Autor Wątek: Płatna kampania offline "Wick vs. Dundas"  (Przeczytany 17393 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Płatna kampania offline "Wick vs. Dundas"
« dnia: Lipca 18, 2011, 09:28:19 »
Znalazłem informacje, że we wrześniu ma się ukazać dodatek zawierający pięć kampani dla pojedyńczego gracza. Cena sugerowana ok. 30 oiro :karpik.
Link do zapowiedzi: http://www.strategyinformer.com/news/13465/rumor-il2-cliffs-of-dover-expansion-in-september i do strony projektu http://www.desastersoft.com/.
Motto obrony plot.: najpierw zestrzel - poukładasz sobie już na ziemi.

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
Odp: Pierwszy płatny dodatek do CoD
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 18, 2011, 10:09:24 »
 :008: Przecież 1 Kwietnia był już dawno temu....

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 18, 2011, 10:15:31 »
Przy czym mowa tu o tworzonym przez niezależną firmę dodatku typu mission pack. Podobne dodatki wychodziły też do Ił'a.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Misiek

• JG300
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 25, 2011, 14:04:41 »
Ja myślę czy gry nie pościć na allegro, a oni mnie dodatkami straszą. Póki co z kumplem latamy regularnie w 1946 a w CoDa nie grałem ze 2 miesiące.
« Ostatnia zmiana: Lipca 25, 2011, 16:02:56 wysłana przez Syringe »

« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 29, 2012, 16:41:25 »
Takie małe zainteresowanie jest CoD ? Czy tylko ja mam takie wrażenie ?

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 29, 2012, 16:55:44 »
Zerowe - można odnieść takie wrażenie. Może ktoś gra ale tego na forum nie widać.
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 29, 2012, 17:22:52 »
Ja gram od czasu do czasu online. Aktualnie zmieniam kompa na takiego, na którym da się grać komfortowo. Wtedy pewnie będę częściej siedział za sterami 109'tki.

Poprawki ortograficzne i interpunkcyjne. Zfrr
« Ostatnia zmiana: Stycznia 29, 2012, 17:26:25 wysłana przez Zefirro »

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 29, 2012, 20:11:35 »
Nie jest tak źle ;) Niektórzy grają, a nawet sobie chwalą (ale dodam, że ja nie). Nawet powstał serwer na Warbirds Of Prey, czyli komuś się chciało...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Płatna kampania offline "Wick vs. Dundas"
« Odpowiedź #8 dnia: Maja 09, 2012, 09:12:38 »
Dodatek dla tych, którzy nie chcą grać na serwerach. Nie wiem, czy poziom AI jest wyzwaniem, ale może ktoś się skusi.

http://www.desastersoft.com/

Recenzja tutaj: http://simhq.com/_air14/air_524a.html
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
Odp: Płatna kampania offline "Wick vs. Dundas"
« Odpowiedź #9 dnia: Maja 09, 2012, 12:52:32 »
Witam. Zauważyłem, że ciągle się myli dwóch Dundasów. Pierwszy, o którego tutaj chodzi to John Dundas z 609 sq., a drugi to jego młodszy brat Hugh Spencer Lisle Dundas.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #10 dnia: Maja 09, 2012, 14:04:32 »
Dodatek dla tych, którzy nie chcą grać na serwerach. Nie wiem, czy poziom AI jest wyzwaniem, ale może ktoś się skusi.

http://www.desastersoft.com/

Recenzja tutaj: http://simhq.com/_air14/air_524a.html

Było już o tym, trzeba było zerknąć, scaliłem zatem oba tematy. Natomiast mam też na ten addon ochotę, to nie pojedyńcze misje, ale cała przemodelowana kampania z nowymi skryptami do statystyk i danych itp. Jedyny minus, że jak giniesz, to zaczynasz wszystko od nowa, zatem z dojściem do końca może być ciężko albo nudno (jeśli któryś raz), tym bardziej, że to np, 70 misji dla Messera, albo 30 dla Sztukasa :D. Tak czy siak, pewnie bym sobie sprawił bo z opisu wynika, że to nowy LIFE dla Kłody.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #11 dnia: Maja 09, 2012, 15:28:00 »
Przepraszam, nie zauważyłem.

Co do śmierci w kampanii - no cóż, dla jednych to zaleta, dla innych wada. A może jednak jest Quick Save, albo obejście jego braku, i przed każdą misją możesz zapamiętać stan wyjściowy. Nie martw się. ;)

PS: Ciekawe, jak to się integruje z programem właściwym. Przecież w głównym menu masz nową pozycję. Czyżby układ menu był definiowany w jakimś zewnętrznym pliku? Hmmm... Do obejrzenia.

Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #12 dnia: Maja 09, 2012, 15:42:30 »
W identyczny sposób pojawia się w menu quasi dynamiczna kampania, o której pisałem w innym wątku. Przy instalacji polegającej na zwykłym kopiowanu pliku i katalogu nic nie jest nadpisywane.  Gra wczytuje kampanie wg plików konfiguracyjnych. Włączę komputer to sprawdzę lokalizację.
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #13 dnia: Maja 09, 2012, 15:47:54 »
Rozumiem, że Leon masz te kampanię w takim razie? Jak wrażenia? :)
Cena z zeszłego roku już trochę spadła, teraz 17eu.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #14 dnia: Maja 09, 2012, 19:50:08 »
Płatnej nie mam. Mam tą darmową. Lokalizację w menu poznałem na screenach. Obie są w tym samym miejscu - jako nowy element w menu Jeden gracz.

Edit: Lokalizacja plików z kampaniami: katalog AddInst, pliki xml. Katalog z zawartością kampanii - Parts/nazwa kampania.
Marcin Widomski