Autor Wątek: Battlefield 3  (Przeczytany 65407 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mmaruda

• Gość
Odp: Battlefield 3
« Odpowiedź #240 dnia: Marca 07, 2012, 02:10:16 »
Żeby odblokować M60 czy SAWa, to trzeba grać supportem, a to mnie jak na razie ani trochę nie bawi - na co się przydam drużynie jak ciągle zdycham?

America's Army się zgodzę, że było dobre, ale na pewno nie 3.

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #241 dnia: Marca 07, 2012, 09:26:39 »
Odpalasz sobie ze dwa razy metro i za samo zaopatrzenie nazbierasz punktów na unlocki. :021:
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Offline uziel101

• 16th VTFS
  • *
  • samoloty, czołgi, pociągi
« Odpowiedź #242 dnia: Marca 07, 2012, 12:31:43 »
Odpalasz sobie ze dwa razy metro i za samo zaopatrzenie nazbierasz punktów na unlocki. :021:

Cfaniak :002:. Ale faktem jest, że na metro najszybciej można sobie coś odblokować, nie tylko rozrzucając ammo. Bo biegając po kaspijskiej granicy supportem to można się tylko spocić. 
That's Vietnam music... can't we get our own music?

« Odpowiedź #243 dnia: Marca 07, 2012, 14:07:43 »
Przed chwilą EA opublikowało informację na temat trzech dodatków do BF3: http://ea.gamespress.com/release.asp?i=1741

Offline Mekki

• Global Moderator
    • 13 WELT
« Odpowiedź #244 dnia: Marca 07, 2012, 14:40:42 »
Cfaniak :002:. Ale faktem jest, że na metro najszybciej można sobie coś odblokować, nie tylko rozrzucając ammo. Bo biegając po kaspijskiej granicy supportem to można się tylko spocić. 
Za to jak technicy kampią przy antenie można niemiłosiernie headów natłuc reconem. :118:
Przed chwilą EA opublikowało informację na temat trzech dodatków do BF3: http://ea.gamespress.com/release.asp?i=1741
Ciekawe jak duża będzie ta "biggest battlefield map ever"?. Pół godziny piechotą? :118:

Kanał youtube 13WELT

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #245 dnia: Marca 07, 2012, 18:58:37 »
Mapa pancerna w BF3 to średni pomysł. Te dodatki nieco za bardzo przypominają BF2, a jak wiemy zainteresowanie nimi było takie sobie. Gdyby walka czołgami była nieco bardzier realistyczna, to bym się jarał, ale tutaj to takie World of Tanks chyba lepiej się spisuje. Poza tym jeśli ta mapa będzie faktycznie taka olbrzymia, to wyjdzie bryndza jak ktoś się nie załapie do czołgu - już teraz granie infantry na mapach gdzie dominują pojazdy bywa frustrujące.

Metro i support... damn, czemu wcześniej na to nie wpadłem - nie cierpię tej mapy. :) A co do Caspian, to znacie jakieś 100% sposoby zwalenia tej antenty? Zawsze jakiś cwaniak tam się wbija na pięterko i snajpi całą mapę. Ostatnio razem z jakimś kolesiem dobre 20 minut próbowaliśmy wysadzić antenę i nic, w końcu dobiłem kampera z RPG (chyba z 10 rakiet poszło).

« Odpowiedź #246 dnia: Marca 07, 2012, 19:12:29 »
Dobra mapa by nabić punktów na support to Wielki bazar. Są miejsca gdzie zawsze wszyscy potrzebują amunicji, a w miarę krótkie dystanse powodują, że CKMy są skuteczne.

A co do Caspian, to znacie jakieś 100% sposoby zwalenia tej antenty? Zawsze jakiś cwaniak tam się wbija na pięterko i snajpi całą mapę. Ostatnio razem z jakimś kolesiem dobre 20 minut próbowaliśmy wysadzić antenę i nic, w końcu dobiłem kampera z RPG (chyba z 10 rakiet poszło).

Moim zdaniem nie da się jej zniszczyć.

A jak zabić takie "cfaniaka", trzeba znaleźć większego z większym karabinem snajperskim ;) . Tak czy inaczej i tak gratuluję zabicie go RPG.
Pozdrawiam.

Offline Mekki

• Global Moderator
    • 13 WELT
« Odpowiedź #247 dnia: Marca 07, 2012, 19:36:13 »
Jakbym chciał się bawić w realistyczne czołganie, to bym SBProPE kupił.  :118:
Anteny nie da się zniszczyć. Sama się zawala przed końcem rundy.

Kanał youtube 13WELT

« Odpowiedź #248 dnia: Marca 07, 2012, 23:45:47 »
Metro i support... damn, czemu wcześniej na to nie wpadłem - nie cierpię tej mapy. :) A co do Caspian, to znacie jakieś 100% sposoby zwalenia tej antenty? Zawsze jakiś cwaniak tam się wbija na pięterko i snajpi całą mapę. Ostatnio razem z jakimś kolesiem dobre 20 minut próbowaliśmy wysadzić antenę i nic, w końcu dobiłem kampera z RPG (chyba z 10 rakiet poszło).

A to można znowu na nią wchodzić? W becie się dało, a początkowych wersjach pełnej gry chyba nie, z tego co pamiętam. Ale dawno nie grałem...

BTW. Dobrze, że coś robią typowo pod CQB. Wiadomo, że to duże mapy ze sprzętem to znak firmowy BF, ale przydałoby się więcej map pod piechotę, pod nieco szybszą rozgrywkę. Dla mnie idealne są mapy typu Grand Bazar, Seine Crossing itp. Z kolei np. Kharg czy Firestorm to nie moja bajka.

Offline Mekki

• Global Moderator
    • 13 WELT
« Odpowiedź #249 dnia: Marca 07, 2012, 23:58:13 »
https://www.youtube.com/watch?v=U9nA1wzgj-4&feature=g-u&context=G215b673FUAAAAAAAAAA
Polecam wszystkie części. Ludzie ze skillem, sprawiający, że cała reszta ma K/D w okolicach szatańskiego, komentowane przez Boo. :021:

Kanał youtube 13WELT

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #250 dnia: Marca 08, 2012, 01:36:49 »
Dla mnie statsy i KDR w takich grach gdzie chodzi o objective to porażka. Najlepsze było rozwiązanie z Enemy Territory gdzie było widać ogólny score, a nie osobny za kille. Tak czy siak, jak się gra objective, to nie idzie mieć dobrego KDR, no chyba że gramy asekuracyjnie, ale na publikach to skutkuje przegraną. BF3 to klasyczny przykład gry gdzie scoreboard potrafi spaskudzić rozgrywkę, bo zawsze będą bachory, którym zależy tylko na KDR, czy ilości killi.

Swoją drogą udało mi się nieco podnieść, pewnie byłoby spokojnie koło 1, ale zachciało mi się grać supportem. Nie kumam tego, DICE wywaliło z multi snajpę .50 Cal, bo żeby ją zbalansować trzeba by było obniżyć damage, co byłoby nierealistyczne, ale CMKy są żenująco słabe w porównaniu ze wszystkimi AR, czy nawet MP. Dopiero M249 jakoś idzie, ale żadna to frajda, kiedy pistolety robią większy damage niż wielkie bydle zasilane z taśmy.

Co do anteny - da się tam wleźć w prosty sposób - trzeba się zdesantować z latadła.

« Odpowiedź #251 dnia: Marca 08, 2012, 09:39:15 »
Polecam granie w trybie hardcore - dużo trudniejsze ale też bardziej satysfakcjonujące. Dużo mniej dzieciarni i brak głupot w stylu regenerujących się pojazdów, automatycznie przywracanego zdrowia, ładowania całych magazynków w przeciwnika, killcamów i głupich oznaczeń wrogów. Dzięki temu na serwerach HC działa coś takiego jak element zaskoczenia i współpraca na poziomie całej drużyny jest o wiele ważniejsza niż w standardowej rozgrywce.

Offline Mekki

• Global Moderator
    • 13 WELT
« Odpowiedź #252 dnia: Marca 08, 2012, 10:26:34 »
Przecież w BFie najłatwiej nabić staty właśnie grając zespołowo, bo nic Ci tak nie podniesie K/D, jak ogarnięty medyk w zespole. :118:
CKMy zaś nie są słabe, tylko są niecelne jak się z nimi biega i strzela z łapy. Dobrze rozstawiony support broniący m-coma czy flagi to najczęściej fajne K/D i masa punktów dodatkowych za obronę.

Kanał youtube 13WELT

« Odpowiedź #253 dnia: Marca 08, 2012, 12:28:58 »
Ano. Przypomniał mi się Rush na mapie Operation Metro z czasów bety. Będąc po stronie obrońców, gdy zniszczenie drugiej stacji MCOM było kwestią czasu, brałem zawsze M249 i trzymałem się na tyłach. Po zakończeniu I fazy, grzałem ile sił w nogach na koniec tunelu wentylacyjnego po prawej i rozkładałem moje cudeńko. Zestaw: bipod, powiększony magazynek i ACOG (o ile dobrze pamiętam, że taka kombinacja jest możliwa) gwarantował dobrą zabawę. Atakujący są tam jak na dłoni, a osoba broniąca jest z kolei praktycznie niewidoczna w ciemnościach i oparach. Trzeba było tylko trzymać się z dala od ściany na końcu, na wypadek gdyby jakiemuś delikwentowi udało się posłać rakietę na ślepo, zanim został skoszony serią z SAW. Zawsze zastanawiał mnie upór ludzi, który zamiast zostawić mnie w spokoju i biec inną drogą do MCOMów w tunelu, wracali i pakowali mi się dosłownie pod lufę, starając się coś udowodnić.... A z tym sprzętem, w tej miejscówce, udawało im się to praktycznie wyłącznie w trakcie mojego przeładowania. :D

Offline uziel101

• 16th VTFS
  • *
  • samoloty, czołgi, pociągi
« Odpowiedź #254 dnia: Marca 08, 2012, 13:22:58 »
Ja gram supportem i jest spoko. Z tą celnością nie jest tak źle. Wiadomo, że z ręki w biegu to trudno kogoś trafić, choć nie jest to niemożliwe. Krótkie serie, foregrip jeśli ktoś lubi strzelać z ręki i można kosić równo. jak ktoś lubi bipoda trzeba zmienić taktykę. Ale jak już rozłożymy sprzęt i jedziemy.

No i najlepiej jest grać w grupie. W cztery osoby jest już niezła zabawa.
That's Vietnam music... can't we get our own music?