Autor Wątek: Poprawki do IL2:CloD.  (Przeczytany 123913 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Poprawki do IL2:CloD.
« Odpowiedź #555 dnia: Czerwca 03, 2012, 20:51:03 »
Ale tak na marginesie jeśli chodzi o A.I. Po wielu godzinach latania - jedna rzecz mi się bardzo podoba, że A.I. stara się podczas walki utrzymywać wysokość, a nie jak w wielu simach idzie w ziemię. Tutaj pomimo głupich ruchów i uników, przewrotów itd.  to wahania wysokości są +/-1000m. A.I. nawet jak zapikuje to będzie się starało wejść na swoją poprzednią wysokość. Zatem faktycznie jak jest walka na 6000m. to nie ma tak, że gnają do ziemi i może się zgubie. To akurat jest sporym +.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #556 dnia: Czerwca 09, 2012, 09:23:02 »
Z updejtu z wczoraj.

- screeny Pe-2 z sequela
- patch (beta) nie bedzie szybciej niz po srodzie (nowy)
- ulepszyli engine gry i dziala jeszcze podobno lepiej niz z alpha 1.06
- bedzie nowy Spit i Hurek z 100 oktanowa benzynka, kabiny z modeli obecnych
- zwiekszony opor wzgledem otwarcia radiatorow (czyli cecha z ilka)
- sporo zmian w Bf 109, rudder, dzwieki przy predkosci (to bylo barzo wkurzajace wiec fajnie), lepsza manewrowosc, poprawne zasyganlizowanie wlaczonej grzalki na rurce pitota.

www.yoyosims.pl

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #557 dnia: Czerwca 09, 2012, 10:40:42 »
Kogo obchodzi beta patch ?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #558 dnia: Czerwca 09, 2012, 10:53:16 »
Kogo obchodzi beta patch ?
Ciebie nie wiec po kiego .... taka wypowiedz. Przeciez nie masz nawet klody.

www.yoyosims.pl

_michal

• Gość
« Odpowiedź #559 dnia: Czerwca 09, 2012, 11:01:57 »
Mnie też nie obchodzi beta pucz do alfa wersji gry po ponad roku od premiery, pogram jak to dokończą. Mam Kłodę, Sun zresztą też ma.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #560 dnia: Czerwca 09, 2012, 11:02:56 »
Yoyo. Mam, nawet zainstalowaną... nawet ostatnio latałem.

Pytanie czemu Ty chcesz być koniecznie betatesterem za frajer ? :121:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #561 dnia: Czerwca 09, 2012, 11:18:08 »
Yoyo. Mam, nawet zainstalowaną... nawet ostatnio latałem.

Pytanie czemu Ty chcesz być koniecznie betatesterem za frajer ? :121:
Z tego samego powodu, co pisał Ramm, czy Leon - w skrócie, nie ma nic innego z II WŚ na jakimś współczesnym engine to po pierwsze, a po drugie jakoś się mocno przekonałem do Kłody, chociaż miałem taki sam stosunek. Zarządzanie silnikami jest genialne ale były już o tym posty i nie mam zamiaru nikogo do tego przekonywać. Jest trochę osób, które cieszą się z Kłody, a reszta to maruderzy  :003: . Latam na alpha i jeszcze mam cierpliwość zabawy w betę i kolejną alpha, więc luzik. Kopać się z koniem nie będziemy.

www.yoyosims.pl

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #562 dnia: Czerwca 09, 2012, 11:22:08 »
Ja się Ciebie nie pytam, czemu latasz w CloDzie. Ja się pytam, czemu wyczekujesz próbnych i celowo niekompletnych poprawek do tego symulatora, zamiast po prostu oczekiwać i wymagać kompletnego, gotowego produktu ?

_michal

• Gość
« Odpowiedź #563 dnia: Czerwca 09, 2012, 11:25:04 »
Yoyo, ja to rozumiem, nie ma innego sima z WW2, z zarządzaniem silnikami to bym się sprzeczał, że jest genialne, ale fajnie, że jest. Co mnie razi to robienie z klientów debili. Od miesięcy trąbią, że mają pucz prawie zrobiony i co? Nic. Nie uważam się za marudera, po prostu nie lubię jak ktoś na mnie leje i mówi, że deszcz pada.

Tyle, że ja nie jestem maniakiem WW2, a fanem lotnictwa, mam inne simy, nie muszę się zadowalać kłodą i obietnicami na the best sim ever, kiedyśtam.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #564 dnia: Czerwca 09, 2012, 12:08:32 »
W pełni rozumiem Yoyka. W swoim czasie marudził jak cała reszta, każdy mój entuzjazm na CoDa studziliście.
Teraz już wiem że Powoli wszyscy przestaniecie marudzić. Trzeba tylko czasu aby każdy nabył trochę lepszy sprzęt.
Obecnie nie ma nic co zastąpiło by choć w minimalnym stopniu sturmovika 1946, oprócz CoD.
Dlaczego nie czekać na oficjalnego pucza? Powiedzcie co robić z tym czasem jaki trzeba czekać? Latać w RoF? dla mnie blllleeeee....
W DCSa nie dla mnie... Lepiej pociągnę jakieś ulepszenia nawet jak są nie dokończone, które choć trochę usprawnią zabawę.
Efekt? Po prostu mam się czym bawić...... a wy dalej sobie narzekajcie ........

Yoyo mogę Cię prosić o jakieś streszczenie co po kolei z ulepszeń i beta puczy instalować i jak? Coś ostatnio wypadłem z lotów ale powoli wracam. Zrobić trzeba jakieś fajne mapy i dalej się bawić. Niech wypuszczają te alfy i bety ważne że się coś dzieje.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #565 dnia: Czerwca 09, 2012, 12:19:08 »
Trzeba tylko czasu aby każdy nabył trochę lepszy sprzęt.
Dla mnie "trochę lepszy sprzęt" to wydanie 6k zł minimum i da mi... 3fps więcej. Sprzęt nie jest problemem.

Obecnie nie ma nic co zastąpiło by choć w minimalnym stopniu sturmovika 1946, oprócz CoD.
Noe, tutaj musisz chyba rozszerzyć swoją wypowiedź, bo postrzegamy Twoją osobę jako przede wszystkim lotnika grupy akrobacyjnej, a alternatyw dla CoD i Sturma jest na tym polu bez liku.

Dlaczego nie czekać na oficjalnego pucza? Powiedzcie co robić z tym czasem jaki trzeba czekać?
Taka radykalna sugestia - może by tak wywrzeć presję na twórcach by przestali zwodzić za nos i zabrali się na poważnie do roboty i wydali "prawdziwe", sprawdzone patche ?

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #566 dnia: Czerwca 09, 2012, 12:34:02 »
Ujmę to krótko, nieelegancko i po imieniu - jak ktoś chce aby go dymać to niech go dymają :).

PS. Zapomniałem... Qrdl też tak mówi :D.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #567 dnia: Czerwca 09, 2012, 12:40:20 »
No dobra racja z tymi poprawkami. Idzie to rzeczywiście ślamazarnie ale nie widzę powodów aby komuś odbierać deko radosci z zabawy z CoD. Sam nabyłem gierke rok temu i równie szybko ją odinstalowałem. Po artykule YoYo z pażdziernikowym patchem odpaliłem ponownie.  Efekt .... latam dalej i na tym etapie jest to naprawdę niezła zabawa. Nikogo tez nie myslę nawawiać do pokochania Cod. Panowie poluzujcie ! YoYo trzymaj tak dalej !
http://il2forum.pl/index.php?topic=5137.msg74259#msg74259

"Jeśli pilot zawali, pilot ginie. Jeśli kontroler zawali, pilot ginie."

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #568 dnia: Czerwca 09, 2012, 14:07:31 »
Taka radykalna sugestia - może by tak wywrzeć presję na twórcach by przestali zwodzić za nos i zabrali się na poważnie do roboty i wydali "prawdziwe", sprawdzone patche ?
Tak samo jak wywrzeć presję w sprawie Phantoma od A2A - producent wie i robi swoje. Nie siedzisz na forum 1C to nie wiesz, że tam tej presji jest bez liku. Własnie dlatego są te alpha, beta, charlie patche bo nacisk wywiera community i jedzie się po 1C naprawdę nieźle, a to że jeszcze za tym wychodziło dymanko i ślamazarność w wydawaniu tego wszystkiego to już inna kwestia. Jedni to łykają, a inni nie. Tytuł jest obecnie za 23 zł i cena mówi sama za siebie, więc nie oczekujmy też obecnie tego, co w dodatku za 50 zielnych z Juesej. Idzie w strone dobrą, ale śśśśśśśllllllliiiiiiiimmmmmmaaaakkkkiiiii nas przeganiają.

Dyskusja robi się akademicka.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #569 dnia: Czerwca 09, 2012, 14:19:08 »
Równierz cisnę CloD'a , szału nie ma ale da się latać i bynajmniej "toto" wygląda przyzwoicie.
Jeżeli ktoś nie gra to nie zrozumie zapaleńców "męczących" sie z beta paczami a dla Pana YoY'ka medal za chęci i artykuły na temat CloD'y.