Gra po patchu przyśpiesza zdecydowanie. Zrobiłem kilka testów.
Bitwa nad kanałem - 40 brytyjskich myśliwców kontra 60 Emili - gra cały czas płynnie chodzi 30-50 klatek, czasami bardzo delikatnie przycina. Niestety dalej:
- pojawienie się dużej ilości bombowców powoduje straszne przycięcia - ta sama misja co powyżej, tylko że 30 He-111 i 30 Emili - w momencie ataku na bombowce gra spada do ok. 5-8 klatek. Wydaje mi się też, że najbardziej "zasobożernym" bombowcem jest właśnie He-111...
- chmury ustawione na średnie zachmurzenie na dzień dobry zabierają jakieś 8-10 klatek i powodują, że jest więcej doczytywań.
Nad lądem jest już w miarę OK. Zaznaczam tylko, że gram już na nieco innych (wyższych) ustawieniach , gdyż zmieniłem Radka i dołożyłem Ramu, ale pewnie sytuacja będzie wyglądała podobnie na większości PC. W każdym razie cieszy fakt, że udało im się tyle poprawić. Z rzeczy nie graficznych wydaje mi się, że strzelcy pokładowi są bardziej skuteczni niż poprzednio.
Muszę się też przyznać, że gra zaczyna mi się coraz bardziej podobać. A duże bitwy robią naprawdę niezłe wrażenie - jest moc! :banan