Autor Wątek: Zrzut CBU-103 i CBU-105. Jak?  (Przeczytany 31751 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Zrzut CBU-103 i CBU-105. Jak?
« Odpowiedź #45 dnia: Listopada 15, 2011, 20:51:38 »
Oczywiście że nic się od ziemi nie odbija. Przynajmniej u mnie z najnowszym puczem.
Poza tym żeby takie obiekty odbijały się od ziemi, programiści muszą do tego CELOWO podpiąć fizykę.

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: Listopada 15, 2011, 21:36:27 »
Panowie, w szczególności macieksoft - proszę, spuście z łaski swojej nieco z tonu bo tego się kompletnie nie da czytać. Dotyczy to też pozostałych wątków. Naprawdę nie chciałbym tutaj sprzątać.

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: Listopada 16, 2011, 17:27:00 »
Może trochę przesadziłem, ale jak już wspomniał mój przedmówca, tego typu obiekty nie potrafią się odbijać od ziemi w DCS.
Już gadaliśmi z Pipokiem na ten temat podczas lotu w MP, możliwe, że subkasety zapadają się pod teren (tzw. zapadanie się pod tekstury, choziaż tekstury nie mają tu nic do rzeczy), a potem odpalają silniki.

Co do crasha z tym paczem, występuje on, gdy się ogląda spadające bombki na kamerze zewnętrznej. Nie powinno być problemów przy oglądaniu ich przez np. TGP.
Jak już pisałem w SP miałem tylko jeden crash, właśnie w takiej sytuacji, ale było wiele crashy w MP, czasami występujących u kilku, bądź u prawie wszystkich graczy. Kto latał na otwartym serwerze 104 w godzinach szczytu niestety wie o czy mówię :020:
Mam nadzieję na jakiegoś hotfixa, bo jeśli co (dosłownie) 30 minut na serwerze występuje crash i usuwa większość graczy to człowiekowi nie chce się poprostu grać ;)
Jak widać wątek na forum ED szybko się rozwinął http://forum.lockon.ru/showthread.php?t=81377

Rada: Jeśli latacie w MP nie oglądajcie z widoku zewnętrznego bombek, wiem, że to najbardziej ciesząca oko rzecz w grze, ale również najczęściej powodująca crashe.
PS: dzisiaj miałem drugi crash w SP, w sumie zrzuciłem jakieś 11 tego typu bomb na tym paczu. Wydaje się, że crash może wystąpić tylko w momencie rozrzucania pucków.

Offline Vulg

• *
  • Stalker
« Odpowiedź #48 dnia: Listopada 20, 2011, 13:24:23 »
Obejrzałem filmy wcześniej podlinkowane przez macieksoft i faktycznie zasobniki tuż nad ziemią odpalają silniki rakietowe i rozrzucają pucki. Tylko, ze tam zasobniki "odlatują" w różnych kierunkach i nie jednocześnie. Na podlinkowanym przeze mnie filmie perspektywa faktycznie daje złudzenie odbijania się od terenu. Efekt potęgowany jest tym, że lecą jednocześnie w tym samym kierunku. Troszkę losowości poprawiłoby wrażenia wizualne.
If a zombie isn't fun to shoot, is it really a zombie?
Kropki

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: Stycznia 02, 2012, 22:36:12 »
Po testach CBU105 na nowym paczu zapomniałem wyłączyć "czita" unlimited weapons. Teraz w misji bojowej zrzucam CBU105 (hof 1800, wys zrzutu 5000ft) na grupę trzech T55 (dwa blisko siebie, jeden trochę dalej).
Kaseta rozpada się, ale gdy pucki zostają rozsypane żaden z nich nie wybucha!! BLU oczywiście wypuszczają pucki blisko celów, żadnych problemów poza tym, że żaden nie wybucha, cele stoją sobie tak jak wcześniej. Powtórzyłem nalot jeszcze 2 razy (w sumie 3 naloty na ten sam cel) i dalej nic! Co się dzieje? Czego to wina? Błąd chyba jakiś, ale 3 razy?!
Czwarty nalot, już na inną grupę T55 kończy się sukcesem, wszystko bez problemów. Czyli coś było z tamtymi T55? Niewidzialne dla bomby?! Na otwartym terenie?!

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #50 dnia: Listopada 19, 2012, 20:22:04 »
Co to za porada? :118: A jak zrzucić parkę, albo zmienić zapalnik? też mam się udać do INV? Bez sensu. ED coś po prostu skaszaniło.

Właśnie, jak zrzucić parkę? Da się w ogóle? Przy okazji co to jest to HOF? Odpowiada to coś za obszar rozrzutu?
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #51 dnia: Listopada 19, 2012, 20:41:19 »
 :o

W DSMS -> OSB1 dla PROF -> wybór profilu borni i OBS3 dla VIEW PRO -> OBS6 zmienia tym zrzutu - pojedyncze, para, pojedyncze i para seriami -> OSB3 (albo 4 ?) dla SAFE by zapisać profil dla danej broni.

HOF w inventory, to "Height Of Function" w wypadku CBU - to pułap rozscalania bomb.

No panowie, toż to podstawy podstaw  ;D

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #52 dnia: Listopada 19, 2012, 20:44:40 »
Wszystko wiem, ale dla CBU mam tylko opcję sgnl. :032:

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #53 dnia: Listopada 19, 2012, 21:02:30 »
Patrz uważniej.

SGL - pojedyncze
PRS - para
RIP SGL - seria pojedynczych
RIP PRS - seria par

https://dl.dropbox.com/u/41767723/Pictures/Screen_121119_210039.jpg

Działa z każdą bombą, przed chwilą sprawdziłem.

Ups, faktycznie, z WCMD nie działa, można tylko pojedynczo w ten sposób.

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #54 dnia: Listopada 19, 2012, 21:21:57 »
To sprawdź z CBU-105, podwieszone 4 sztuki na wewnętrznych pylonach. Ja mam tylko opcję SGL, dla przykładu z MK-82 mam wszystkie warianty.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #55 dnia: Listopada 19, 2012, 21:23:32 »
No właśnie podwiesiłem WCMD i jest tylko SGL, nie zmienia się po kliknięciu.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #56 dnia: Listopada 19, 2012, 22:11:57 »
Uznali że piloci nie mogą zrzucać więcej niż jednej sztuki tak drogiej broni. To tak jakby zrzucać atomówki parami :D

Co do HOF i RPM, sporo na ten temat zrobiono tutoriali, na przykład: http://www.youtube.com/watch?v=RQLWzbDTAEk
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #57 dnia: Listopada 19, 2012, 22:25:18 »
HOF jest dość istotną funkcją. Ja tak przeważnie ustawiałem na coś koło 500m, ale wszystko też zależy od rodzaju celów.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: Grudnia 16, 2012, 22:28:11 »
500 metrów, czy 500 stóp? W amerykańskich maszynach wszystko jest w milach, stopach i węzłach.
W ruskich mamy (kilo)metry, oraz kilometry na godzinę.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #59 dnia: Grudnia 17, 2012, 10:54:52 »
Dawałem na 1500ft, czy chodziło o metry. Tam są już zapisane wysokości na stałe, za to 82 AIR używam na 500ft.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl