Autor Wątek: Plany na 2012  (Przeczytany 20726 razy)

Plany na 2012
« dnia: Lutego 10, 2012, 20:29:25 »
Poza drukarką pojawiły się nowe preordery w store.

Offline some1

• Global Moderator
Odp: Plany na 2012
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 10, 2012, 21:33:23 »
Co zasługuje na osobny wątek, bo żaden z opisywanych dodatków nie znajdzie się w najbliższym patchu.

http://riseofflight.com/Blogs/post/2012/02/10/ROF-Development-Plans-2012.aspx

"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

_michal

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 10, 2012, 21:41:15 »
Dyskretnie ominęli Londyn ;)

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 10, 2012, 21:48:32 »
 I zaczęło się robić drogawo  :005:

« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 11, 2012, 00:00:38 »
Jak dla mnie to ceny samolotów trzymają poziom. Mapka trochę droga, szczególnie że 60-70% to woda.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 11, 2012, 07:00:48 »
Znowu będę marudził.
Klasyczna ucieczka do przodu. Tego co jest nie chce im się dopracować (chodzi o front). Kariera gorsza o wiele od tej generowanej przez robionych przez amatorów Generatora Kampanii.
Nic nam nie wrzucą ot tak po prostu nawet te głupie szaliki to powinni w ramach prezentu choinkowego dać za frii..

Co do nowości to liczyłem na Alpy....

Za te ceny na pewno nie kupię ponad 70zł za mapę + 4 samoloty po 30-35 zł każdy. No panowie jakiś umiar trzeba mieć..
Sprawdzą się chyba moje słowa wypowiedziane żartem, że niedługo gra będzie więcej warta niż komputer na którym chodzi....

P.S.  U-bota mogę kupić che che  :021: Wygląda przepięknie
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 11, 2012, 07:56:44 »
Akurat Uboot bedzie free do mapy, no chyba ze bedzie flyable - nie mialbym nic przeciw w sumie na Silent Huntera z tego okresu :) .
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 11, 2012, 09:27:01 »
Według mnie team stoi w tym roku przed poważnym wyzwaniem: skończyły im się popularne samoloty z WWI, które ludzie chętnie kupowali. Zostały tylko takie wynalazki, o których mało kto słyszał, ja na przykład nie. Obrali dziwny kierunek, wolałbym, żeby poprawili istniejącą mapę, plus rozwinęli asortyment o samoloty z wcześniejszego, lub późniejszego okresu niż obecnie.

EDIT:
Polskie tłumaczenie ogłoszenia: http://riseofflight.com/Forum/viewtopic.php?p=378338&f=2#p378338

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 11, 2012, 09:27:44 »
YoYo - to już sarkazmu nie czujesz?

Wszystkie te trzy samoloty są potrzebne a wodnosamoloty dodatkowo piękne i zupełnie inne tylko co na tej mapie robić?
Zestrzeliwać Zeppeliny?
Meldować o konwojach?
Korygować ogień pancerników?
Zatapiać U-boty (to akurat na pewno).
Nie mam nic do zarabiania ale oni się robią naprawdę pazerni. Żadnych bonusów dla "stałych klientów". 
Front jest niedopracowany do tej pory, ani koni, ani taborów, ani piechoty, ani niczego a oni już nową mapkę.
Komputery mamy coraz lepsze naprawdę udźwignęłyby np. tych paru ludzi kręcących się po lotnisku (a jaki inny klimat). 
Dam sobie głowę uciąć że ta mapa będzie tak samo goła a jedyny statek który spotkasz to ten który będziesz musiał rozwalić itd... itp...

P.S. some1 - no akurat wodnosamoloty są przepiękne ale masz rację jak nie mają pomysłu to lepiej by wzięli na tapetę inny temat niż ciągneli na siłę majty przez głowę...
GG 4834952

_michal

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 11, 2012, 09:33:27 »
Cóż, drogo, nie drogo, bez wsparcia userów za daleko nie pojadą. Z ostatnich postów Jasona wynika, że jadą na oparach.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 11, 2012, 09:43:10 »
Tak na szybko -- fajna zabawa w ten preorder bo ja już chyba trzeci miesiąc czekam na swojego zakupionego Halberstadt CL.II. To na mapę i te trzy samoloty trzeba będzie poczekać z pół roku?
GG 4834952

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 11, 2012, 09:52:35 »
Jak nie dłużej. To i tak nic, ja na VRS Tackpack do FSX złożyłem preorder ponad rok temu - miał być na wiosnę 2011 ;)

Co niestety nie świadczy dość dobrze o kondycji finansowej RoF, skoro z coraz większym wyprzedzeniem "zadłużają się" u klientów. Kiedyś w ogóle nie było preorderów, potem były, ale samolot był prawie na ukończeniu i latał w grze. Teraz kupujesz czarny kontur samolotu.

Mam gorącą nadzieję, że to nie jest wszystko i mają jeszcze coś w zanadrzu, a może pracują nad zupełnie nowym tytułem. Inaczej może być źle.

« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 11, 2012, 10:04:22 »
Gdyby ludzie chcieli płacić za nowy pach tak jak za kolejną śmigałkę to może i grzebali by się w tym na czym już zarobili.
Swoją drogą ciekawe ile by te Alpy nas wyniosły jak taka jest cena Kanału :021:
No i co warto zauważyć, chyba mieli to w planach już dosyć wcześniej. O dziwo komjuniti co raz częściej wspomina o samolotach wcześniejszych.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 11, 2012, 10:44:42 »
Teraz kupujesz czarny kontur samolotu.
Tak, mają szczęście, że działają w USA i nie dotyczy ich siedmiodniowy termin zwrotu towaru.
Tak na marginesie, kupujesz samolot, o którym nic nie wiesz, czy ci się spodoba czy nie, a później jak ci nie leży, to nie masz co z nim zrobić, bo odsprzedać nie ma jak.
Powinna być opcja demo nie tylko całej gry, ale dla każdej nowości, aby działała np. 1 godz.
Spodoba ci się - kupujesz, nie spodoba - nie kupujesz, ale przynajmniej wiesz co kupujesz...

P.S. Czytaliście podpisy pod wątkiem? Jakiś kolo się pyta, kiedy nad tym kanałem Bf109E zobaczy. Cha, cha...

Poprawki ortograficzne. Zfrr
« Ostatnia zmiana: Lutego 11, 2012, 11:00:35 wysłana przez Zefirro »
GG 4834952

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Lutego 11, 2012, 10:50:13 »
Traun, szkoda, że nie ma tak z piwkiem i wódeczką :-)
Mnie tutaj nieco przeraża ilość preorderów na raz, to kupa kasy i dłuuugie czekanie. Zastanawiam się czy lepiej nie zainwestować w ToHa z mi-24.

Wings_, puthy nie mogą być płatne, bo by był totalny burdel on-line.

Moim skromnym zdaniem brak bonusików z ich strony jest dość frustrujący i mogliby się postarać dając jakiś wodnosamolot do preorderu mapy Kanału.

Poza tym mogliby wczoraj już dać tego Habermansa... to by poprawiło nieco odbiór preorderów.

Tako rzecze,
Zaratustra