Autor Wątek: Modyfikacja kokpitu w RoF  (Przeczytany 18211 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Modyfikacja kokpitu w RoF
« Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 10, 2011, 00:34:13 »
Ja wiem tyle ile jest napisane na blogu i nie widzę powodu do paniki. Dla mnie sprawa wygląda jasno- jeśli w realu na jakimś samolocie montowano często jakieś dodatkowe uzbrojenie/wyposażenie to będzie możliwość zamontowania go i w RoF.
Na przykład sam chętnie bym dokupił sobie Lewisa, albo nawet dwa do Sopwith Dolphina, bo bez nich jest jakiś taki "wykastrowany". Też nie widzę w tym problemu.

... i już nie wygra ten kto lepiej opanował sztukę pilotażu lecz ten kto wydał więcej kasy na upgrejdy

No to trochę jak w życiu - jednostka posiadająca lepsze zaopatrzenie (nawet jak to ktoś załatwił za skrzynkę whisky) zyskiwała przewagę.  :004: Aczkolwiek nie obawiałbym się o to, że nagle straci na znaczeniu umiejętność "pilotażu" bo takie zmiany (zgodne z historyczną rzeczywistością) nie będą jakieś wielkie.

Oczywiście jeśli zmiany np. w uzbrojeniu nie pociągną za sobą zmian w FM.
I tutaj jest ciekawy problem - myślę jednak, że skoro twórcy tej gry zrobili jednak porządny symulator to uwzględnią np. wzrost masy wspomnianego Dolphina po zamontowaniu dodatkowych Lewisów.

A, że zarobią na takich "ciekawostkach" - to niech im będzie na zdrowie. W końcu ceny nie są wygórowane, a życzę im aby się biznes kręcił jak najlepiej bo gra jak na razie na tym nie cierpi.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 10, 2011, 00:37:02 »
Poza tym zawsze można dodać opcję w multi, która wyłączy możliwość latania "zmodowanymi" samolotami.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 10, 2011, 01:19:08 »
Ja chciałbym kupić jakiś plakat ładnej pani do kabinki, może też będą ?   :118:
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 10, 2011, 08:24:16 »
Ja chętnie kupię dodatkowe FPS-y!.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 10, 2011, 12:04:48 »
Ja chciałbym kupić jakiś plakat ładnej pani do kabinki, może też będą ?   :118:

Będzie tylko Zimnym Żą Kulką i chomiki ;).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 10, 2011, 12:10:06 »

Obawiam się, że następne patch'e to Ci tych FPS'ów ujmą... Strach się bać, ściągasz coś i bam! twoje ustawienia już nie są dobre...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 10, 2011, 12:42:13 »

To akurat jest możliwe. Mocniejszy sprzęt, to i FPS-y będą lepsze :)

« Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 10, 2011, 14:53:36 »
Nadal latam korzystając z dobrodziejstw dema, i takie newsy jakoś specjalnie nie powodują chęci zakupu tej zacnej produkcji. Tworcy tej gry się robią pazerni. Nie długo bedzie news że przed każdą misją w multi trzeba bedzie sobie dokupić amunicje. A potem diabli wiedzą może trzeba bedzie opłacić virtualny personel naziemny żeby samolotem sie zajmował. Nie mam nic do płacenia abonamentu miesięcznego czy coś ale takie atrakcje to lekkie przegięcie. Nawet jesli to mikrotransakcje i inne edzie bedzie. Tak swoja drogą w samolotach z tej epoki były celowniki kolimatorowe bo na screenach tak to wygląda.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 10, 2011, 15:23:49 »
Pierdolamento, które tutaj powoli narasta, godne jest lepszej sprawy. Szczególnie podoba mi się stwierdzenie "Tworcy tej gry się robią pazerni" w kontekście "Nadal latam korzystając z dobrodziejstw dema", czyt. nie zapłaciłem ani złamanego centa, ale oceniać ludzi to potrafię. Pewnie pazerni twórcy powinni już zmienić zestaw samolotów w demie, bo to skandal się powoli robi.

Twórcy RoFa jak na razie dotrzymują (a przynajmniej starają się) obietnic, słuchają społeczności graczy, rozwijają produkt, wprowadzają samoloty kilku miejscowe oraz wielosilnikowe, modyfikują engine gry, etc. Jeśli naprawdę ktoś chce zobaczyć czym jest odwrotność powyższego procesu, to zapraszam do działu CoDa lub lepiej zakupu tego wielkiego produktu (niestety dema nie ma, a szkoda, bo pewnie by sprzedaż oscylowała w granicach 1%, czyli tych co się pomylili w sklepie).

Uważam, że odrobina przyzwoitości nakazuje poczekanie na pierwsze efekty ich zapowiedzi, kiedy pewnie będzie jasne czy usprawnienia kokpitu będą możliwe do wyłączenia, zablokowania on-line i czy np. inni gracze w MP będą  informowani, że ktoś z nimi jest na serwerze, kto ma "ficzersy". Zresztą zawsze można się umówić wśród znajomych, że nie korzystamy z takich dobrodziejstw. Czy da się to zrobić? Oczywiście, chyba, że nawiedzą nas na serwerze dzieci Iła, ale tych ostatnio - dzięki CoDowi - jakby mniej i chwała CoDowi za to  :118:

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 10, 2011, 15:41:09 »
Podzielam zdanie NN - nikt, nie wie jak to będzie wyglądało, ale lament się podnosi. Szczególnie zabawnie brzmią teksty o pazerności twórców gry. Z jednej strony trzeba wbić sobie w głowę, że produkcja oraz rozwijanie gry komputerowej jest przedsięwzięciem biznesowym (a nie charytatywnym) i odpłatność za nowe produkty i możliwości jest rzeczą całkowicie normalną. A drugiej proponuję sobie porównać naprawdę bardzo przystępne ceny samolotów do RoF mieszczące się w granicach 20-40 złotych (wg aktualnego kursy USD) z cenami dodatkowych samolotów np. do FSX (i to wcale nie tych "wypasionych") - faktycznie widać "pazerność" ...

W końcu nikt nikogo nie zmusza do zakupu dodatkowych samolotów - można swobodnie grać z zestawem ograniczonym, bo gra daje możliwości wspólnej zabawy graczy z różnym stanem posiadania. Podobnie jak z historycznie poprawnymi usprawnieniami - co to przeszkadza, że jeden sobie kupi dodatkowego Lewisa do Dolphina, a drugi nie. W realu w eskadrach było podobnie - nie wszystkie maszyny były równe?

Oczywiście jeszcze nic nie wiadomo o tym jak będą te dodatki funkcjonowały, ale powtórzę nie sądzę aby twórcy najpierw stworzyli porządne FM, a potem dodawali np. uzbrojenie bez uwzględniania wzrostu masy samolotu. A, że będzie taka możliwość - to moim zdaniem bardzo dobrze. A, że płatna? To też całkowicie zrozumiałe - a Wy (malkontenci) to chodzicie do pracy za darmo? Przecież ktoś to musi zrobić. Sam jestem ciekawy ile kosztować będzie taki dodatkowy Lewis do Dolphina, ale skoro cały samolot myśliwski kosztuje mniej niż 8$ to nie spodziewam się jakiejś zawrotnej kwoty. Zresztą nie ma obowiązku jej wydać.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 10, 2011, 16:25:04 »
No wypraszam to sobie -- mam prawo do pierdolamęto bo grę zakupiłem i mam prawie wszystkie samoloty bez dosłownie trzech... :021:
Ja RoF kocham i po prostu nie chcę aby zszedł z tej pięknej symulacyjnej drogi którą idzie.
Nie powiem że mi w Albatrosie nie brakuje np. wysokościomierza czasami...i lampki do latania w nocy która po ostatnim patchu zrobiła się naprawdę ciemna.

P.S. To nie tylko chodzi o samą masę ale o opór i wyważenie np z takim Lewisem na górnym płacie w N17 czy dwa Lewisy w Camelu.. to ja myślę już naprawdę wyraźnie powinno się odbić na osiągach i trochę na manewrowości..
No a Lewisy w sklepie kosztują 120zł. :118:
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 10, 2011, 16:39:11 »
Prrrrrrr....

Czepiliście się tych dodatkowych karabinów, podczas gdy na chwilę obecną dodatkowe uzbrojenie to luźne plany na przyszłość o ile pomysł rzeczywiście wypali. Na razie dostaniemy celowniki i oprzyrządowanie kabiny, w cenie od 1$ to 5$ per samolot.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #27 dnia: Kwietnia 10, 2011, 16:40:19 »
Nie rozumiem analogii pomiędzy pazernościa tworców a korzystaniem z dema (dema nie pirata). Widocznie jestem odosobnionym przypadkiem i w przeciwieństwie do atakującego mnie Waćpana lubie sprawdzić to co mam kupić. Co do mikrotransakcji to nie pierwszy tytuł który z tego korzysta i nie ostatni który ten system wykończy.- Jedyne sensowne rozwiązanie to abonament miesięczny.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #28 dnia: Kwietnia 10, 2011, 16:44:48 »
@Traun nie "lamęto" tylko "lamento". Błąd ortograficzny  :118:

Pisanie o pazerności w kontekście RoFa sugeruje albo poważne odklejenie od otaczającej rzeczywistości, albo kompletny brak rozpoznania tematu. Stawiam na to drugie biorąc pod uwagę, że autor wypowiedzi ma tylko demo. RoF nie jest dziurawym zlepkiem kodu za który wzięło się jednorazowo kasę a resztę pracy rzuciło na pastwę moderów, RoF jest grą na bieżąco ulepszaną, poprawianą i rozbudowywaną przez ekipę twórców pracującą full time a nie hobbystycznie po godzinach. Jakość kosztuje, a w tym konkretnym przypadku stosunek ceny do jakości jest wśród obecnych na rynku symulatorów porównywalny chyba tylko z DCS'em. Jak dla mnie jeśli obecny poziom utrzyma się nadal i będzie przybywało nowych maszyn, fiuczersów a w przyszłości może frontów, to życzę Jasonowi i ekipie po trzy wille z basenem, conajmniej Jaguara i stada lachonów do obrobienia tego wszystkiego  :118:

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #29 dnia: Kwietnia 10, 2011, 16:46:34 »
Tu akurat z kolegą się nie zgadzam.
Gdzie jak gdzie ale w RoFie zasady płacenia są przejrzyste wzorcowo.
Wiesz ile za co i po co płacisz.
Nikt nie zmusza do zakupu jak nie chcesz nie kupujesz i nawet na dzień dobry dostajesz 10 samolotów.
Mając je możesz normalnie latać i grać of-line i on-line i nikt cię nie zmusza abyś wydał choć 1$ dodatkowo.

P.S. O przepraszam ja tylko cytowałem "moderatora" - a jego jak prezydenta się nie poprawia.
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952