Nie wiem jak na Viście i 7, ale na XP zawsze robię to tak - odinstalowanie przez Panel Sterowania, ponowny restart w tryb awaryjny, z niego Driver Cleanerem Pro kasuję pozostałości po sterownikach. Potem znów restart do normalnego trybu i odpalenie instalatora nowych sterów.
Mam XP, powinienem był napisać - mea culpa.
Co do deinstalacji sterów ww. to czytałem na
www.3dguru.com. Mam to notatniku teraz wklejone, link mi przepadł niestety jak oczyściłem historię - nie tak jak zamierzałem Chrome`a

Tam jest cała rozpiska o tym jak i czym wywalać i czyścić komputer po ATI.
Ja usuwam poprzez Revo Uninstall - dobry program do usuwania innych rzeczy tak samo. Czyści do rejestru oraz wyszukuje pozostawione pliki i foldery. Oczywiście należy to robić z głową, nie na pałkę
Poza tym o czym piszesz, warto zajrzeć w system32, tam jest tego również pełno. Bez tego nie chce mi się często CCC poprawnie zainstalować. A podstawa, to pobrać dobre stery. W sumie, to początek.
@lipas70
Tak mi teraz przyszło do głowy. Stare sterowniki od nVidii usunąłeś całkowicie, tak? Może to powoduje te błędy.
Radeona ustawiasz poprzez CCC. To już trzeba samemu. Ogólnie, w 3d zakładce jest wszystko. Się pozmieniało ostatnio i jakoś dziwnie się ustawia, więc zrobiłem to intuicyjnie.
Zakładka:
Wszystkie ustawieniaSmooth Vision HD: antyaliasing
2x czyli suwak po lewej MAX
jw.: filtrowanie anizotropowe
Użyj ustawień aplikacji Catalyst AI
Wyłącz funkcję - fajka zdjęta. Suwak MAX do prawej. Zaawansowane.
Mipmap drugi od prawej
Odświerzanie pionowe
Zawsze wył. - MAX do lewej
Adaptacyjny antyaliasing, fajka zdjęta - czyli wyłączone
Biblioteki OpenGL - fajka zdjęta.
Aha. Warto zrobić sobie zapisy tychże ustawień. Ja mam ogólnie zapisane dwa, "mocniejsze" i "lżejsze" i z poziomy tray`a zmieniam odpowiednio do potrzeb - głównie jakiejś gry. Profile. CCC mam po polsku, stąd na wszelki piszę o suwakach

Nie oznacza to, że jest tutaj wszystko wykorzystane dla tej karty na maxa. Sprzęt mam, jaki mam i nie chcę go zbytnio stresować. Karta pobiera sporo prądu
Ja zrobić to w Iłku, to myślę że standardowo. Primo, ustawić rozdzielczość. I tak potem cisnąć, podwyższając ustawienia graficzne, woda, drzewa, odległość rysowania...