Autor Wątek: Poprawki do IL2:CloD.  (Przeczytany 123810 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Odp: Poprawki do IL2:CloD.
« Odpowiedź #660 dnia: Sierpnia 11, 2012, 14:03:43 »
Wkurzające, nieprawdaż? Jeśli rzeczywiście robią sequel, to powinni rzucić obecny silnik i kupić inny. :)  Ale czy to im pomoże? Nie ma jakiś przecieków, że ktoś inny robi symulator z okresu DWŚ?

PS: Ten nowy beta patch to jest inkrementacyjny, to jest nakłada się na poprzednią betę? Czy można na wersję ze Steam'a?
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #661 dnia: Sierpnia 11, 2012, 14:28:49 »
Wkurzające, nieprawdaż? Jeśli rzeczywiście robią sequel, to powinni rzucić obecny silnik i kupić inny. :)  Ale czy to im pomoże? Nie ma jakiś przecieków, że ktoś inny robi symulator z okresu DWŚ?
PS: Ten nowy beta patch to jest inkrementacyjny, to jest nakłada się na poprzednią betę? Czy można na wersję ze Steam'a?
Ano frustrujące, nawet bardzo. Oczywiście - zakup nowego, porządnie zrobionego silnika graficznego rozwiązałby większość problemów CloD. Byłoby to też szybkie i stosunkowo łatwe rozwalenie problemu. Niestety, wg mnie, nie ma na to szans - wydawca nie da kasy na taką imprezę bo:
  • CloD sprzedaje się fatalnie i jest przeceniany na potęgę  (patrz, np.: http://bit.ly/PLVMmD)
  • recenzje jakie zebrał CloD są fatalne i teraz za serią "Il2 Sturmovik" ciągnie się spory smrodek
  • profesjonalizm ekipy 1C utrzymuje się na dość przykrym poziomie
  • z punktu widzenia wydawcy i dystrybutora gry traktujące o 2WŚ nie sprzedają się tak dobrze jak kiedyś

W materii zaaplikowana patcha na wersję parową najlepiej jest zrobić taki manewr:
  • Prawym klawiszem na tytule gry w "Bibliotece" Steama
  • Kliknąć "Właściwości"
  • Wybrać zakładkę "Pliki lokalne"
  • Kliknąć "Sprawdź spójność plików gry..." (w ten sposób Steam przywróci CloDa do wersji sprzed poprawek beta)
Potem wystarczy już tylko rozpakować zassane archiwum z poprawką do folderu, w którym Steam upchnął CloDa i z głowy.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #662 dnia: Września 14, 2012, 21:17:01 »
[']

Świeczka dla kłody. Następny pucz będzie ostatnim, żadnych poprawek do AI, do radia, żadnych nowych misji, żadnej kampanii która ma sens. Teraz cała para idzie w sequel, odkładajcie kaskę. :)

http://simhq.com/forum/ubbthreads.php/topics/3644354/1.html

« Odpowiedź #663 dnia: Września 14, 2012, 21:20:51 »
O, bardzo dobra wiadomość. Na pewno kupię ;)

_michal

• Gość
« Odpowiedź #664 dnia: Września 14, 2012, 21:21:58 »
Dobry moment, kłodę można kupić taniej niż 1946. :>

« Odpowiedź #665 dnia: Września 14, 2012, 21:44:04 »
Dobrze zrozumiałem, że "new paczes" do Cliffs of Dover będą dostępne po instalacji... pardą... ZAKUPIE nowej części?  :509:

« Odpowiedź #666 dnia: Września 14, 2012, 21:48:04 »
Dobry moment, kłodę można kupić taniej niż 1946. :>

To ja już kupiłem w dniu premiery. To Empeck kup sobie, to i zapiszemy się do jakiegoś dywizjonu. Najlepiej mnichów tybetańskich, co hartują swój charakter i przy okazji wyrównają Nam energię wewnętrzną " Chi Chuj " ( czyt. Czi Czuj ), albo , to się inaczej nazywa  :|. W każdym bądź razie na pewno nam powiedzą :)

_michal

• Gość
« Odpowiedź #667 dnia: Września 14, 2012, 21:49:15 »

Dobrze zrozumiałem, że "new paczes" do Cliffs of Dover będą dostępne po instalacji... pardą... ZAKUPIE nowej części?  :509:

New patches to raczej nie będzie w ogóle, no chyba, że... pardą... ;) zakupisz sequel i zmerdżujesz go sobie z kłodą.  8) 

To ja już kupiłem w dniu premiery. To Empeck kup sobie, to i zapiszemy się do jakiegoś dywizjonu. Najlepiej mnichów tybetańskich, co hartują swój charakter i przy okazji wyrównają Nam energię wewnętrzną " Chi Chuj " ( czyt. Czi Czuj ), albo , to się inaczej nazywa  :| . W każdym bądź razie na pewno nam powiedzą :)

Izi, Logan, spokojnie. Ja też kupiłem w dzień premiery. ;)

« Odpowiedź #668 dnia: Września 14, 2012, 22:03:32 »
Po takiej wypowiedzi cały iłkowy świat powinien się głęboko wypiąć na Luthiera i jego kamandę i w końcu przestać nabijać im kabzę.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

« Odpowiedź #669 dnia: Września 17, 2012, 09:12:54 »
Przeczytałem newsa YoYo odnośnie przyszłości COD-a i mam pewne wątpliwości co do interpretacji tego co napisał Luthier. Osobiście zrozumiałem to w ten sposób, że finalny patch zostanie wydany w najbliższej przyszłości i będzie to ostatni patch na "gołego" COD-a. Kolejna aktualizacja będzie zaimplementowana w instalce sequela.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #670 dnia: Września 17, 2012, 09:14:56 »
Ten patch nad którym teraz pracują to prawdopodobnie dostępny już beta patch, ale w wersji 'oficjalnej', dostępnej na Steamie. I ten patch faktycznie jeszcze będzie. Potem już tylko sequel.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #671 dnia: Września 17, 2012, 13:35:39 »
Właśnie, szczerze to zrozumiałem tak jak jest napisane, czyli że jedyny kolejny oficjalny będzie dopiero z BoM.
Ta obecna beta nie jest zła, o ile można stwierdzić, że coś co nie jest złe jest pozbawione chmur.

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

_michal

• Gość
« Odpowiedź #672 dnia: Września 17, 2012, 13:58:39 »
Cytat: ściemniacze z 1c
The general plan is, after the milestone is submitted and accepted, we return to the now almost-final patch, cram as much as we can into it, and make it our final Cliffs of Dover patch. The next time it will be updated is when you install the sequel over it.

Plan jest taki, że po zdaniu i zaakceptowaniu milestone (sequela), wrócimy (do prac) nad niemalże-finalnym patchem, wyciśniemy z niego ile będziemy w stanie i to będzie nasz ostateczny patch (do) Cliffs of Dover. Następnym razem (Cliffs of Dover) dostanie update, gdy zainstalujecie na niego sequel.

Niech nawet poprawią wydajność, naprawią buraki które sami zrobili to dalej nie będzie gra za jaką zapłaciłem. Ja kupiłem wg reklamy na pudełku symulator konfliktu - Bitwy o Anglię. Dostałem ledwo dyszące potyczki pod czystym niebem. Meh.

« Odpowiedź #673 dnia: Września 17, 2012, 14:59:41 »
Niech nawet poprawią wydajność, naprawią buraki które sami zrobili to dalej nie będzie gra za jaką zapłaciłem. Ja kupiłem wg reklamy na pudełku symulator konfliktu - Bitwy o Anglię. Dostałem ledwo dyszące potyczki pod czystym niebem. Meh.
Dokładnie tak i naprawdę CloD jest "ledwo dyszące" - nawet na POTWORNYM sprzęcie chodzi toto przeciętnie wyglądając przy tym dość żałośnie.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #674 dnia: Września 17, 2012, 15:22:29 »
Dokładnie tak i naprawdę CloD jest "ledwo dyszące" - nawet na POTWORNYM sprzęcie chodzi toto przeciętnie wyglądając przy tym dość żałośnie.

Już nie przesadzaj, z tą łatą ostatnią mam prawie stałe FPS na poziomie większym niż 50 klatek i kilkudziesięcioma samolotami podczas walki. Jedyne co, to ciężko bardziej tutaj przewidzieć jak CoD się zachowa na często podobnym sprzęcie. Tu jest problem - w dziwnym "grymasie" tego tytułu.

Ja tam i tak w nic nie wierzę co podają już co to ma wyjść, a co nie i co ma zmienić. CoD'a dość lubię, ale bardziej za okres, nie za to co robią w tym tyułem pod szyldem "bandy z 1C". Poczekam na kolejne addony od Desastersoft, bo bez tego tytuł to już w ogóle leży. Suma sumarum - do pojawienia się BoM zapewne nic się z patchy nie pojawi, a potem to znając życie będą prostować BoM i pisać, że już na CoD'a nie mają czasu, a tak w ogóle to się przeprowadzają.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl