Autor Wątek: Poprawki do IL2:CloD.  (Przeczytany 124015 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Odp: Poprawki do IL2:CloD.
« Odpowiedź #510 dnia: Maja 09, 2012, 08:59:49 »
Zapomniałem dać mały feedback co do nowych opcji VSync od nVidii. Mamy je dwie. Pierwsza działa mniej więcej tak: VSync jest ON, chyba że FPS'y spadają poniżej limitu 20-tu paru, wtedy się wyłącza, i mamy "darcie się" ekranu. Nie polecam. Druga działa ograniczając z góry FPS'y mniej więcej o połowę, czyli trochę jak ten FPS limiter. Nie mam już w ogóle FPS'ów na poziomie maksymalnym 60, nawet patrząc na puste niebo nad sobą. Za to jakoś lepiej działa, równiej i jest mniej przycięć. Oczywiście nie ma też i efektu "darcia". Testy robione przy wyłączeniu opcji synchronizacji w grze, zmiany tylko w sofcie nVidii. Osobiście wróciłem do zwykłych swoich ustawień i mam wymuszone VSync w ustawieniach.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #511 dnia: Maja 10, 2012, 10:21:23 »
Bedzie dzis update do patcha, info znaczy sie, oraz jakies plany na przyszlosc i screeny.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #512 dnia: Maja 10, 2012, 10:29:17 »
U mnie włączenie zlinkowanego programiku faktycznie eliminuje część zacięć (chociaż jakoś wiele ich wcześniej nie miałem). Gra za bardzo chyba nie przyspieszyła gdyż mam za słaby sprzęt ale różnica w płynności jest widoczna.
Z drugiej strony menu wygląda dziwnie - część elementów powiększa się kilkukrotnie po najechaniu na nie kursorem myszy, pasek wczytywania misji jest...paskudny itp.
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline Dare

• APAsq
  • *
  • #5 - WBCI
« Odpowiedź #513 dnia: Maja 10, 2012, 11:41:00 »
Z drugiej strony menu wygląda dziwnie - część elementów powiększa się kilkukrotnie po najechaniu na nie kursorem myszy, pasek wczytywania misji jest...paskudny itp.
U mnie dzieje się to samo z menu. Gra nie przyspieszyła, ale mikro-przycięcia wydają się być mniejsze niż bez tego programu. Mimo wszystko, to i tak za mało, jeśli chodzi o płynność samego CloDa, abym mógł ją w pełni zaakceptować. Jednak na chwilę obecną sam tytuł zachęca mnie do podejmowania prób w lataniu, co było niemożliwością jeszcze rok temu, gdzie na ten tytuł nawet nie chciało się patrzeć. Obecny beta patch jest tylko nadzieją, że może uda się co nieco poprawić, jednak jak na rok czasu pracy, to rewelacji niestety nie ma. Zobaczymy co przyniosą kolejne łatki...

« Odpowiedź #514 dnia: Maja 11, 2012, 00:39:39 »
Witam Kolegów i proszę o pomoc,
Wgrałem najnowszego patcha i nie mogę grać bo oto taki komunikat pojawia się na ekranie mojego monitora:

http://img402.imageshack.us/img402/8656/beztytuudhm.jpg

Może ktoś z Szanownych Kolegów wie co jest tego przyczyną?
Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam.
Ringo.
P.S. Mój system to Windows XP, karta grafiki GeForce GTS 250, procesor dwurdzeniowy taktowany 3 GHz oraz 3 GB RAM

Offline kpa

• *
« Odpowiedź #515 dnia: Maja 11, 2012, 04:43:54 »
Mój system to Windows XP
Tu leży problem, ta beta patcha nie obsługuję DX9.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #516 dnia: Maja 11, 2012, 07:13:50 »
Tu leży problem, ta beta patcha nie obsługuję DX9.

Czyli mam rozumiec, że wszyscy użytkownicy systemu XP po wyjściu oficialnego patcha bedą odcięci od gry ??

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #517 dnia: Maja 11, 2012, 08:04:32 »
Beta ma w sobie tylko obsługę Dx10. Finalna wersja ma mieć obsługę obu skamielin ;)

Sorry, ale rozmawiamy tu o grze o idiotycznych wymaganiach sprzętowych, a dziwicie się, że może nie obsługiwać Dx9 ? Cały hardware dziś dostępny jedzie na Dx11!

« Odpowiedź #518 dnia: Maja 11, 2012, 09:50:24 »
Po moich doświadczeniach myślę, że system XP nigdy nie będzie obsługiwał przyzwoice tej gry. Przesiadka na sódemkę daje dopiero możliwość latania.

« Odpowiedź #519 dnia: Maja 11, 2012, 10:20:50 »
Dziękuje za pomoc i odpowiedź Drodzy Koledzy.
Już wszystko jasne. Pozdrawiam.
Ringo.

P.S, A swoją drogą to szkoda mi XP-ka. Po przejściu na siódemkę o trzech czwartych starszych gier, które teraz mam na kompie, będę sobie mógł zapomnieć.  :015:

« Odpowiedź #520 dnia: Maja 11, 2012, 10:45:00 »
Czy ktoś już grał w CloDa pod Windows 8 Customer Preview?

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #521 dnia: Maja 11, 2012, 16:41:58 »
Po moich doświadczeniach myślę, że system XP nigdy nie będzie obsługiwał przyzwoice tej gry. Przesiadka na sódemkę daje dopiero możliwość latania.

Przecież nie kupię nowego sprzętu i systemu dla jednej gry, która tak naprawdę grą nie jest, grą nie była, i grą najprawdopodobniej nie będzie.
Pozyjemy zobaczymy, XP jest mi niezbędny do rzeczy absolutnie niezwiązanych z graniem. Być może rozwiązaniem jest posiadanie dwóch systemów na jednym sprzęcie.
Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

_michal

• Gość
« Odpowiedź #522 dnia: Maja 11, 2012, 16:46:30 »
P.S, A swoją drogą to szkoda mi XP-ka. Po przejściu na siódemkę o trzech czwartych starszych gier, które teraz mam na kompie, będę sobie mógł zapomnieć.  :015:

Możesz podać jakieś przykłady? Ja siedzę na Viście 64bit i jedyną starszą grą jaka u mnie na komputerze nie chodzi jest Blood Omen: Legacy of Kain, ale ten już miał na XP problemy.

« Odpowiedź #523 dnia: Maja 11, 2012, 18:18:18 »
Na 7 x64 na bank nie chodzi Mechwarrior 4... Strata tak duża, że czasami wracam na starego kompa z XP, tylko po to aby pograć w Mechwarriora.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #524 dnia: Maja 12, 2012, 17:44:13 »
http://forum.1cpublishing.eu/showthread.php?t=32035

Jest nowy fix do alpha 1.06. Pliczek core.
Jeśli ktoś nie jest zarejestrowawszy proszę: https://hotfile.com/dl/155704754/32ce67f/core.zip.html
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl