Autor Wątek: Nowe mapy w DCS  (Przeczytany 116914 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Nowe mapy w DCS
« Odpowiedź #720 dnia: Grudnia 16, 2024, 21:09:04 »
Ciekawostka: może nie każdy wie ale tekstury są zrobione na całej mapie Iraq, również tam gdzie jest nie jest to objęte obecnym obszarem EA. Tutaj przykład Kuwejtu. Rozdzielczość jest całkiem okej. Oczywiście nie ma tu żadnych obiektów, ale do lotów patrolowych cały teren nadaje się jak najbardziej - plus - FPS są w tych częściach wspaniałe ;D.

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #721 dnia: Grudnia 20, 2024, 14:23:24 »
Porównując Irak i Afganistan, która mapa jest obecnie w lepszym stanie?

« Odpowiedź #722 dnia: Grudnia 20, 2024, 14:45:24 »
Ciężkie pytanie. Mi lepiej leży Irak. I większy wachlarz samolotów ma sens.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

« Odpowiedź #723 dnia: Marca 14, 2025, 16:19:05 »
DCS: Polska!!!

No, prawie:

https://forum.dcs.world/topic/370483-germany-cold-war-announcement-steam-spring-sale-2025/

Ogłoszono oficjalnie mapę zimnowojennych Niemiec, która ostatecznie obejmie też kawałek zachodniej Polski.

« Odpowiedź #724 dnia: Marca 14, 2025, 17:51:10 »
Wow! Gdyby mi ktoś kiedyś powiedział, że będę mógł nad domem i okolicą latać w DCS to bym popijał się w czoło 😉. Oby to ogarnęli w miarę porządnie, zrobili Szczecin, Kluczewo, Chojnę, i może Świdwin. Na Mirosławiec i Piłę to chyba za daleko...
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #725 dnia: Marca 14, 2025, 19:47:24 »
Nie, no nie napalcie się tak. Owszem mapa będzie zahaczać o PL, ale tam poza żółtym - niskie detale, poza zielonym gorszej jakości tekstura bez roślinności. Nie będzie też po naszej stronie miast czy lotnisk. Owszem i tak fajnie, ale to nie jest tak, że będzie jakaś tu DCS Poland :) - przynajmniej na poziomie fazy 1, a do kolejnych to pewnie kolejne lata.

Generalnie i tak jest bardzo dobrze, bo mapa jest o wiele większa niż chyba każdy z nas sądził. No i na plus na pewno to, że mapę robi Ugra, więc nie będzie lipy.
« Ostatnia zmiana: Marca 14, 2025, 20:04:28 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #726 dnia: Marca 14, 2025, 20:20:25 »
Nie no, trzeba będzie poczekać na kolejne fazy, ale myślę że jakichś lotnisk i POI się doczekamy. Jako że jestem z Zielonej Góry, trudno mi się choć trochę nie nakręcać ;).

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #727 dnia: Marca 14, 2025, 20:40:42 »
To fajne zdjątko. Klimacik będzie, zwłaszcza jak dojdą zimnowojenne graty typu F-104, G.91 i MiG-29A.

Chociaż sama mapa, to raczej z tych nudniejszych, prawie patelnia, będzie nadrabiała za to swojskością na pewno. 8)

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #728 dnia: Marca 14, 2025, 20:57:02 »
Raczej nie patelnia...... tak fifty/fifty. No rzeki!
https://www.worldmap.pl/mapy/mapa-hipsometryczna-niemiec.jpg

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #729 dnia: Marca 14, 2025, 21:00:20 »
Raczej nie patelnia...... tak fifty/fifty. No rzeki!
https://www.worldmap.pl/mapy/mapa-hipsometryczna-niemiec.jpg

Patelnia, patelnia, południe masz trochę pofałdowane i oczywiście Alpy. Wiele razy oblatywałem całe Niemcy, płasko po horyzont.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #730 dnia: Marca 14, 2025, 21:51:07 »
Jak jest rozwiązana sprawa infrastruktury? Skoro to ma być okres zimnej wojny to wtedy Polska była biedna jak mysz kościelna w kontekście autostrad, ekspresówek, mostów, ilości zabudowań, a także i wyglądu tego wszystkiego. Nie wiem skąd wezmą dane by odwzorować te rzeczy w miarę dokładnie bez kwiatków.

« Odpowiedź #731 dnia: Marca 14, 2025, 22:52:25 »
Mapa ma odwzorowywać lata 80. To nie jest przecież żadna prehistoria. Mapy i choćby atlasy drogowe, a nawet zdjęcia z tamtych czasów istnieją.

« Odpowiedź #732 dnia: Marca 15, 2025, 11:29:45 »
Jak jest rozwiązana sprawa infrastruktury? Skoro to ma być okres zimnej wojny to wtedy Polska była biedna jak mysz kościelna w kontekście autostrad, ekspresówek, mostów, ilości zabudowań, a także i wyglądu tego wszystkiego. Nie wiem skąd wezmą dane by odwzorować te rzeczy w miarę dokładnie bez kwiatków.

Autostrad nie mieliśmy, ale drogowe odcinki lotniskowe w środku lasu lub całkiem niczego, jak najbardziej.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #733 dnia: Marca 15, 2025, 13:06:30 »
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

« Odpowiedź #734 dnia: Kwietnia 13, 2025, 21:16:50 »
Wags odpalił livestream, w którym latał na mapie CW: https://www.youtube.com/watch?v=J3rh2V4EDWA

Mapa ma mieć premierę w tym miesiącu.