1. Dlaczego utarło się wam zdanie, że CF jest czymś co dyskwalifikuje grę w moich oczach. To trochę złośliwe z waszej strony, bo ja pisałem, że oprócz CF ta gra ma np. problemy z teksturami. U mnie - podkreślam - u mnie, część tekstur rysowała się tak, że mogłem dokładnie ten proces prześledzić wzrokowo, o ile w ogóle się rysowały, bo z tym różnie bywało (szklane powierzchnie były szare). Nie sądzę, że to wina karty 6850 ani aktualnych sterowników. Zapewniam również, że gram np w Steel Armor i tam też nie ma obsługi CF, ale nie ma takich graficznych problemów.
2. Problem jest w tym, że CF to nie jest żadna sztuka magiczna i to też dla Bohemii, ponieważ istnieją sposoby odpalenia ToH w trybie CF, na forach to opisano i ponoć działa (prawie takie proste jak zmiana nazwy pliku wykonywalnego, sic!). Więc to chyba nie jest problem 1 000 000 linijek kodu, ale chęci słania monitów do Ati o dodanie profilu do sterów. Takie to trudne? Olewka. Trudniejsze niż renderowanie jakieś kupy pikseli z dźwiękami od Mi-24??!
3. Jeśli bym nie miał problemów z wyświetlaniem grafiki, to wierzcie mi, dziś bym już to miał i może bym nawet się zdążył tym znudzić, a ów brak obsługi CF to owa kropla co przepełnia czarę goryczy.
Tako rzecze,
Zaratustra
Dla mnie OT jeśli chodzi o CF.