Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (IL-2: CloD)  (Przeczytany 141272 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Pomoc dla początkujących (IL-2: CloD)
« Odpowiedź #195 dnia: Sierpnia 10, 2012, 19:14:43 »
Dalej nim musisz sterowac, ew.wlaczenie autopilota wczesniej.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline QQQ

• *
« Odpowiedź #196 dnia: Sierpnia 10, 2012, 19:19:03 »
Czyli nie mogę lecieć jako strzelec tylko zawsze jako pilot?? :|

« Odpowiedź #197 dnia: Sierpnia 16, 2012, 15:16:45 »
Pełen nadziei po przeczytaniu recenzji CoD'a na stronie zakupiłem grę w Empiku. Instalacja przeszła bezbłędnie, aktualizacja do najnowszego patcha także. Ściągnąłem  Beta Patch v1.06.17582 do tego Mini-Fix i skopiowałem do odpowiedniego foldery. Włączam grę i podczas lotu ukazuje mi się takie coś http://imageshack.us/photo/my-images/221/il2cliffsofdover.jpg/ Próbowałem różnych ustawień graficznych, ale nic to nie daje. Miał może ktoś taki przypadek i wie jak się z tym uporać ? Nie będę ukrywać, że się napaliłem na tą grę i bardzo mi zależy, aby chodziła prawidłowo.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #198 dnia: Sierpnia 16, 2012, 15:33:59 »
Coś z tym patchem masz nie halo, ostatnia wersja to 1.08.18956 i te ew. polecam, natomiast to co pokazujesz na screenie bardziej pokazuje na problem ustawień graficznych, karta, Direct X. Przeinstaluj ew. sterowniki do karty, posprawdzaj wygładzania i ustawienia. Tu raczej leży problem.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #199 dnia: Sierpnia 16, 2012, 15:41:43 »
Tak, na pewno trzeba przeinstalować sterowniki do karty graficznej. To nie jest wina gry, też miałem coś takiego.
http://il2forum.pl/index.php?topic=5137.msg74259#msg74259

"Jeśli pilot zawali, pilot ginie. Jeśli kontroler zawali, pilot ginie."

« Odpowiedź #200 dnia: Sierpnia 16, 2012, 16:22:43 »
Zainstalowałem najnowsze sterowniki i najnowszy patch i już działa :) Dzięki za pomoc !

Offline QQQ

• *
« Odpowiedź #201 dnia: Sierpnia 19, 2012, 18:55:57 »
Witam! Mam pytanie dotyczące samolotu BF-109. W jaki sposób aktywować celownik ? ;)

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #202 dnia: Sierpnia 19, 2012, 19:09:40 »
Witam! Mam pytanie dotyczące samolotu BF-109. W jaki sposób aktywować celownik ? ;)

Co rozumiesz przez "aktywowanie"? Jedyne co to podświetlasz szybkę.

www.yoyosims.pl

Offline QQQ

• *
« Odpowiedź #203 dnia: Sierpnia 20, 2012, 18:48:58 »
OK rozjaśniam. Tylko dlaczego widzę jedynie połowę celownika ?

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #204 dnia: Sierpnia 20, 2012, 18:50:41 »
Celownik w Bf 109 jest odchylony na prawo od osi samolotu, stąd domyślnie widzisz jego połówkę. Jeżeli nie masz Track Ir, żeby móc swobodnie patrzeć, przy strzelaniu używaj skrótu shift + f1, który "luzuje pasy" i zbliża wzrok do celownika. Minusem jest ograniczone pole widzenia i niemożliwość obracania głową w normalnym zakresie.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 20, 2012, 22:07:48 wysłana przez KosiMazaki »

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

« Odpowiedź #205 dnia: Października 22, 2012, 18:52:34 »
Zadam pytanie tu żeby nie zaśmiecać tematu poprawek. Czy dźwignią mieszanki można płynnie regulować. Bo od samego początku działa mi w dwóch pozycjach max - min. Przypisałem ją do przepustnicy, ale w takim wypadku to bez sensu :|. Sytuację taką mam z wszystkimi maszynami. Jak ewentualnie to naprawić?
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #206 dnia: Października 22, 2012, 19:55:23 »
Zadam pytanie tu żeby nie zaśmiecać tematu poprawek. Czy dźwignią mieszanki można płynnie regulować. Bo od samego początku działa mi w dwóch pozycjach max - min. Przypisałem ją do przepustnicy, ale w takim wypadku to bez sensu :|. Sytuację taką mam z wszystkimi maszynami. Jak ewentualnie to naprawić?

Zależy w jakim samolocie. Są takie gdzie działa skokowo (jak np. u brytyjskich), a są takie, że płynnie.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #207 dnia: Października 22, 2012, 20:03:46 »
Więc u mnie coś jest spierniczone mam tylko 2 pozycje. Obejrzałem sobie na YT procedurę odpalania Hurrka  i tam ta przepustnica działa płynnie. Jak to naprawić? W ustawieniach mam na real i takie kwiatki :cry:.
Chciałem jeszcze dodać, że z chłodnicą nie mam problemu działa płynnie. Tylko ta mieszanka.
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

« Odpowiedź #208 dnia: Grudnia 05, 2012, 14:04:23 »
Zajrzałem do HyperLobby dla CoD i było praktycznie pusto. Czy ta gra jest martwa w multi czy ludzie grają za pomocą usług sieciowych Steam i mało kto używa HyperLobby?

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #209 dnia: Grudnia 05, 2012, 15:46:29 »
Zajrzałem do HyperLobby dla CoD i było praktycznie pusto. Czy ta gra jest martwa w multi czy ludzie grają za pomocą usług sieciowych Steam i mało kto używa HyperLobby?

99% jednak bezpośrednio przez Steam, przynajmniej jakiś czas tak temu tak było.

www.yoyosims.pl