Autor Wątek: Poprawki do IL2:CloD.  (Przeczytany 124141 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
Odp: Poprawki do IL2:CloD.
« Odpowiedź #570 dnia: Czerwca 09, 2012, 15:04:39 »
Noe, tutaj musisz chyba rozszerzyć swoją wypowiedź, bo postrzegamy Twoją osobę jako przede wszystkim lotnika grupy akrobacyjnej, a alternatyw dla CoD i Sturma jest na tym polu bez liku.

Co tu się rozwodzić, nie ma innego symulatora IIWŚ który by mnie uleczył ze znudzenia iŁ21946. Już nawet chłopaki od UP3 się chyba znudzili bo nic się nie dzieje w sprawie ukończenia UP3, pozostaniemy już na RC.
Ostatnio wypuścili DCS Mustang P-51 to muszę sprawdzić ale typowo pod akrobację.
Coś jeszcze wyszło oprócz CoD w klimatach IIWŚ??? Może jestem w tyle...., może coś mi umknęło??
Nawet skupiając się tylko na akrobacjach PATa to nie widzę żadnej alternatywy bo gdzie znajdę mustanga? W LO lub RoF?
FSX się nie nadaje, DCS ponoć jest dobry ale tego nie sprawdziłem opieram się na opinii HorseMenów.

Co do sprzętu to wcale nie trzeba wywalać dużej kasy. Ja nadal latam na swoim starym 2 jajowcu i jakoś to idzie. Jakbym dziś zaktualizował swój sprzęt za 2tyś to nie miałbym już zastrzeżeń do CoD i jego klatkożerności.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #571 dnia: Czerwca 09, 2012, 20:12:54 »
Widzę, że zainstniało tutaj pewnie niezrozumienie. Ja nie jestem fanatykiem, który chce roznieść kłodę na strzępy i wszystkich naokoło do niej zrazić. Po prostu nie rozumiem hurraoptymizmu u niektórych.

Ja ten tytuł kupiłem tuż po premierze, za pełną cenę i chcę w to w końcu pograć, z chęcią bym polatał Emilem, albo bombowcami. Problem w tym, że po kilkunastu miesiącach od premiery developerzy nie tylko nie naprawili kompletnie spieprzonej wg mnie gry, ale nawet nie potrafią zadeklarować co będzie poprawione i kiedy.

Od miesięcy słyszymy o poprawkach wydajności, o beta patchach które są tuż tuż od ukończenia, pokazują nam maszyny z sequela(sic!), poprawkach FMu, a pucza jak nie ma, tak nie ma.

Jak dotąd wygląda to dokładnie tak samo jak informacje przed premierą. Też wszystko było fajnie, miło i miał to być best sim ever. Przez analogię do tego co się działo przed premierą i tuż po niej trzymam dystans do tej gry i stąd też mój sceptycyzm.

Kłoda jest JEDYNĄ grą w którą na moim kompie grać się po prostu nie da.

« Odpowiedź #572 dnia: Czerwca 09, 2012, 20:30:32 »
Poprawki wydajności widzimy i to bardzo znaczne brak tylko oficjalnej (steam) aktualizacji. Na średnim sprzęcie da się już latać. Powolutku ale jest coraz lepiej.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #573 dnia: Czerwca 09, 2012, 20:53:13 »
Beta patcha znalazłem:

http://forum.1cpublishing.eu/showthread.php?t=31759

może ktoś mi powiedzieć gdzie ten mały hotfix, i przypomnieć mi jak się to instalowało?

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #574 dnia: Czerwca 10, 2012, 05:57:17 »
Rozpakowujesz to do folderu z grą (Steam\steamapps\common\il-2 sturmovik cliffs of dover). Nic prostszego. Potem grasz co nieco, widzisz, że to wciąż nie jest kompletny ani grywalny produkt i wracasz do Locka, czy w co tam innego pociskasz zazwyczaj. :D

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #575 dnia: Czerwca 10, 2012, 07:27:03 »
Beta patcha znalazłem:

http://forum.1cpublishing.eu/showthread.php?t=31759

może ktoś mi powiedzieć gdzie ten mały hotfix, i przypomnieć mi jak się to instalowało?

Noe, rozpakowujesz tego zipa i nadpisujesz (musi sie zapytac). Potem w menu CoD musisz miec wersje 1.06 cos tam, cos tam. Powrot do poprzedniej wersji - w Steam klikasz sprawdz spojnosc plikow i jakos tak i wroci do oficjalnej.
Mini fix jest tutaj : http://forum.1cpublishing.eu/showthread.php?t=32035 , jest to plik core ktory poprawil wyswietlanie sie tekstur w kabinie oraz CTD. Na forum w tym temacie dalem tez alternatywny link, bo na banana forum trzeba byc zalogowany by cos sciagnac/zobaczyc. Zdaje sie w tym temacie gdzies wczesniej.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #576 dnia: Czerwca 10, 2012, 12:09:34 »
A ja mam po tych działaniach czarny ekran z dźzwiekami. Co źle zrobiłem?
« Ostatnia zmiana: Czerwca 10, 2012, 12:11:18 wysłana przez YoYo »
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #577 dnia: Czerwca 10, 2012, 12:12:24 »
W ogóle nic nie staruje? Pliki z zipa wypakowałeś na pulpit i potem do katalogu z CoD? Pytał się by nadpisać?

www.yoyosims.pl

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #578 dnia: Czerwca 10, 2012, 13:27:09 »
Tak jest. Gra się ładuje, misja się ładuje ale potem czarny ekran i słyszę dźwięki. W niektórych misjach na ekranach ich dostosowywania nie mam nic do ustawiania. Myslę ze przywróce poprzednią wersję i instaluje jeszcze raz pucza. 
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #579 dnia: Czerwca 10, 2012, 14:36:57 »
Trzeba instalować wszystkie beta pucze czy wystarczy zainstalować jeden ostatni, a wszystkie poprzednie są już w nim zawarte?
Pozdrawiam.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #580 dnia: Czerwca 10, 2012, 14:49:12 »
Więc tak po ponownym zainstalowaniu CoD + ostatni beta patch + Mini HotFix wszystko pięknie śmiga z wersją 1,06.
Zainstalowałem najnowsze stery nvidi aby włączyć FXAA.
Klatki są na przyzwoitym poziomie 30 czasem na 24 spadną. Ustawienia grafiki w grze na zadowalającym poziomie.
Powiem tak lot w CoDa to frajda, tak ładnie to wszystko wygląda....

Mam mały problem którego wcześniej nie miałem, rozmazane placki na taksturach ziemi. Czy o czymś zapomniałem?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #581 dnia: Czerwca 10, 2012, 14:52:18 »
Trzeba instalować wszystkie beta pucze czy wystarczy zainstalować jeden ostatni, a wszystkie poprzednie są już w nim zawarte?
Ostatnia oficjalka + ostatni beta pucz.
Mam mały problem którego wcześniej nie miałem, rozmazane placki na taksturach ziemi. Czy o czymś zapomniałem?
Musisz dać screena. Jak jesteśmy wyżej tekstur nie są zbyt ostre, ale nie wiem czy o to chodzi, czy coś innego.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #582 dnia: Czerwca 10, 2012, 15:20:42 »
Problem powinien zniknąc jak zblizysz się do ziemi. Ja mam podobnie, chociaz w dużej mierze zależy to od wydolności sprzętu.  U kumpla na lepszym sprzęcie jest pod tym względem lepiej. No on ma jednak kartę z pamięcią 2GB. Myślę, że o to właśnie chodzi, chociaż tak jak pisał YoYo fotka dużo by rozjaśniła.
http://il2forum.pl/index.php?topic=5137.msg74259#msg74259

"Jeśli pilot zawali, pilot ginie. Jeśli kontroler zawali, pilot ginie."

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #583 dnia: Czerwca 10, 2012, 15:22:31 »
Zrobię fotki, ale dla przybliżenia problemu powiem, że jest taki efekt jak w FSX. Tuż pod samolotem tekstury robią się rozmyte ale tylko nie które niektóre. Oczywiście lot na wysokości 500m. Tekstury nagle robią się rozmyte, a po chwili wracają do swojej ostrości. Czasem trwa to kilkadziesiąt sekund, a czasem kilka. Wygląda to tak jakby się nie nadążały wczytywać. Może to jakieś ustawienie sterów Nvidi - że niektóre tekstury pogarsza aby zachować płynność?

Pisownia. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 10, 2012, 19:43:37 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #584 dnia: Czerwca 14, 2012, 11:45:51 »
Mini HotFix

Noe możesz podesłać link do tego mini HotFixa?
Pozdrawiam.