Autor Wątek: Poprawki do IL2:CloD.  (Przeczytany 123815 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Odp: Poprawki do IL2:CloD.
« Odpowiedź #525 dnia: Maja 12, 2012, 19:00:09 »
Dzięki, pobieram z hotfile... Ciekawe z tym "reduced quality" dla różnych kokpitów. A ja myślałem, że to niedoróbki grafików!
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #526 dnia: Maja 12, 2012, 19:15:09 »
Dzięki, pobieram z hotfile... Ciekawe z tym "reduced quality" dla różnych kokpitów. A ja myślałem, że to niedoróbki grafików!
Poprawia jedynie CTD i właśnie to co piszesz.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #527 dnia: Maja 13, 2012, 10:46:03 »
Przecież nie kupię nowego sprzętu i systemu dla jednej gry, która tak naprawdę grą nie jest, grą nie była, i grą najprawdopodobniej nie będzie.
Pozyjemy zobaczymy, XP jest mi niezbędny do rzeczy absolutnie niezwiązanych z graniem. Być może rozwiązaniem jest posiadanie dwóch systemów na jednym sprzęcie.
Ramm.
Wychodząc z takiego założenia, to lepiej zostać na p4 i rivie tnt, bo przecież poza xp i  ilem 2 reszta to kicha totalna i nic lepszego już nikt nie stworzy. :karpik
Najlepiej jest marudzić i narzekać jak nic nie możne sensownego wnieść do tematu to przecież takie typowe  :118:

Poczekajmy na W8 wtedy się okaże że siódemka jest zajebista  :118: :118: :118:

« Odpowiedź #528 dnia: Maja 13, 2012, 10:50:21 »
eee W8 jest swietny, wszystko chodzi szybciej, w np RoFie kilka ladnych fpsow do przodu zaobserwowalem  :banan
Mialem tylko problem z freetrackiem, nie wiem czy to problem sterownikow do PS3eye czy samego freetracka... Zobaczymy jak wyjdzie finalna wersja :)

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #529 dnia: Maja 13, 2012, 11:00:47 »
Pisać z zachowaniem zasad interpunkcji i ortografii, bo rozgonię towarzystwo. Zaratustra.

« Odpowiedź #530 dnia: Maja 13, 2012, 11:18:46 »
Pisać z zachowaniem zasad interpunkcji i ortografii, bo rozgonię towarzystwo. Zaratustra.

Faktycznie mój niewybaczalny błąd, (lol Obserwowany lol) :banan  przecież nie można mieć odmiennego zdania od starszyzny.
Przecinki i kropki ponad wszystko!!!
dla jednej gry, która tak naprawdę grą nie jest, grą nie była, i grą najprawdopodobniej nie będzie.

Przecież od początku, założeniem twórców było stworzenie edytora tekstu a nie gry/symulatora.  :118:

« Odpowiedź #531 dnia: Maja 13, 2012, 12:08:14 »
U mnie z każdym nowym patchem gra chodzi znacznie gorzej... odpaliłem misję 40 "sto-dziewiątek" na 40 "spitów" nad kanałem - wcześniej działało przyzwoicie całkiem teraz jest mega żenada. Spróbowałem misję z przechwyceniem "henkli" nad Londynem też jest gorzej. Ale nic to myślę, może jeden samolot nad Londynem da radę...niestety żadnej poprawy, znowu pogorszenie. Dodatkowo jakieś dziwaczne problemy z cieniami (np. po ataku na henkla włączyło się w spicie lusterko na którym odbijał się tylko wybuch i nie dało się go wyłączyć).  Jeśli tak ma wyglądać ich "optymalizacja" to gratuluję  :002:

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #532 dnia: Maja 13, 2012, 13:48:28 »
Wychodząc z takiego założenia, to lepiej zostać na p4 i rivie tnt, bo przecież poza xp i  ilem 2 reszta to kicha totalna i nic lepszego już nikt nie stworzy. :karpik
Najlepiej jest marudzić i narzekać jak nic nie możne sensownego wnieść do tematu to przecież takie typowe  :118:

Zrozumiałeś wogóle o czym napisałem ??
Są programy uzytkowe - nie gry - które najnormalniej pod Win 7 nie funkcjonują jak należy.
Ale to mój problem na szczęście, nie Twój :-P Więc możesz grać w CoD'a do woli na Win 7, a może i na Win 8,9 czy 11 :-D

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #533 dnia: Maja 13, 2012, 13:51:45 »
Jedyne programy jakie sprawiały mi do tej pory problemy pod Win 7 to stare, przestarzałe programy biurowe napisane pod DOSa - te wymagają do działania wersji Professional Windowsa 7 (o czym parę osób nie pomyślało kupując nowe komputery dla firmy).

Ramm, po prostu napisz jakie to programy, bo coś czuję, że ściemniasz  :121:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #534 dnia: Maja 13, 2012, 13:55:42 »
U mnie z każdym nowym patchem gra chodzi znacznie gorzej...
Pamietaj o czyszczeniu cache za kazdym razem, ja mam akurat odczucia zupelnie odwrotne, idzie to w dobra strone, tylko, ze z lekka.... mocno slimaczym tempem.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #535 dnia: Maja 13, 2012, 13:59:48 »
Hej, ja pod Win 7 nie mogę poradzić sobie z BoB II - gra działa, kampania 2D w porządku ale w 3D CDT. Pod XP wszystko było w porządku, tzn w normie jak na ta grę. Rozwiązania problemu nie znalazłem nawet na forum A2A (pisałem o tym już wcześniej, w wątku o "Pierwszych wrażeniach".
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

« Odpowiedź #536 dnia: Maja 13, 2012, 17:10:42 »
eee W8 jest swietny, wszystko chodzi szybciej, w np RoFie kilka ladnych fpsow do przodu zaobserwowalem
W porównaniu do Win7/64bit, na Win8/64bit mam w ROFie 5 klatek mniej .

« Odpowiedź #537 dnia: Maja 14, 2012, 18:43:36 »
Pamietaj o czyszczeniu cache za kazdym razem, ja mam akurat odczucia zupelnie odwrotne, idzie to w dobra strone, tylko, ze z lekka.... mocno slimaczym tempem.

Faktycznie przegapiłem ale wyczyszczenia cache'a nic nie dało... na razie zostawię dziada w spokoju, może "finalna" wersja tego patcha coś zmieni.

« Odpowiedź #538 dnia: Maja 16, 2012, 17:51:25 »
Dzisiaj przetestowałem CoD na karcie GTS 450 (posiadam HD 5750, +/- grafiki równoważne). I jestem zachwycony, nareszcie da sie latać nawet nad Londynem  :001:. FPS nie mierzyłem bo jaka to karta każdy widzi  :004:. A ustawienia mam średnio/wysokie (bardziej średnio).
Motto obrony plot.: najpierw zestrzel - poukładasz sobie już na ziemi.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #539 dnia: Maja 25, 2012, 00:13:46 »
To ja mam teraz serię pytań (proszę o pobłażliwość, nie chodzi o kwestię mojego lenistwa tylko o podjęcie trudnej decyzji).

1. Mam full wypas sprzęt (DCS śmiga na max bez zająknięcia), czy będę mógł wreszcie pograć w miarę komfortowo?
2. Ilość bugów, podobno jest masa, ale czy aż tak bardzo przeszkadza to w grze?
3. Wygląd samej gry - na głównej jest news z linkami do filmików i wygląda to pięknie, czy to jakaś obróbka/FXAA injector (jeśli tak to co i jak), czy już sama gra ma normalne kolory może?

Pytam o to dlatego, że potrzebuję nowego sima WWII. To zwyczajnie silniejsze ode mnie, stary Iłek jest czasem tak totalnie pozbawiony klimatu, DCS to żmudne i powolne uczenie się i to jest super, ale nie ma dogfightu, a RoF... no cóż, za mało koni pod maską...

Gdyby było coś innego, to pewnie bym sobie nie zawracał głowy, ale CloD czasem kusi, zwłaszcza po tych filmikach, nie chciałbym jednak poczuć, że wywalam tę kasę w błoto.