Autor Wątek: Patch 1.021 / Spad VII / Wyprzedaż  (Przeczytany 8655 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Patch 1.021 / Spad VII / Wyprzedaż
« dnia: Sierpnia 13, 2011, 13:50:53 »
Sekcja archeo- wielkanocnej wyprzedaży ciąg dalszy w/z z ogłoszeniem nowego patcha, końcem urlopu itd:
http://riseofflight.com/Blogs/post/2011/08/12/Hooray!-End-of-vacation.aspx
Spad(ł) VII na znaczku poczt... na pierwszym screenie:

Odp: Patch 1.021 / Spad VII / Wyprzedaż
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 22, 2011, 23:43:02 »
I Spad VII trafił do preorderu:
http://riseofflight.com/en/store/planes/SPAD_7C1_180HP
Można trochę pogrymasić, że Albatrosa II, w dwóch wersjach dostawało się w cenie jednego [AFAIR], tymczasem zerwano z tą miłą portfelowi tradycją.
Pytanie, czy field mody też rozpiszą na dwie maszyny, co byłoby chyba jednak nadużyciem /w Bristolu tego zaoszczędzono, więc jestem dobrej myśli/.
[Albatros II- 2 w 1, cena zachowana, ale mody dla każdego osobno;
Bristol- drożej, dwa silniki- jeden mod na oba]

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 23, 2011, 07:02:47 »
Filozofia zakupów "wszystkie myśliwce" zobowiązuje... kupiony  :021:

Co do ceny specjalnie nie ma co narzekać, w pre-orderze nie jest droższy od innych maszyn, potem z kolei jakieś promocje się trafią. Jedynie nie ma przecen na field mods.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 23, 2011, 09:04:41 »
Ja dziękuję za info bo zakupiłem taniej Bristola który z miejsca stał się moim ulubionym samolotem.

Ostatnio po doświadczeniach na praktycznie tylko dwóch serwerach gdzie ktoś lata zdradziłem stronę niemiecką bo znudziło mi się latanie na Albatrosie przeciw rojom Cameli i Triplanów.. I podziwiam tych co na Albach mimo to potrafią coś zestrzelić....
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 23, 2011, 09:15:55 »
Tym razem Jason zapowiadał, że czas preorderu będzie krótki, około 1 tygodnia. Aktualizacja jest na ukończeniu.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Dondal

• *
  • Graj, muzyko!
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 23, 2011, 13:02:53 »
I podziwiam tych co na Albach mimo to potrafią coś zestrzelić....

A tych co na S.13, Se.5, Biffie, czy też innym aliancie niszczą roje Dr'ek to kolega nie podziwia?  :121:

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 23, 2011, 14:17:49 »
Trochę drogawo jak za jednomiejscowy myśliwiec i nie podoba mi się kierunek, w którym podążają. Obawiam się, że doszli do wniosku, że $7,62 za myśliwiec to za mało, więc klonując silnik można zarobić 2x tyle.... Domyślam się, że mogą być w patowej sytuacji bez dobrego wyjścia. W sporym tempie pojawiają się kolejne poprawki i _udoskonalenia_ , a to niewątpliwie kosztuje. Tak więc, albo zrobiliby płatne update do wersji połówkowej, ale wówczas sypie się idea centralnego zarządzania puthami i serwerami on-line, albo należy podnieść cenę za samoloty, co imo obserwujemy wariantami silnika. Nie wiem jak dla was, ale dla mnie field mody to porażka (mam ich trochę, ale nigdy mi się do niczego nie przydały), która chyba miała poratować kasę, szczególnie, że np. celowniki są tak umieszczone, że ja muszę wstawać z krzesła żeby w ogóle przez nie patrzeć.
Tak więc nie wiem czy kupię tego szpadla, bo wygląda jakby nie miał szyi. Jak jednak kupię, to raczej traktując zakup jako dotację na dalszy rozwój tytułu.

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 23, 2011, 15:18:44 »
Dondal - nie podziwiam bo na Spadzie to sam to robię dość łatwo, a niestety DrI nie umiem i nigdy się nie nauczę latać...

W ogóle po red stronie lata się łatwiej bo bombowce szybsze i o niebo lepiej uzbrojone, a myśliwce to albo szybkie i niedościgłe (przy wprawnym prowadzeniu) albo kręćki które wszystko poza DrI wkręcą w ziemię.. Moim ukochanym Albatrosem to ani nie pokręcisz ani nie uciekniesz nawet przed głupim Camelem :)

Dalej mimo wszystko tęsknie za czymś fronto podobnym na serwerach bo latanie co wieczór na dwóch tych samych mapach przeciw tym samym przeciwnikom jest z czasem lekko nudnawe.. (a nie mam z kim latać w parze co by mi pozwalało nudę zabić).

P.S. Ja najbardziej czekam na zapowiadane zmiany w karierze, czyli mapka po misji z trasą przelotu i zestrzeleniami, możliwość zestrzelenia asa i jeszcze parę...
GG 4834952

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 23, 2011, 16:19:39 »
celowniki są tak umieszczone, że ja muszę wstawać z krzesła żeby w ogóle przez nie patrzeć.

Ustaw się tak, żeby widzieć przez celownik i naciśnij F10. Od tej pory w tym miejscu będzie neutrum kamery.

Co do reszty, mam podobne wrażenie. Samolot kosztuje więcej niż pozostałe tej klasy mimo, że nie był tworzony od zera a w oparciu o solidną bazę jaką był Spad XIII.
Po prostu podwyżka cen i tyle. Z czegoś trzeba żyć.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Rahonavis

• *
  • 1.Pułk Lotniczy, 1.Eskadra Myśliwska
    • Strona 105 Wirtualnego Pułku Śmigłowców Bojowych.
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 23, 2011, 16:39:06 »
Dondal - nie podziwiam bo na Spadzie to sam to robię dość łatwo, a niestety DrI nie umiem i nigdy się nie nauczę latać...

W ogóle po red stronie lata się łatwiej bo bombowce szybsze i o niebo lepiej uzbrojone, a myśliwce to albo szybkie i niedościgłe (przy wprawnym prowadzeniu) albo kręćki które wszystko poza DrI wkręcą w ziemię.. Moim ukochanym Albatrosem to ani nie pokręcisz ani nie uciekniesz nawet przed głupim Camelem :)
Oczywiście. Te niemieckie samoloty to same padaki - ot taki D.VIIF, co może na Hochengazie latać na dowolnym alcie przez dobre pół godziny bez żadnych kłopotów z motorem, albo Pfalz D.IIIa, co się może ładnie kręcić z Camelem, czy też Dr.I robiący dobre 10 km/h więcej, niż powinien.
Najbardziej przerąbane, to ma oczywiście Eindecker walczący z D.H.2, albo Albatros bijący się z N.11, czy tym bardziej N.17 :P

S!

« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 23, 2011, 16:54:03 »
Dobór tematyki - samolot na którym w sumie można w miarę spokojnie jeszcze coś tam pościągać praktycznie do końca wojny. A do tego dość wczesny. Bo w sumie kto by chciał wydawać ciężko zarobione $ na coś czym statów nie podciągnie? :118:

Traun, słabo szukasz skrzydłowych albo jesteś bardzo wybredny.

Co do osiągów, nie ma dobrej gry bez tej dyskusji :021: Jeśli wszyscy są zgodni co do "przemodelowania" to znaczy, że musi być mocna kaszana :118: Niemniej zgodzę się z Traunem, rój Fokkerów Dr.I wystarczy... no po prostu nie zwalniać :D albo nie przeszkadzać strzelcom AI jeśli są to jakieś szybsze niż Dr.I zwierzaki. Inna sprawa, że dobór dwu-stołków ententy jest dość zabójczy. Wszystko z 2xLewis z tyłu  :D Mam przykre skojarzenia z Pe-2 z innego tytułu. Typowych koni roboczych tej wojny od choćby R.E.8 brak.

« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 23, 2011, 17:01:02 »
Ustaw się tak, żeby widzieć przez celownik i naciśnij F10. Od tej pory w tym miejscu będzie neutrum kamery.
Co najlepiej zrobić pauzując TrackIR/FreeTracka oraz ustawić sobie widoczek klawiszami Ins, Del, Home, End, PgUp, PGDown- precyzyjnie i wygodnie. Potem F10 i mody od razu nabierają nowego sensu.

Co do reszty, mam podobne wrażenie. Samolot kosztuje więcej niż pozostałe tej klasy mimo, że nie był tworzony od zera a w oparciu o solidną bazę jaką był Spad XIII.
Po prostu podwyżka cen i tyle. Z czegoś trzeba żyć.
Jason pisał w weekend,że ceny wciąż nie ustalili- jakby wciąż się jeszcze o nią spierali? Stanowczo też zaprzeczył plotkom o zmianach w FM.

[luźne, własne dywagacje]
Niewątpliwie trochę się zmieniło w modelu ROF- w kilka lat po premierze trudno wzbudzać zainteresowanie tą samą wersją pudełkową- chyba, że gdy kariera wyjdzie z bety, kolejna edycja gry w pudełku trafi do sklepówModel free2play [free2pay] chyba jednak trochę klientów przyciągnął- podczas przerwy urlopowej Jason wspominał o opóźnieniu wynikającym ze zmiany siedziby moskiewskiego studia, zakłdam, że taki manewr trochę zasobów pochłonął. Dalej- ze strzępków informacji wiadomo, że próba umieszczenia gry na platformie Steam się nie powiodła, obok rozwijania ROD, 777 pracują nad jakimś silnikiem na sprzedaż dla innych developerów i/lub czymś co niekoniecznie musi być symulatorem, wreszcie sam Jason w czasie pamiętnego czerwcowego padu serwerów Amazonu bawił na targach E3. Pytanie, czy prezentując grę publiczności, czy raczej usiłując nią zainteresować któregoś z dużych graczy(? ROF w rękach EA lub UBI, hm?]

_michal

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 23, 2011, 17:24:04 »
[luźne, własne dywagacje]
Niewątpliwie trochę się zmieniło w modelu ROF- w kilka lat po premierze trudno wzbudzać zainteresowanie tą samą wersją pudełkową- chyba, że gdy kariera wyjdzie z bety, kolejna edycja gry w pudełku trafi do sklepówModel free2play [free2pay] chyba jednak trochę klientów przyciągnął- podczas przerwy urlopowej Jason wspominał o opóźnieniu wynikającym ze zmiany siedziby moskiewskiego studia, zakłdam, że taki manewr trochę zasobów pochłonął. Dalej- ze strzępków informacji wiadomo, że próba umieszczenia gry na platformie Steam się nie powiodła, obok rozwijania ROD, 777 pracują nad jakimś silnikiem na sprzedaż dla innych developerów i/lub czymś co niekoniecznie musi być symulatorem, wreszcie sam Jason w czasie pamiętnego czerwcowego padu serwerów Amazonu bawił na targach E3. Pytanie, czy prezentując grę publiczności, czy raczej usiłując nią zainteresować któregoś z dużych graczy(? ROF w rękach EA lub UBI, hm?]

Duzi gracze raczej nie będą zainteresowani, symulatory przynoszą zyski na waciki najwyżej, patrząc na mainstream. Kto wie, czy nie szukają chętnych na licencję na engine, co w sumie z punktu widzenia gracza byłoby całkiem na miejscu. Coś jak Arma2 i IRON FRONT: Liberation 1944.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 23, 2011, 18:50:50 »
RoGaLMiG29 - toż ja nie pisałem ogólnie tylko o dwóch konkretnych serwerach gdzie nie ma limitu samolotów i albo wszyscy latają na PuPach i Triplanach albo na Camelach a spotkać innego przeciwnika to rodzynek.. a po przeciwnej stronie też 15 DrI i dwa Albatrosy...
GG 4834952

Offline Rahonavis

• *
  • 1.Pułk Lotniczy, 1.Eskadra Myśliwska
    • Strona 105 Wirtualnego Pułku Śmigłowców Bojowych.
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 23, 2011, 19:31:12 »
Dlatego ja akurat omijam te serwery jak tylko mogę - wolę coś ambitniejszego od zwykłej naparzanki przy decku ;) W sumie to najlepszym rozwiązaniem są serwy Les Hellequins i Syndicate (ten ostatni szczególnie w piątkowe wieczory). Są tam w miarę ambitne scenary, różne typy maszyn i sporo graczy.
Co się zaś tyczy FMów, to każda maszyna ma swoje wady, dzięki którym można ją pokonać i swoje zalety, dzięki którym można na niej wygrać. Trzeba ją tylko dobrze poznać i dobrać odpowiednią strategię do sytuacji.

S!