Autor Wątek: Odpalanie Mavericka z Hoga  (Przeczytany 47066 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Odpalanie Mavericka z Hoga
« Odpowiedź #120 dnia: Marca 20, 2016, 23:19:47 »
Dzięki. A mijając się trochę w temacie- jak przejść za pomocą klawisza z trybu a2g bezpośrednio na a2a i AIM9?

Poko

• Gość
« Odpowiedź #121 dnia: Marca 20, 2016, 23:31:06 »
Przytrzymaj długo (2-3 sekundy) Master Mode Control Button (MMCB) czyli domyślnie klawisz "M".

Sprawdź "DCS A-10C Flight Manual EN.pdf" na stronach 88-92. Tam jest taka tabela opisująca wszystkie funkcje na HOTASie. Przydatne, bo wiele z nich jest ukrytych i trzeba przytrzymać dłużej jakiś przycisk.

I uwaga! W poprzednich postach, gdzie używałem skrótu HAD, powinno być TAD - za dużo BMS'a. :P

« Odpowiedź #122 dnia: Marca 23, 2016, 18:57:59 »
Dzięki ;)

« Odpowiedź #123 dnia: Marca 28, 2016, 11:44:33 »
Poko, twoje słowa o podkołowaniu do Nevy, nie są takie głupie.  Franca stoi przy lotnisku nad morzem.  Bez problemu podkradłem się do 2 Tunguskich stojących po drugiej stronie loniska i oczyściłem drogę.  Wprawdzie zabrakło mi rakiet ale jakiś plan jest. Dokładnie podchodzę od strony morza,  jakieś 20-30 stóp nad wodą. Przed samym odpaleniem rakiet unoszę się tycio w górę, odpalam i przyklejam się do wody robiąc jak najciaśniejszy nawrót, tak by nie zaszorować o wodę.  RWR ostrzegał mnie o pracy radarów, jednak nie została do mnie wystrzelona ani jedna rakieta. 
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #124 dnia: Maja 10, 2016, 14:31:05 »
A czy działko a10c może działać tak jak działko w ka50? Czy można je zalookować na celu tak jak MAV , żeby automatycznie strzelało w kierunku wybranego celu tak jak w KA50?
Czy jednym słowem jest to kierowane działko czy wymaga idealnego prostego lotu na cel , żeby trafić?

« Odpowiedź #125 dnia: Maja 10, 2016, 16:21:15 »
Nie jest to kierowane działko, wymaga równego lotu w trybie HUD-a na GUN, lecz samolot ma funkcję GUN/PAC, po przypisaniu do podwójnego spustu, pierwszy stopień ustawiasz na PAC, drugi na FIRE. PAC to taka stabilizacja lotu, w czasie oddawania salwy zmiejsza podbijanie dziobu prosiaka do góry. Co daja nam zdecydowanie mniejszy rozrzut pocisków na celu. Masz też 3 czy 4 celowniki działka, zobacz w manualu, pokazują one dokładnie gdzie padną strzały jak i rozrzut pocisków stosownie do odległości.  Tak czy siak, bez dużych problemów i pocenia się, można nim rozwalić w zasadzie wszystko, od ciężarówek po czołgi, do czego można się zbliżyć na odpowiednią odległość.  Ja rozwalam nim ciężarówki, czołgi zachodzę od tyłu, BTR-y mają złośliwe paskudne działko ale też udaje się je zaskoczyć. Osy, Tunguskie, i inne pojazdy obrony przeciwlotniczej rozwalaj z innej broni i ze stosownej wysokości lub z ukrycia, chowając się za górkami i w dolinkach.

Zapraszam na loty  w multi, wszystko lepiej wchodzi do głowy :)
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #126 dnia: Maja 10, 2016, 16:21:24 »
Myślałem że nic mnie nie zaskoczy, a jednak, widziałeś kiedyś to działko wymontowane? To zajmuje pół długości tego samolotu, niby jak miało by być kierowane? Musisz lecieć prosto na cel, a tutaj masz małe porównanie gabarytów.

« Odpowiedź #127 dnia: Maja 10, 2016, 20:11:19 »
Serio(?)  ;D ;)

« Odpowiedź #128 dnia: Maja 10, 2016, 20:57:34 »
No no no, to jest pocisk tego maleństwa, kaliber 30mm:

Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #129 dnia: Maja 10, 2016, 22:14:34 »
Jaki klawisz odpowiada za zmianę celownika działka?

« Odpowiedź #130 dnia: Maja 10, 2016, 22:47:03 »
Wchodzisz na HUD-e w tryb GUNS i przełączasz się "DMS Left or Right Short"(klawisz delete i pege down chyba). Manual strona od 367 do 371, pełen opis  :)
Latamy dzisiaj?

Poko

• Gość
« Odpowiedź #131 dnia: Maja 10, 2016, 22:57:24 »
No padonis! Manual już leży "pod poduchą".

« Odpowiedź #132 dnia: Maja 10, 2016, 23:26:14 »
Szkoda tylko, że nie jest po polsku.  :cry: .  No i jakoś nie w temacie są te pytanka o działko. To temat o Maverick-ach, troszkę zaśmiecamy.
Latamy dzisiaj?

Poko

• Gość
« Odpowiedź #133 dnia: Maja 11, 2016, 08:36:52 »
No właśnie - nawet to zaczęło Ciebie denerwować. Później szukasz czegoś na dany temat, żeby sobie odświeżyć pamięć, a tu pełno OT. ;)
@ jawor - prosimy trzymać się tematu lub stworzyć nowy. Łatwiej jest utrzymać porządek niż go posprzątać.

« Odpowiedź #134 dnia: Maja 11, 2016, 09:46:54 »
Dokładnie, przewertowałem ten dział już chyba na wszystkie strony, często znajdując odpowiedz na swoje pytanie w całkiem innym temacie...   Czasem coś znaleźć ponownie po jakimś czasie to koszmar i wertowanie wszystkiego od początku.
Latamy dzisiaj?