Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (IL-2: CloD)  (Przeczytany 141490 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
Odp: Pomoc dla początkujących (IL-2: CloD)
« Odpowiedź #120 dnia: Października 07, 2011, 16:50:33 »
Ja się zastanawiam czy w CoD można wyłączyć lusterko w samolotach oraz czy są światła na skrzydłach.
Nie mogę znaleźć....

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #121 dnia: Października 07, 2011, 16:58:07 »
Lusterko wyłącza się/włącza domyślnym klawiszem "M". Ja zmapowałem sobie na ctrl+m, a pod samym "M" mam mapę. Wyłączenie daje mi ok. + 8-10 fps

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #122 dnia: Października 07, 2011, 17:33:53 »
Właśnie chodzi mi o to że nie mogę znaleźć w sterowaniu gdzie to przypisać. Pod "M" mam mapę.
Co z oświetleniem samolotu.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #123 dnia: Października 09, 2011, 11:09:52 »
Lusterko jest na samym dole listy widoków. Obok jest poluzowanie pasów i podnoszenie fotela. Jeżeli chodzi o oświetlenie, to nie pamiętam - ale w obecnej becie światło w kokpicie Bf 109 działa jak powinno. Ja sobie to ustawiłem na samym początku - generalnie, z przyzwyczajenia do FS, mam shift + L do świateł w kokpicie, i L dla innych (np. pozycyjnych, jeżeli są w grze)

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #124 dnia: Października 09, 2011, 15:47:08 »
..... i L dla innych (np. pozycyjnych, jeżeli są w grze)
Właśnie chyba ich zapomnieli zrobić, mam nadzieję że poprawią.

« Odpowiedź #125 dnia: Października 14, 2011, 11:08:33 »
Czy ktoś posiada i może udostępnić lub dać namiary na jakąś ogólnodostępną misję, w której będzie można sobie wybrać dowolną maszynkę, polatać, postrzelać i pozrzucać bombki w ramach treningu.
wiem, że coś takiego można sobie samemu zrobić w FMB, ale przyzwyczajony do iłka i rofa gdzie robi to generator po prostu jestem zbyt leniwy by się trudzić  :icon_cool:

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #126 dnia: Października 14, 2011, 13:22:04 »
Proszę bardzo. Misja przez mnie zrobiona. Dwie strony, ai latające, kolumny, pociąg.

http://www.fileserve.com/file/Ut93qnt/NoeMisja.7z

« Odpowiedź #127 dnia: Października 14, 2011, 13:30:35 »
Pięknie dziękuję. Przetestuję wieczorkiem.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #128 dnia: Października 14, 2011, 14:49:06 »
Dzięki również, tego mi brakowało.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #129 dnia: Października 14, 2011, 15:44:46 »
Jak byście czegoś jeszcze innego potrzebowali to dajcie znać.
Trochę opanowałem FMB ale jest dużo braków jeszcze, masa funkcji ale nie wszystko działa.
Podesłana mapa to kanał. Lotniska koło Caen.

« Odpowiedź #130 dnia: Października 14, 2011, 18:28:47 »
Noe a masz może taką typową misję iłkową. Start w powietrzu, cele w pobliżu itp?

Jeszcze jedno. Wczoraj tego nie miałem, a dzisiaj w lewym górnym rogu pojawia mi się szary prostokąt zajmujący tak 1/8 ekranu i nijak nie mogę się go pozbyć.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #131 dnia: Października 14, 2011, 19:11:07 »
Misję mogę zrobić, nie ma problemu. Powiedźcie tylko co ma być.
Co do okna szarego to najedź myszką na niego przytrzymując Lalt naciśnij prawy myszy, otworzy się okno konfiguracyjne, możesz wyłączyć lub inne konfiguracyjne zabiegi zrobić.

« Odpowiedź #132 dnia: Października 14, 2011, 19:28:14 »
Chodzi mi o prostą misję. Start w powietrzu na jakiś 3k najlepiej nad linią brzegową. Na lądzie w niewielkiej odległości jakaś kolumna ciężarówek, a na morzu kilka statków. Do wyboru 109 w wersji z bombami, Ju-87 z bombami i podobnie 110 oraz Ju-88 :D

Reinstaluję grę bo jakoś nie mogę się pozbyć tych prostokątów...są już dwa  :karpik

« Odpowiedź #133 dnia: Listopada 23, 2011, 20:00:21 »
Na ekranie po wcisnieciu jakiegos przycisku czy kombinacji pojawiło mi sie szare nieprzezroczyste okienko bez zadnych napisów, umiejscowione było w górnym lewym rogu. Probowałem wszystkiego i cholerstwo nie chce sie wyłączyc ;p

Offline kpa

• *
« Odpowiedź #134 dnia: Grudnia 15, 2011, 11:26:44 »
Musisz na nie kliknąć trzymjąc wciśnięty ALT  :004: