Witam po długiej przerwie !
Otóż problemy są następujące :
1. Czy jest jakiś sposób aby podnieść głowę\fotel ? Przetrząsnąłem opcje wzdłuż i wszerz i nie znalazłem odpowiedniego klawisza. Jest tam tylko "regulacja fotela" która jednak nic nie daje.
2. W spicie II lecąc na wysokości nawet stu stóp, ustawienie mieszanki na bogatą skutkuje groźnym buchaniem silnika (przy wysokich obrotach), ale wg. instrukcji mieszanka bogata jest właśnie na niskie wysokości. W rezultacie latam cały czas na mieszance ubogiej.
Kiedy więc ustawiać bogatą ? I czy ma to jakiś znaczący wpływ na osiągi poza większym spalaniem (zakładam, że tak, ale lepiej zapytać) ?
3. W instrukcji edycji kolekcjonerskiej znalazłem ciekawą anegdtotkę : Jeżeli samolot pędzi bo bieżni 200 mil na godzinę, to bieżnia "pędzi" 200 na godzinę w przeciwnym kierunku. (Czyli względem powietrza samolot stoi w miejscu.) Teraz pytanie : czy jest w stanie wystartować w takich warunkach ? Cóż, na zdrowy rozsądek myślę - oczywiście że nie, przecież na skrzydłach nie ma siły nośnej bo skrzydła "stoją" w miejscu względem powietrza. Na to instrukcja głosi "oczywiście, że tak, wystartuje." Mógłby mnie ktoś oświecić jakim cudem O.o ? Ufam, że autorzy lepiej się znają, więc to ja raczej coś przegapiłem, tylko co ?