Autor Wątek: Nowe mapy w DCS  (Przeczytany 116405 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Nowe mapy w DCS
« Odpowiedź #615 dnia: Kwietnia 01, 2024, 01:22:43 »
Nie przesadzacie bo cała mapa Afganistanu jest aktualnie do wzięcia za 48.99 $, a to nie jest majątek za taki teren. A jak komuś nie pasuje to może kupić mniejszy fragment, a jeśli uważa że nie warto to może nie kupować wcale. To powinna być jedna z bardziej wdzięcznych map dla wszelkiego rodzaju misji zarówno na Red jak i Blue.
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #616 dnia: Kwietnia 01, 2024, 08:42:42 »
Ja wzialem pelna, kurs dolara dobry, a jako ze to ED to mozesz wydac mile juz w pre order i obnizyc cene. Doczytalem ze czesci mialyby byc wydawane w 3 miesiecznych interwalach, w sumie to dosc szybko. Przynajmniej taki jest plan ;).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #617 dnia: Kwietnia 20, 2024, 11:06:47 »
Ciekawą sprawę odkryto, na trailerze z CH-47 pojawiły się nowe elementy i drzewka:

Oba elementy:
https://www.shutterstock.com/es/image-photo/old-earth-bunker-made-concrete-inner-1553019953
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/47/Ddr_beobachtungsturm_9.jpg/800px-Ddr_beobachtungsturm_9.jpg
były wykorzystywane na niemieckiej granicy, jakiej, tego nie wiem (DDR-RFN)? Więc może to jest ta "zielona" mapa co nadchodzi od ED, a nie Vietnam.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #618 dnia: Kwietnia 20, 2024, 14:01:00 »
O, uprzedziłeś mnie YoYo. Właśnie chciałem podzielić się tą świeżutką ploteczką ;). Mapa zimnowojennych Niemiec jak ulał pasowałaby do MiGa-29 czy F-4 i może nawet objęłaby moje rejony :).

« Odpowiedź #619 dnia: Kwietnia 21, 2024, 13:02:18 »
Ojojoj to już by było grubo, jakby pojawiło się coś w naszych okolicach do latania 😁.
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #620 dnia: Kwietnia 21, 2024, 14:05:42 »
Ojojoj to już by było grubo, jakby pojawiło się coś w naszych okolicach do latania 😁.

Nie sadze zeby byla Polska zahaczona, dodatkowo ja jednak wolalbym Vietnam. Tu to bedzie patelnia jak Polska, plasko jak w Normandii (tez nie sadze ze mapa mialaby zahaczyc Alpy, raczej dadza srodkowa czesc Niemiec).

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #621 dnia: Kwietnia 22, 2024, 19:01:59 »
Nie sadze zeby byla Polska zahaczona, dodatkowo ja jednak wolalbym Vietnam. Tu to bedzie patelnia jak Polska, plasko jak w Normandii (tez nie sadze ze mapa mialaby zahaczyc Alpy, raczej dadza srodkowa czesc Niemiec).
Fulda Gap przesmyk na Frankfurt nad Menem to nie jest płaski teren jak Normandia.
400 kilometrów z Fulda do Zgorzelca bez szans na Polskę niestety.
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

« Odpowiedź #622 dnia: Kwietnia 22, 2024, 22:58:57 »
Z drugiej strony, ciężko o mapę Niemiec bez Berlina, a to już tylko kilkadziesiąt km od granicy. Zobaczymy, na pewno lepiej nie robić sobie nadziei, ale biorąc pod uwagę że mapy w DCS ostatnio rosną (Afganistan, Irak też ma być docelowo wielki), kto wie.

YoYek znalazł i na EDkowym forum wkleił, a tu już nie:
https://forum.dcs.world/topic/97330-dcs-roadmap-unofficial-no-discussion-here/?do=findComment&comment=5419914

Czyli mapa Niemiec praktycznie potwierdzona.

« Odpowiedź #623 dnia: Kwietnia 23, 2024, 06:52:56 »
Ja też wolałbym Vietnam.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #624 dnia: Kwietnia 26, 2024, 17:50:54 »
Zgodnie z nowym newsletterem, DCS: Kola ma trafić do EA za tydzień, 3 maja.

https://forum.dcs.world/topic/347741-fc2024-kola-development-progress-virtual-carrier-wing-17/

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #625 dnia: Kwietnia 26, 2024, 19:51:29 »
Ciekawe i to bez pre order na 4 miesiące przed? Coś nowego ;D.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #626 dnia: Kwietnia 27, 2024, 10:21:13 »
Lubię takie niespodzianki, a mapka zapowiada się bardzo dobrze. Temat ciekawy, a jak znam produkty Orbx z MSFS to powinno być dobrze. Liczę na to, że mapa stanie się u mnie takim nowym Kaukazem, szczególnie dla latania śmigłowcami.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #627 dnia: Kwietnia 27, 2024, 10:34:45 »
Lubię takie niespodzianki, a mapka zapowiada się bardzo dobrze. Temat ciekawy, a jak znam produkty Orbx z MSFS to powinno być dobrze. Liczę na to, że mapa stanie się u mnie takim nowym Kaukazem, szczególnie dla latania śmigłowcami.

Ja właśnie nie jestem optymistą, ponieważ DCS rządzi się innymi prawami niż MSFS. Wstawienie takiej samej mapy (jak dla MSFS) do DCS może rodzić kupę problemów wydajnościowych. Tu nie potrzebujemy biegających kotów czy psów, albo super realistycznych miast i tekstur ze żłobieniami w modelu 3D barierki balkonu. Jak pójdą tą ścieżką, to będziesz miał 45 FPS ;D co w dynamicznym symulatorze pola walki będzie o kant d...ę potłuc. To co sprawdza się w spokojnym lataniu w MSFS nie sprawdzi się w DCS. Po doświadczeniach z mapą SA podchodzę sceptycznie do innych producentów (zwłaszcza powstaje to samo pytanie przy zielnych mapach) i bardzo się cieszę, że nie ma żadnego Pre order, tylko od razu wydanie mapy. Dzięki temu poznam jakieś recenzje i jak będą ok, to kupię wtedy, ale nie w ciemno w takim wypadku do czego zmusza Pre order i idące za tym 30% zniżki ;).

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #628 dnia: Kwietnia 27, 2024, 12:29:26 »
Poczekamy jeszcze raptem kilka dni i zobaczymy ;). A z tymi 45 FPS to bym nie płakał, jakiś czas temu to było marzenie trudne do zrealizowania :)

p.s. Na SSD z DCS kończy mi się miejsce, korzysta ktoś z Was z modułów map przerzuconych na inny dysk? Jeśli tak, to czy wpływa to w jakiś sposób na wydajność całości?
Czy może lepszą opcją jest kupić większy SSD i tam wrzucić całość gry? Jeśli tak, to o czym dodatkowo muszę pamiętać?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #629 dnia: Kwietnia 27, 2024, 13:25:30 »
Tak pojemność tu będzie zmorą, tym bardziej, że jeszcze Afghan i Iraq w tym roku. Ja mam DCS i IL-2 na 2TB dysku, ale DCS zacznie zaraz puchnąć (już chyba ma ok 0,8TB). Chyba IL-2 przerzucę na inny dysk.

www.yoyosims.pl