Autor Wątek: War Thunder: World of Planes - informacje przed wydaniem  (Przeczytany 54003 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Odp: Sim (?) od Gaijina? World of Planes
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 24, 2011, 09:22:52 »
Piszesz o FSX SP2/Acc, który wyszedł w tym samym momencie co Dx10 ?  :121:

_michal

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 24, 2011, 09:28:37 »
Czy tylko ja widzę problem w tym, że developer wypuszcza benchmark sprawdzający, czy twój komputer współpracuje z 8 letnią technologią ?

Większym problemem jest, że zamiast zajać niszę którą 1c/Ubi tak łaskawie właśnie zwolniło kolesie robią jakieś dziwne MMO będące tak podobne do konkurencyjnego World of Warplanes, że wiele osób uważa te dwa tytuły za jedną grę.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 24, 2011, 18:10:31 »
Piszesz o FSX SP2/Acc, który wyszedł w tym samym momencie co Dx10 ?  :121:
Nie tylko, o FSX i Dx10 to mozna mowic co najllepiej w kategorii preview, ale nawet DCS A10, czy CoD. Ziemia w serii WoP nawet na DX9 wyglada o 100% lepiej niz w obu tytulach razem wzietych, a w żadnym nie ma takiego poczucia głebi i przejrzystości powietrza. Prosty przykład bez komentarza.

Większym problemem jest, że zamiast zajać niszę którą 1c/Ubi tak łaskawie właśnie zwolniło kolesie robią jakieś dziwne MMO będące tak podobne do konkurencyjnego World of Warplanes, że wiele osób uważa te dwa tytuły za jedną grę.
Tez mnie to zastanawia tym bardziej, ze oni sobie doskonale zdaja sprawę z tej niszy, a i z tego, ze jak w ogole wydali WoP to wszyscy pisali o potencjale i oczekiwaniach i wychodzilo ze giera moze byc super simem ktory przejmie klientele ilkowa, pod warunkiem ze zrobia pare rzeczy. Moja teoria jest jednak taka, ze dostali ponikad engine Ilka ale pod pewnymi warunkami, ktore nie pozwalaja zrobic czegos na zasadzie konkurencji dla IL-2 razem z Codem wzietym. Moze fantazjuje, ale innego racjonalnego wytlumaczenia tutaj nie widze.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

_michal

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 24, 2011, 18:26:17 »
Z tego właśnie powodu nawet mi się nie chce ściągać tego benchmarka. Nie jestem targetem takiej formy gier samolotowych.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Września 03, 2011, 13:09:42 »

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #20 dnia: Września 03, 2011, 14:00:52 »
Na 1. levelu będziesz miał Ratę, a na maksymalnym, po zakupie ulepszeń, polecisz Mig-15 :D

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

« Odpowiedź #21 dnia: Września 07, 2011, 08:41:04 »
Jaka ta gra jest, taka jest (albo raczej będzie), ale wygląda cholernie dobrze.

http://www.youtube.com/watch?v=_VTazV7Mizg&feature=player_embedded

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #22 dnia: Września 07, 2011, 08:56:20 »
Kłodę kupiłem w preorderze... coś czuję, że hipokryzją z mojej strony byłoby nie zakupienie tego tytułu.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #23 dnia: Września 07, 2011, 09:31:09 »
Gajin robi bardzo realistyczny grunt, byle tylko kolory dobierał lepiej, bo znów plastusiową krainę widzę. Smoloty bardzo fajnie się palą.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #24 dnia: Września 07, 2011, 09:52:51 »
Gajin robi bardzo realistyczny grunt, byle tylko kolory dobierał lepiej, bo znów plastusiową krainę widzę.

Zgadzam się, ale wolę już to, od tego pokracznego...sami wiecie czego.

Smoloty bardzo fajnie się palą.

Nie tylko to. Zwróćcie uwagę na eksplozję samolotu na ziemi w 0.39.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #25 dnia: Września 07, 2011, 11:29:18 »
Piękna ziemia to już była w Wings of Prey. Ja tylko wciąż nie czuje, jak może być MMO symulatorem. Że co? Za jakieś zdobyte pkt. będę kupował sobie lepsza maszynę ;), no i pewnie będzie abonament jakiś. Po co zachwycać się video, można przecież ściągnąć sobie to demko.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #26 dnia: Września 07, 2011, 12:20:29 »
Ja tylko wciąż nie czuje, jak może być MMO symulatorem.

No właśnie ja sam już nie wiem czym ta gra ma być. Tak sobie przeglądam forum, i widzę takie rzeczy, jak edytor misji, czy tryb kooperacji, i inne rzeczy raczej niespotykane w MMO. Albo oni nie wiedzą co to jest MMO, i gra będzie po prostu następcą WOP-a, z silnym nastawieniem na multi + ewentualnie jakieś tam upgrade'y za kasę, albo przykleili taką etykietę tylko w celu zwabienia odpowiedniego targetu. Czas pokaże.

« Odpowiedź #27 dnia: Września 07, 2011, 13:27:47 »
MMO - Massively Multiplayer Online (Game). Sama nazwa nie wskazuje na to, że trzeba sobie ulepszać samolot itp. Wystarczyłoby, żeby zrobili jakąś kampanię online. Coś jak fronty, na kilku mapach jednocześnie walki prowadzone, z jakimś tam skutkiem dynamicznym. Gdybam tylko, ale sama nazwa MMO nic nie sugeruje, poza tym, że informuje iż dużo ludzi gra naraz.
Achtung Spitfeuer!

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #28 dnia: Września 07, 2011, 13:51:35 »
Zbyt pieknie by było And :) Choć to co opisałeś w trzecim zdaniu, to dla mnie cel i esencja latania w symulatorach.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #29 dnia: Września 07, 2011, 13:54:37 »
Jakoś nazwę MMO kojarzę np. z Conanem, Warcraftem itp. Jasne, może być i to sam Multiplayer + parę misji Single jako szkolenie i wio. Czyli taki dawny iłek wraz z Hyperlobby w jednym. Z drugiej tylko strony, jak to np. mają być jakieś rozbudowane fronty to, nie każdy będzie miał czas, chyba, że mapka jak w Wings of Prey i start w powietrzu, więc z colą w ręku i hot dogiem na stole będzie można przelecieć się 15 min.

Tak na marginesie, w WoP grałem nawet dość dużo online. Przyznam się  :020:.
Frajda była nawet OK, z tym, że jak to z tym simem, wszystko toczyło się na małej wysokości, a potem wszyscy uciekali do gleby goniąc się w kółko. Najlepiej było lecieć ostatnim :D, dlatego nie łapałem się na pomysły pryszczy z Kansas, krążyłem wysoko by zrobić Booma i ustawić się na tyle tego "pociągu". Zero taktyki, wrzucało nas na różne serwery, więc i trudniej było spotkać te same osoby. Za to przydzwonienie z Mk108 było miodne, lepsze niż w iłku.  :021:

www.yoyosims.pl