Autor Wątek: Konfiguracje sprzętowe i osiągi - wydzielona dyskusja.  (Przeczytany 17635 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Konfiguracje sprzętowe i osiągi.Wymagania CoD !
« Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 04, 2011, 11:41:04 »
Tak mi teraz przyszło do głowy, a nie mam możliwości przetestowania. Czy ktoś walczył z tym parametrem:

ShadowMapSize=

Czy dobrze rozumiem, że odpowiada on za rozdzielczość cieni ?
Jeżeli tak, to być może, zmniejszjąc go, udało by się zachować cienie w kabinie, przy akceptowalnym poziomie FPS-ów, choć pewnie były by wtedy "poschodkowane".

« Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 04, 2011, 14:14:54 »
Czy wy też tak macie, że momentami gra przestaje odpowiadać na polecenia np zmianę skoku łopat, otwarcie chłodnicy lub ruch przepustnicy, a po jakimś czasie znowu odpowiada by znowu po chwili przestać?
No i jak się wysiada gdy człowiek chce się przewietrzyć  :002:

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 04, 2011, 14:23:02 »
Pewnie to ograniczenie czynności, które można wykonywać naraz. Zapomniałem jak to się nazywa :)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 04, 2011, 14:25:53 »
Antropomorpfhic cool stuff czy jakoś tak :P. Kontrolki działają mi bez zarzutu. Oprócz przepustnicy, której zakres gra odwzorowuje tylko w 50%.

« Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 04, 2011, 14:29:58 »
Zakres przepustnicy można sobie ustawić. Tutaj chyba nie chodzi o antropomorpfhic. Po prostu lecę sobie chcę zmniejszyć moc i nic, dopiero kilkukrotne poruszanie przepustnicą wraca ją do żywych. Wygląda to tak jakby gra wyłączała sobie niektóre elementy. Nad morzem nie ma takich problemów, ale nad lądem dzieje się tak częściej.
No to jak wysiąść z tego ustrojstwa  :004:

« Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 04, 2011, 14:30:09 »
Apropos opcji "ShadowMapSize=", która domyślnie ustawiona jest na 5. testowałem też i ten parametr. Różnicy w klatkowaniu nie zauważyłem szczególnej, przy czym wygląd jest co najmniej niezadowalający. Lepiej wyłączyć tą funkcję na stałe albo ustawiać na 5 i walnąć misję nad Kanałem w godzinach porannych - wschód słońca i gra cienia coś pięknego.

Offline ath

• *
  • PurePC Team
« Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 04, 2011, 14:34:24 »
Antropomorpfhic cool stuff czy jakoś tak :P. Kontrolki działają mi bez zarzutu. Oprócz przepustnicy, której zakres gra odwzorowuje tylko w 50%.

opcje->sterowanie->ciąg->pozycja 100%->1

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 04, 2011, 14:37:01 »
No to jak wysiąść z tego ustrojstwa  :004:
Luzujesz pasy, otwierasz owiewkę i tradycyjnie CTRL+E i nadmorska bryza omiecie twe lica.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 04, 2011, 14:52:59 »
W Emilu można ją nawet odstrzelić dla pewności, że przy wietrzeniu się nie zaczepisz gumą od majtasów o nią. :D

JG300_Benito

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 04, 2011, 15:04:10 »
Mam to samo wrażenie co Shoki z ta blokadą kontrolsów z tym że gdzieś w instrukcji wyczytałem że jak coś kombinujesz z klapami lub trymem to ma mijać dłuższy czas zanim będziesz mógł zrobić coś innego na innych wajchach:D. Nie wie szczerze mówiąc czy to nie jest myślenie życzeniowe z mojej strony żeby usprawiedliwić ew babola, dodam że u mnie nie ma znaczenia czy to jest nad lądem czy wodą. Może ktoś sprawdzić czy po wyłączeniu opcji za to odpowiedzialnej dalej jest ten problem ?

« Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 04, 2011, 15:12:32 »
Przetestowałem i jednak wina leży po stronie tego ustrojstwa co można policzyć jako kolejny bug. Jeśli to ustrojstwo jest włączone to nawet jeśli lecimy sobie prościutko i chcemy najzwyczajniej w świecie zdjąć lub dodać moc wówczas pilot nie wiadomo dlaczego robi to ze znacznym opóźnieniej jakby tą wolną ręką robił do tej pory nie wiadomo jak ważną rzecz.

Nadal nie mogę wysiąść z mietka, ze spitem jest ok. Jak odstrzelić kabinę w mietku?

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 04, 2011, 15:39:08 »
Czerwone ustrojstwo po lewej przy owiewce... musiał bym ci screena zrobić - mówię o klikalnym kokpicie.
PS. Nie da się skoczyć będąc na ziemi.

Mam :

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #27 dnia: Kwietnia 06, 2011, 09:19:49 »
CoD wymusił u mnie zmianę systemu z leciwego 10-cio letniego Windows XP z SP3 na Windows 7 64 bity. Mam nadzieję, że tym sposobem z obszaru wodnego nad kanałem La Manche zniknie bug w postaci zielonych plam niczym wodorosty z Morza Sargassowego, oraz zwiększy się płynność samej gry dzięki użyciu directx 10.

Koniecznie daj znać czy się coś zmieniło, też mam zamiar przejść po 4 latach na WIN 7, praktycznie tylko dla CoD.

« Odpowiedź #28 dnia: Kwietnia 06, 2011, 14:12:55 »
@Leo, jedyny sposób na to zielone badziewie zamiast wody, to kompletne wyłączenie lasu.

Offline janweg

• *
  • Świętoszek
« Odpowiedź #29 dnia: Kwietnia 06, 2011, 14:23:45 »
Właśnie, czy jeszcze ktoś ma COD na Win XP i jak działa? Koniecznie trzeba przesiąśc się na Win7?