Mam problem z przypisaniem ustawień przepustnicy Saitek w CoD.
Generalnie dziwnie to działa, sterowanie mieszanką raz działa na zasadzie 0-1, a raz płynnie przez cały zakres. Znowu kiedy mam maksymalny ciąg to mieszanka potrafi przełączyć się z automatu na ubogą. Coś ewidentnie wariuje tylko nie wiem czemu, w innych latadłach wszystko działa jak trzeba.
Posprawdzaj dobrze kontrolery oraz ich ustawienia w CoD. Jak już sobie postawiałem tę grafikę to teraz pora na latanie no i tak: widzę, że spory wpływ ma czułość na zachowanie, gdzieniegdzie z automatu pozapisywały się kontrolery jako rewersy. Jak coś zapisuje, a robię to za wolno, to zaraz mi wykryje inny kontroler i go zapisze. Chyba trzeba wszystko z 10x sprawdzić.
Ponadto teraz robię sobie Cold and dark start (Bf) no i czasem na początku jakby wszystkie kontrolery się zawiesiły (np. przepustnica). Muszę czymś poruszyć (np. chłodnicą) by zadziałała reszta.
Na starcie też mega buja i kombinuje z orczykiem jak to dobrze skonfigurować. W Bf-109 zapomnieli dać blokady kółka (a jest i to nawet wymodelowana), w opcjach jest co prawa jakaś "blokada płozy" ale to nie to.
Przed uruchamianiem warto dać klocki pod koła (Shift+ctrl).
Edit. ok co do reagowania, chyba mam przyczynę - wajcha od chłodnicy wody musi zawsze wrócić do neutrum (ta realna). Jakoś jest tak, że potrafi właśnie zawiesić inne kontrolery. Taka jeszcze uwaga - widzę, zę CoD nie lubi jak się robi dwie rzeczy jednocześnie, np. wciskam klapy i w tym czasie redukuję obroty (łe?).
Edit 2. jak ktoś chce sobie popróbować start C&D ze 109tką to tu wrzucam misyjkę:
https://www.sendspace.com/file/bds2m5 (wstawiamy tu C:\Users\xxx\Documents\1C SoftClub\il-2 sturmovik cliffs of dover - MOD\missions\Single) . Ten start do łatwych nie należy ale może to kwestia wyczucia, chyba kiedyś było prościej

.