Autor Wątek: Najbrzydsze samoloty.  (Przeczytany 110421 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: Najbrzydsze samoloty.
« Odpowiedź #60 dnia: Grudnia 16, 2014, 08:18:28 »
@Yoyek

Twój Su-15 przypomniał mi o tym cudaku. Uważam, że go nie powinno zabraknąć w zestawieniu.

Boeing X-32
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #61 dnia: Grudnia 16, 2014, 09:03:27 »
Mazak Tobie akurat X32 powinien przypaść do gustu:
Z drugiej strony ja jestem dziwny, bo lubię kanciaste kształty, W124 i kręci mnie naprawa opon w Starze :P.
Dla mnie X32 jest tak futurystyczny że wyprzedza swoją epokę, osobiście mi się ta maszyna podoba  :)

« Odpowiedź #62 dnia: Grudnia 16, 2014, 09:26:19 »
X-32 wyprzedza swoją epokę także jeśli chodzi o kanon piękna  :evil: Dobrze, że przegrał z F-35, choć i "EF" modelką nie jest. Wygląda jak A-7 Corsair II namalowany przez Picasso.
No du*py nie urywa, myślałem, ze może przy okazji ktoś poda jakiś rzeczowy argument :)
Tylko, że Bf109 to trochę bardziej taka enerdowska pływaczka. Stworzony został żeby zabijać, a nie podsycać narodową flegmę.

Hehe, no trudno podać rzeczowy argument w tak neuchwytnej kategorii jak wygląd samolotu. Spit jest bardzo smukły, ma piękne eliptyczne skrzydła i nawiązujące do niego tylne stateczniki poziome. Wszystko w nim stwarza wrażenie, że zostalo zaprojektowane dokładne do tego samolotu, np. skrzydło przechodzi płynnie w kadłub itd.
Bf 109 też cieszy oko, szczególnie wersje E, gdzie było dużo kantów i ostrych krawędzi. Ale cały samolot był taki i tam akurat to "pasowało". Chyba chodzi przede wszystkim o proporcje.

Ignac

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: Grudnia 16, 2014, 10:08:09 »
Ten Boeing X-32 to taki prawie kadlub nosny - chetnie bym go poprobowal w slizgach...
Ale tu brakuje czegos, co ja nie moge na niego patrzec - Caudron C-714 - jeszcze jak jest pomalowany na szary blysk, to ujdzie, ale w kamuflazu jest bleeee.

https://www.youtube.com/watch?v=j92-ZnjbbP4

Regulamin! Mazak.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2014, 10:38:37 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #64 dnia: Grudnia 16, 2014, 10:39:20 »
X32 to Corsair na miarę 21 wieku ! X32 nie zasługuje żeby tu być. Ta ohyda może go godnie zastąpić M2F1.

A tak w ogóle to jak poprawnie wymawia się Caudron ? KAŁ DRON?  :evil:
« Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2014, 10:41:05 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #65 dnia: Grudnia 16, 2014, 11:11:31 »
No cóż, "piękno jest w oku patrzącego", że posłużę się tym prostackim przekładem, i tak, zgadzam się z Wiatrem, smukłe linie Spita czy Kuca kompletnie mnie nie biorą, wręcz odwrotnie, mdli mnie, gdy coś jest tak idealnie wysmakowane. Samolot musi mieć, dla mnie, jakąś "skazę". Tak jak piękna kobieta. Miło patrzeć na jej śliczną buzię, jednak fajnie jest, gdy coś nie pasuje do reszty. Może nie świerzb na głowie, ale już, np. głos, niski, łamiący się, lekko "przepity", może nie Dorota Stalińska, ale taka, np. Perfekcyjna Pani Domu.

Ale wracając do sedna, weźmy takiego Stukasa. Jest samolotem obiektywnie brzydkim, ale dla mnie, jak i pewnie dla wielu tutaj, z tymi swoimi kantami, wygląda wspaniale. P-40, teoretycznie, powinien podobać mi się we wczesnych wersjach. Przyznaję, B czy C, mają fajnie zarysowany dziób, jak pocisk karabinowy, jednak to "broda" w E czy M, sprawia, że jest moim numerem drugim wśród alianckich myśliwców. Tak samo Tajfun, czy Tempest. Wyszło na to, że to broda, nie głos, jest moim fetyszem, (uprasza się o nie wyciąganie pochopnych wniosków).

Ale mam także inny, a jest nim garb. Wyłączając wspomnianego tu Hurka, lubię garbate samoloty. Włoskie myśliwce, (nie wszystkie), MiG- 29 czy SU-27, stojący na ziemi, przygarbiony, z nosem spuszczonym na kwintę, jakby mu coś nie poszło podczas ostatniego lotu. Żaba właśnie w wersji T nabiera charakteru, podczas, gdy zwykła w ogóle mi się nie podoba.
Skyhawk, wpierw taki filigranowy, słitaśny, dopiero z tym worem na plecach jest jedną z moich ulubionych bryk.

Ale, że nie wszystko jest czarno-białe, muszę się przyznać do jednej dewiacji, a na imię jej P-38. Mój numer jeden wśród Aliantów, z przepięknymi liniami (szczególnie wyglancowany prototyp, wyglądający jak Naboo Fighter), a więc samolot nie dla mnie, a jednak. Choć i tutaj, te z "brodatymi" Allisonami, podobają mi się najbardziej.

PS. Chciałem również wstawić zdjęcie mojego kandydata, ale mnie uprzedzono. Dlatego tylko oddaję głos na Nimroda.

« Odpowiedź #67 dnia: Grudnia 16, 2014, 14:50:34 »
PS. Chciałem również wstawić zdjęcie mojego kandydata, ale mnie uprzedzono. Dlatego tylko oddaję głos na Nimroda.

Może tak jakaś ankietka? ;)

To zdaje się nie jest konkurs czy plebiscyt; tylko tutejsza odmiana barowych pogaduszek "kto ma najbrzydsz...(ą/ego, zależnie od tematu)" :D
You are not stuck in traffic. You ARE Traffic.
Get a bike. Break FREE!
"Still in one piece. Good Job. Let's go home."

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #69 dnia: Sierpnia 22, 2015, 21:17:14 »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #70 dnia: Sierpnia 27, 2015, 21:51:09 »
McDonnell XF-85 Goblin. Niektórzy tutaj są specjalistami od podobnych jajek na Wielkanoc ;>.

To jest niezłe też:

Bartini Beriev VVA-14

https://www.youtube.com/watch?v=lZgWjxYTJS8

Antonov A-40.

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #71 dnia: Sierpnia 28, 2015, 18:58:17 »
Yoyek, weź Ty coś na poprawę pamięci! Goblin był już przynajmniej dwa razy, ostatnio na poprzedniej stronie. :090:
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

« Odpowiedź #72 dnia: Września 09, 2015, 11:51:51 »
Widocznie nie może ten Goblin mu z głowy wyjść ;d

« Odpowiedź #73 dnia: Października 12, 2015, 09:15:14 »
Ktoś tutaj mówił, że rakietodrewnolotem Ba-349 to bałby się latać. A ja powiadam, że przy tym międzywojennym wytworze Tupolewa to jest małe piwko. Wyobraźcie sobie latanie czymś na kształt Do-335 bez fotela wyrzucanego z ogonem od P-38 zamontowanym na starych rurach wodociągowych (dosłownie). Z tego co gdzieś wyczytałem raz wybuchł w powietrzu i wylądował (w dużym skrócie).

https://en.wikipedia.org/wiki/Tupolev_I-12       (Na Macu nie umiem wklejać obrazków to macie link)

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #74 dnia: Października 12, 2015, 12:48:37 »
Mie się podoba. Kojarzy mi się z Airpower. Taka gierka kiedyś była, osadzona w zajebistym settingu.