Autor Wątek: Poprawki do IL2:CloD.  (Przeczytany 123790 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Poprawki do IL2:CloD.
« Odpowiedź #420 dnia: Kwietnia 20, 2012, 23:35:49 »
Tak trochę latam, chyba zrobiłem dziś większy nalot od początku, kiedy posiadam Kłodę, czyli od samego początku jak wyszła. 2H przekroczone :D, ale już widzę, że sama poprawa grafiki to będzie owszem, jakiś krok do przodu, ale będzie i tak wiele tematów do zmian. AI lata jak popaprane. Gorzej niż w iłku, nie mówiąc o innych simach. To co wyprawia AI to poziom chyba CFS1. Bombowce fikają koziołki, przeciwnik leci prosto mimo, że już poszły serie obok i to z jakiś 20 metrów za nim, brak jakichkolwiek uników taktycznych, lecą co najwyżej sobie dalej sinusojdą, albo kręcą się w koło. Nawet jak dobra, będzie to działało to i tak będzie dalej kupa. Wciąż też nie wiem, czemu mam czcionkę niczym chyba z 36 na monitorze 27''. Czy za zmianą rozdzielczości nie idzie zmniejszanie się czcionki. LOL. Dźwięki wszystkie do poprawy, zwłaszcza komunikatów. Menu jest jakby z konsoli jakiejś i to z przed paru lat do tyłu. Brak porządnej "szybkiej misji" jak w IL-2 czy RoF z wyborem stron np i wszystkich warunków. Testowo postawiłem serwer. W edytorze CTD. Ehhh, z czym do ludzi...

Ja naprawdę nie wiem, czemu ludzie od RoF'a babrzą się wciąż w I WŚ, narzekają na brak kasy i że sprzedaż spada, skoro robią teraz La Manche, to aż się prosi przenieść się w inny okres i pobudzić nieco rynek :\.

I coś takiego:

Na wyższym pułapie.

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 21, 2012, 09:31:44 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Dare

• APAsq
  • *
  • #5 - WBCI
« Odpowiedź #421 dnia: Kwietnia 20, 2012, 23:57:37 »
LOL :D. Rok po premierze, a cena jak z Kolekcji Klasyki (nie obrażając tej drugiej).

Bo to jest Kolekcja Klasyki (a dokładniej: "Pomarańczowa Kolekcja Klasyki"). :002:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #422 dnia: Kwietnia 21, 2012, 00:15:30 »
A to moja nowa produkcja, moze i nuda, ale polecam obejrzec do konca bez przewijania ;D.

http://youtu.be/76HkmgTcoDI?hd=1

PS. Zadne A.I. To ja lece w full real.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #423 dnia: Kwietnia 21, 2012, 09:09:38 »
http://youtu.be/76HkmgTcoDI?hd=1
:karpik. Rzeczywiście, zmiana grafiki wpłynie nieznacznie na ten tytuł.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #424 dnia: Kwietnia 21, 2012, 14:36:44 »
To już zaprzestali przerabiać kloda na drugowojennego rtsa political fiction z eteryczną trawą?
http://www.youtube.com/watch?v=LmaErBGoCk4&feature=related

« Odpowiedź #425 dnia: Kwietnia 26, 2012, 14:59:07 »
AI lata jak popaprane. Gorzej niż w iłku, nie mówiąc o innych simach. ... albo kręcą się w koło.

Mam takie same doświadczenia z RoF'em. Wspominałem już o tym w odpowiednim wątku. Myślałem że jak do akcji wkroczą Albatrosy D.II (kariera) to zrobi się ciekawiej, ale dalej jedyną ich metodą obrony jest lot po okręgu.

PS. Wczoraj dałem się podejść od tylca i stałem się szczęśliwym posiadaczem CloD'a :118:.

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #426 dnia: Kwietnia 26, 2012, 16:25:55 »
W RoFie AI jest za proste, tutaj za to odwala manewry przeczące prawom fizyki.

Witamy w gronie 'wydupconych'.  :021:
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #427 dnia: Kwietnia 27, 2012, 09:50:49 »
i stałem się szczęśliwym posiadaczem CloD'a :118:.
I jak dziala? Czkawka czy da sie polatać bez uber patcha?

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #428 dnia: Kwietnia 27, 2012, 11:36:25 »
Prawdę mówiąc nie wiem. Odpaliłem tylko misje treningową z zaparkowanym samolotem i machałem wajchami w kokpicie. Nie udało mi się go nawet odpalić. W instrukcje jeszcze nie wnikałem. Obejrzałem jeszcze jeden z tracków gdzie Hurki albo Spity dobierały się do He 111 nad kanałem. FPS'ow nie sprawdzałem, ale animacje wydawały się płynne. Kursor mychy miał jednak lagi więc zakładam że ilość klatek była bliżej 20 niż 60. Mikro-zacięć jeszcze nie doświadczyłem. Na weekend podepnę joya i polatam Mietkiem.

« Odpowiedź #429 dnia: Kwietnia 27, 2012, 11:57:10 »
Ja rozumiem, że można było się napalić rok temu i kupić jajko-niespodziankę. Ale po tym wszystkim co się tu pisało?  :002:

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #430 dnia: Kwietnia 27, 2012, 11:58:30 »
Każdy ma nadzieję, że będzie, zgodnie z duchem epoki, tym jednym z THE FEW, któremu zadziała ;).
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #431 dnia: Kwietnia 27, 2012, 12:05:37 »
Ja rozumiem, że można było się napalić rok temu i kupić jajko-niespodziankę. Ale po tym wszystkim co się tu pisało?  :002:
Bez przesady chincz, rok temu wydając stówkę prawie, można być wkurzonym do dziś. Ale dziś wydając te 3 dychy nie byłbym zawiedziony za bardzo. Mam nadal radochę z latania w tej grze. Tzn "latania" co równa się strzelaniu, ogladaniu samolotów jak się rozpadają, machaniu wajchami w 110tce i ogólnie patrzeniu w kokpit wykonany w hi-res  :021: . Wiem że to może nic za tę kasę, ale graficznie kocham ten tytuł. Z bólem serca jednak przechodzę do porządku dziennego nad całą resztą spieprzonych rzeczy.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #432 dnia: Kwietnia 27, 2012, 12:22:28 »
Bez przesady chincz, rok temu wydając stówkę prawie, można być wkurzonym do dziś. Ale dziś wydając te 3 dychy nie byłbym zawiedziony za bardzo. Mam nadal radochę z latania w tej grze. Tzn "latania" co równa się strzelaniu, ogladaniu samolotów jak się rozpadają, machaniu wajchami w 110tce i ogólnie patrzeniu w kokpit wykonany w hi-res  :021: . Wiem że to może nic za tę kasę, ale graficznie kocham ten tytuł. Z bólem serca jednak przechodzę do porządku dziennego nad całą resztą spieprzonych rzeczy.

Mam wrażenia podobne. Emil E-3, start o poranku z zamglonej Francji, wejście na 6000 i patrol nad południową wyspą, powrót do bazy. Wszystko na pełnym zarządzaniu silnika, więc wcale nie oznacza, że jest nudno ;). Fajny przerywnik do FS'a, TOH, czy czegoś innego. Na razie ten tytuł do wiele więcej sie nie nadaje.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #433 dnia: Kwietnia 27, 2012, 12:25:11 »
Ja właściwie wiele od tego tytułu nie wymagam. Od czasu do czasu mam ochotę polatać i postrzelać Mietkiem i mam nadzieję że CloD mi to zapewni.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #434 dnia: Kwietnia 28, 2012, 22:09:48 »
http://forum.1cpublishing.eu/showthread.php?t=31604

Chłopaki w updejcie z dziś ładnie wszystkich przeprosili, patcha jeszcze nie zrobili, ponieważ wciąż coś tam nie gra, a ogólnie mają teraz w Rosji od jutro wolne, a potem znów w związku ze świętami 1 maja i 9 tego.

www.yoyosims.pl