o tą technologię. :)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"