Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (IL-2: CloD)  (Przeczytany 141252 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pomoc dla początkujących (IL-2: CloD)
« Odpowiedź #75 dnia: Kwietnia 16, 2011, 00:19:49 »
Póki co ustawienia amunicji działają tylko online. I pamiętaj że jak stworzysz swój profil uzbrojenia to musisz go zapisać w dwóch zakładkach dostępnych w lewym górnym rogu.

Offline Raf

• *
« Odpowiedź #76 dnia: Kwietnia 16, 2011, 11:55:07 »
Witam wszystkich bardzo serdecznie!

Jeżeli można chciałem zapytać sie o rzecz następującą:
czy chyłomierz i zakrętomierz w CloD dopełniają tylko ładnego wyglądu tablicy przyrządu, czy też mają za zadanie odwzorować zachowanie się samolotu?
Mam bowiem wrażenie, że wychylenie strzałki chyłomierza w brytyjskich myśliwcach jest zupełnie przypadkowe. Po pierwsze wartość tego wychylenia jest inna w "widoku kabiny" a inna gdy wyselekcjonujemy przyrządy bez widoku kokpitu.
Po drugie "lecę" sobie w płaskim skoordynowanym (mam nadzieję) zakręcie - a zakrętomierz pokazuje zero. W innym przypadku, brutalne skrzyżowanie sterów - powoduje ledwie rachityczne wychylenie chyłomierza?
I ostatnia rzecz - mój joystick (saitek evo-force) jest strasznie nerwowy. O ile pedały reagują leniwie (co wydaje mi się właściwe), to bardzo mały ruch joystickiem (lotkami) powoduje dosłownie od razu wykonanie beczki. Czy można to jakoś skalibrować?
Pozdrawiam serdecznie!

« Odpowiedź #77 dnia: Kwietnia 16, 2011, 18:52:01 »
Ustawienia amunicji to ja wiem, ale co zmienia pokrętło u podstawy celownika? Bo na pewno nie zbieżność km-ów w locie :001:

« Odpowiedź #78 dnia: Kwietnia 16, 2011, 20:27:23 »
Nie mam bladego pojęcia, czy to pytanie nie pojawiło się wcześniej, niemniej je zadam :D
Czy ktoś zna sposób na wyłączenie okienka dialogowego w górnym lewym rogu? Albo chociaż zmniejszenie czcionki?
Nie lubię po prostu być zalewany od góry napisami...

« Odpowiedź #79 dnia: Kwietnia 16, 2011, 20:37:37 »
Lewy Alt i prawy przycisk myszki. Gdy okno będzie już aktywne znowy prawy przycisk i pojawia się możliwość wyłaczenia.

« Odpowiedź #80 dnia: Kwietnia 16, 2011, 20:55:42 »
Dzięki, pomogło :)

« Odpowiedź #81 dnia: Kwietnia 18, 2011, 13:29:25 »
Jak należy przypisać w Saitku X52 POV żeby widok z kabiny był płynny, bo ja mam taki skokowy.

« Odpowiedź #82 dnia: Kwietnia 19, 2011, 11:44:36 »
Ustawienia amunicji to ja wiem, ale co zmienia pokrętło u podstawy celownika? Bo na pewno nie zbieżność km-ów w locie :001:
Generalnie - jak ustawiasz zbieżność na 220 yardów  tak samo ustawiasz na gunsighcie .

W linku poniżej wyjaśnienie:
http://forum.1cpublishing.eu/showthread.php?t=21684
 Tutaj trochę więcej o celownikach:
http://forum.axishistory.com/viewtopic.php?t=17850
Alkohol zabija komórki nerwowe ...zostawiając spokojne.

« Odpowiedź #83 dnia: Kwietnia 19, 2011, 17:16:37 »
Jak należy przypisać w Saitku X52 POV żeby widok z kabiny był płynny, bo ja mam taki skokowy.

Muszę się poprawić. chodziło mi o to jak przypisać w Clod, Saitka x52 POV (grzybka) żeby widok panoramiczny z kabiny był płynny.

« Odpowiedź #84 dnia: Kwietnia 19, 2011, 18:04:55 »
Doszedłem jak to zrobić, trzeba przypisywać pod kadrowanie, a nie widok panoramiczny.

« Odpowiedź #85 dnia: Kwietnia 19, 2011, 20:19:18 »
Dzięki Bober, teraz ma to sens  :001:

« Odpowiedź #86 dnia: Kwietnia 21, 2011, 14:38:48 »
Doszedłem jak to zrobić, trzeba przypisywać pod kadrowanie, a nie widok panoramiczny.
Czy można prosić o jakieś szczegóły? Jeśli to możliwe to opis jak dla idioty (czyli mnie)

piotru

« Odpowiedź #87 dnia: Kwietnia 21, 2011, 14:43:47 »
Czy można w tej grze ustawić sobie widok mapy tak żeby wyświetlała się w całym oknie na stałe? Zmiana jej rozmiaru jest niezwykle upierdliwe przy każdym uruchomieniu gry

piotru

« Odpowiedź #88 dnia: Kwietnia 21, 2011, 20:35:20 »
Witam. Mam problem z wytrymowaniem samolotu, nie reaguje na trym w lewo i prawo. Dlaczego?

« Odpowiedź #89 dnia: Kwietnia 22, 2011, 00:00:18 »
Witam. Mam problem z wytrymowaniem samolotu, nie reaguje na trym w lewo i prawo. Dlaczego?

Brytyjskie samoloty nie miały trymów lotek tylko elevator i ruder.