Znalezione. Komentarz od grających? Bez spoilerów oczywiście plz.
W przypadku wersji 1.0? Pełna zgoda. Jednak z patcha na patcha stosunek coś_działa_dobrze do ale_to_skopane jest coraz lepszy.
U mnie mid game, to była szwędaczka po mapie i zadaniach pobocznych.
End game w Prypeci, to rzeczywiście raczej nuda i napchane dużo miejscówek z przedmiotami (usprawnień do kombinezonów, broni, dodatków do broni) na małej przestrzeni. A sama końcówka, po punkcie bez powrotu wkurzała (pisałem o tym gdzieś wyżej).
W środkowej sekcji gry warto podgonić wątek, dostać się do Prypeci, wyekspić tam wyposażenie i wrócić do reszty Zony aby się nacieszyć sprzętem.
W weekend miałem pograć, ale skończyło się jak zwykle deficytem czasu. Z godzinka czy dwie eksploatacji.
Latarka rzuca jednak cień, ale jakby miała limit odległości włączenia widoczności cienia a i dalej jakby nie na wszystkich elementach a tylko tych najbliższych. Jeszcze muszę to posprawdzać.
Cała Arena jest odblokowana wcześniej. Na pewno jestem na dużo wcześniejszym etapie niż w pierwszym przejściu a mogłem przejść dostając bardzo dobrego shotguna jak na ten etap gry.
Wymian ognia na średni dystans miałem... całą jedną na razie. Przeciwnicy pudłowali!

Więc jest nadzieja. Nie miałem wymiany ognia na dalszy dystans.