Może trochę przesadziłem, ale jak już wspomniał mój przedmówca, tego typu obiekty nie potrafią się odbijać od ziemi w DCS.
Już gadaliśmi z Pipokiem na ten temat podczas lotu w MP, możliwe, że subkasety zapadają się pod teren (tzw. zapadanie się pod tekstury, choziaż tekstury nie mają tu nic do rzeczy), a potem odpalają silniki.
Co do crasha z tym paczem, występuje on, gdy się ogląda spadające bombki na kamerze zewnętrznej. Nie powinno być problemów przy oglądaniu ich przez np. TGP.
Jak już pisałem w SP miałem tylko jeden crash, właśnie w takiej sytuacji, ale było wiele crashy w MP, czasami występujących u kilku, bądź u prawie wszystkich graczy. Kto latał na otwartym serwerze 104 w godzinach szczytu niestety wie o czy mówię
Mam nadzieję na jakiegoś hotfixa, bo jeśli co (dosłownie) 30 minut na serwerze występuje crash i usuwa większość graczy to człowiekowi nie chce się poprostu grać

Jak widać wątek na forum ED szybko się rozwinął
http://forum.lockon.ru/showthread.php?t=81377Rada: Jeśli latacie w MP nie oglądajcie z widoku zewnętrznego bombek, wiem, że to najbardziej ciesząca oko rzecz w grze, ale również najczęściej powodująca crashe.
PS: dzisiaj miałem drugi crash w SP, w sumie zrzuciłem jakieś 11 tego typu bomb na tym paczu. Wydaje się, że crash może wystąpić tylko w momencie rozrzucania pucków.