Fajna giera i ma fajny potencjał. Na razie to alfa, za którą wedle najnowszej mody trzeba zapłacić, by twórcy mogli dalej ją rozwijać. I rozwijają też według najnowszej mody... gdzieś tam pojawił się mod wcześniej z samolotami kosmicznymi. Dziecięta się tym zajarały ( te same od full auto i aimbotów i te same, dla których od dokończenia Career w RoF ważniejszy jest nowy płatny samolocik i szaliczek) no to je oficjalnie wstawili i zamiast się skupić na metawarstwie i rozwoju rdzenia gry, to bawią się w pomysły nie pasujące trochę do jej stylu (widok z pierwszej osoby) i będące trochę marnotrastwem czasu oraz zasobów za moje pieniądze. Olewają istotę gry, jaką są rakiety i ten cały klimacik złotej ery astronautyki w sympatycznym lekko krzywy zwierciadle. Moim zdaniem samoloty mogli wydać jako addon po wypuszczeniu pełnej finalnej wersji. Byłby to mistrzowski ruch, no ale kim ja jestem, żeby pana siekierowego poprawiać. Eh... to jest typowe ostatnio, doraźna improwizacja, robienie na kolanie i doraźne, reakcyjne działania na sygnały o masowych gustach. Mam wrażenie, że trochę bez planu to się odbywa. Tak jak w RoF są wążniejsze od nowych szalików rzeczy do poprawienia, tak samo tutaj. Od dupy strony. Pozdrawiam ED też.