Autor Wątek: Modyfikacja kokpitu w RoF  (Przeczytany 18224 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Modyfikacja kokpitu w RoF
« dnia: Kwietnia 09, 2011, 13:23:23 »
My tu gadu gadu a 777 szykuje małą rewolucję tzn. personalizację kabiny.
Ktoś chce mieć dodatkową żarówę? No problem, albo specjalny celownik? Why not?

http://riseofflight.com/Blogs/default.aspx

Kolejny raz nas zaskoczyli !  :banan
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: Modyfikacja kokpitu w RoF
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 09, 2011, 13:27:53 »
No proszę. Zapowiada się ciekawie. Muszę odgruzować joya i odstawić te pociągi.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 09, 2011, 13:29:57 »
Ja chcę lusterko do Alba i Pfalza  :021:

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 09, 2011, 13:33:57 »
Idea bardzo fajna, ale fakt, że będą to rzeczy płatne (i to per samolot) już nie. Dobry przykład jak zarobić a się nie narobić. Jeszcze trochę i za amunicję też będziemy płacić.

A co tam, niech mają, należy im się za całokształt.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline AxIs

• APAsq
  • *
    • APAsq
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 09, 2011, 15:11:45 »
My tu gadu gadu a 777 szykuje małą rewolucję tzn. personalizację kabiny.
Ktoś chce mieć dodatkową żarówę? No problem, albo specjalny celownik? Why not?

http://riseofflight.com/Blogs/default.aspx

Kolejny raz nas zaskoczyli !  :banan

Aż szkoda, że człowiek ma tak mało czasu na latanie, bo RoF'a dopiero co liznąłem a tu ciągle przybywa smaczków. I po co mi jakiś tam CoD :P
FC 2, RoF

« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 09, 2011, 15:16:54 »
Idea bardzo fajna, ale fakt, że będą to rzeczy płatne (i to per samolot) już nie. Dobry przykład jak zarobić a się nie narobić. Jeszcze trochę i za amunicję też będziemy płacić.

I nie i tak. Albo mikropłatności, albo kolejna ich gra mogłaby powstać w pierwszym rzędzie na konsole. Jason rozwija wpis z blogu: http://xrl.in/8r63 [kampania wciąż ssie, Ludwik14 nieco z tyłu, inwestujcie w sprzęt dziateczki oraz jak dodać SLI/Crossfire, a nie popsuć humoru posiadaczom pojedynczych kart)
Jeśli mieliby zainwestować w powolną migrację w stronę DX11... jestem za.
(Przy zakupie lusterka oraz termometru do gwizdka,  miś na zestrzale gratis!)

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 09, 2011, 15:28:15 »
Nie mam specjalnie obiekcji, żeby dokupić raz zestaw przyrządów, bo wiadomo, że kasa nie idzie na drugą willę dla Jasona, tylko utrzymanie całego teamu i rozwój gry. Ale w momencie, kiedy muszę kupić prawo do korzystania z już raz zakupionych przyrządów w innym samolocie, to już mi się to nie podoba, a tak rozumiem wpis na blogu.

Większość tych zabawek będzie po prostu poprzyczepiana w różnych miejscach w różniych samolotach, ale będą to te same obiekty sterowane przez ten sam kod - więc wykonane raz, to czemu ja mam za to płacić X razy.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 09, 2011, 17:14:55 »
Mnie za to ten pomysł się nie podoba.
Każdy samolot miał to co miał a nie miał tego czego nie miał i to był smaczek każdej maszyny.
Ja bardzo chętnie zapłacę za nowe samoloty, bardzo chętnie zapłaciłbym za nową mapę np. Alp, ale pomysł upgrejdowania samolotów za pieniądze mi się nie podoba.
To może idźmy dalej za parę $ dokupić kilka KM do swojej maszyny co by się lepiej wznosiła i szybciej latała od innych.
Drodzy panowie z 777 "nie idźcie tą drogą" - cytując klasyka.
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 09, 2011, 17:56:19 »
Jeszcze tak co by nie było że jestem marudny.
Ja rozumiem że na froncie piloci sobie robili różne modyfikacje, ale czy dlatego że raptem jeden Immelman latał z trzema kaemami to teraz wszyscy muszą latać z trzema na Fokkerze III.. itp.
Poza tym czy w FM uwzględniony będzie ciężar tego że ktoś do kabiny wrzuci sobie 30 kilo wskaźników i jeszcze na skrzydło 20 kilo uzbrojenia - jeśli tak by było to OK ale ja jakoś w to wątpię..
Wszyscy jesteśmy chyba miłośnikami realizmu historycznego w grze a to już od tego realizmu odchodzi....
GG 4834952

« Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 09, 2011, 19:53:55 »
Hmm pomysł jak przerobić Fokkera na F-16 ... Czy ja dobrze widzę mamy tam kolimator ? Czy faktycznie używano takiego sprzętu w czasie Wielkiej Wojny ? Wygląda dosyć nowocześnie...

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 09, 2011, 19:54:01 »
Można powiedzieć jedno- wreszcie. Tylko fakt płacenia za to (a ceny w szczególności) mnie skonsternował.

Poza tym czy w FM uwzględniony będzie ciężar tego że ktoś do kabiny wrzuci sobie 30 kilo wskaźników i jeszcze na skrzydło 20 kilo uzbrojenia - jeśli tak by było to OK ale ja jakoś w to wątpię..
Czemu? Dobra, inaczej- wątpię aby zrobili to tak jak sądzisz.

Wszyscy jesteśmy chyba miłośnikami realizmu historycznego w grze a to już od tego realizmu odchodzi....
Czy odchodzi... niekoniecznie. Odchodzi w tym sensie że nie było na każdym lotnisku takiego zapasu niepotrzebnych prędkościomierzy że każdy kto chciał to sobie montował. Ale jednak w przypadku tego okresu każdy kto sobie oglądał fotografie pod tym kątem wie jak to było z przyrządami i możliwość zamontowania sobie tego przykładowego prędkościomierza jest pożądana.

Hmm pomysł jak przerobić Fokkera na F-16 ...
Ma być ograniczenie w wyposażeniu więc nie będzie tak że co chcesz to ładujesz.

Czy ja dobrze widzę mamy tam kolimator ? Czy faktycznie używano takiego sprzętu w czasie Wielkiej Wojny ? Wygląda dosyć nowocześnie...
http://www.cockpitinstrumente.de/instrumente/katalog%201WK/beobachtungsgerate/beobachtungsgerate.htm
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 09, 2011, 20:50:43 »
Sherman - najpierw dziękuję za linka do fajnej stronki.

Powiem tak do tej pory właściwie wszystko co zrobiono w RoFie miało ręce i nogi więc pewna doza zaufania jest, ale czy będzie im się chciało modyfikować FM w zależności od zabieranego wyposażenia - nie chce mi się wierzyć.
Jeśli wraz z zamontowaniem km na górnym skrzydle zmieni się wyważenie samolotu, wzrośnie jego opór, spadną choć o te parę km/h osiągi to jestem za, ale na razie nie można się doprosić aby Lewis się przeładowywał inaczej niż km na kadłubie a wystarczyło by aby do jego przeładowania musieć na chwilę ustabilizować lot "a". O ile w SE5a to nie ma takiego znaczenia bo to wielkie ciężkie bydle z 220konnym silnikiem o tyle w N17 z jego 110KM to każdy dodatkowy kilogram powinien powodować wyraźne pogorszenie parametrów lotu.
Martwi mnie aby nie był to prosty skok na kasę i tyle. Na jednym ze zdjęć zegarek dodany do kokpitu jest tak ordynarnie płaski i inny od innych wskaźników że aż w oczy kole.

Pod modyfikacje urządzane przez pilotów można podpiąć bardzo wiele. Voss do DrI wsadził silnik brytyjski to co teraz też sobie będzie można kupić inny silnik.
Mnie takie coś się nie podoba bo już za wiele widziałem w sieci "gierek" gdzie się chodzi jakimś robocikiem i za kolejne SMSy dokupuje do niego różne bajery.. Nie chcę aby RoF poszedł tą drogą. Niestety posty na forum pozbawiają mnie złudzeń bo ludzie aż pieją z zachwytu....
GG 4834952

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 09, 2011, 21:54:37 »
Ja wiem tyle ile jest napisane na blogu i nie widzę powodu do paniki. Dla mnie sprawa wygląda jasno- jeśli w realu na jakimś samolocie montowano często jakieś dodatkowe uzbrojenie/wyposażenie to będzie możliwość zamontowania go i w RoF. Nigdzie nie ma mowy o rozbudowie samolotu na zasadzie widzimisię: "For some aircraft in the package there will be up to nine items and for some only a single item."

Ktoś tu widzi kupowanie koni mechanicznych za przelewy? Ja nie...
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

« Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 09, 2011, 23:50:59 »
Oj, również się boję, że to jest krok w kierunku płacenia za wszystko, co tylko można sobie wyobrazić. Nawet jeżeli to będą sumy w okolicach 1$, które są naprawdę malusie...to niepokoi sam fakt, że robi się z tego podróbka 'nowych' MMORPG, które podobno często są darmowe...ale za "lepciejsze" przedmioty i tak trzeba płacić.

Na pewno zaburzy to proporcje w lotach online. Ja rozumiem, że te modyfikacje będą zwiększać, a nie zmniejszać możliwości celnego strącania wroga...więc się okaże, że mamy super-wyjątkowo-rzadko-dostępny jakiś tam celownik...którego online wszyscy używają żeby lepiej widzieć i mamy w bitwie 10 samolotów z tym samym super-rzadko-wyjątkowym celownikiem. Co będzie nieco śmieszne :)
I robi się z tego powrót do początku, bo nagle wszystkie samoloty są wyposażone w te same "upgrejdy", a więc ustanawiają nowy "standard fabryczny". I nie ma różnic poza taką, że kasiorka leci...

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 09, 2011, 23:59:16 »
jagular- kolega ujął to co mnie się w głowie kolebało tylko ładniej to ubrał w słowa.
Nagle na niebie pojawi się 1000 zmodowanych samolotów i już nie wygra ten kto lepiej opanował sztukę pilotażu lecz ten kto wydał więcej kasy na upgrejdy.
Oczywiście jeśli zmiany np. w uzbrojeniu nie pociągną za sobą zmian w FM.
Bo wybór więcej broni kosztem gorszych parametrów lotu akceptuję jak najbardziej...
GG 4834952