Autor Wątek: Ummm... plagiat!!!  (Przeczytany 12217 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Odp: Ummm... plagiat!!!
« Odpowiedź #60 dnia: Lutego 17, 2012, 07:27:56 »
Więc albo w filmie Camerona mieliśmy nagrzanych alienów  :) albo u Predka nie wszystko działało jak powinno ;)
Vasquez i Drake pruli praktycznie na oślep ;)

« Odpowiedź #61 dnia: Lutego 17, 2012, 07:52:02 »
Vasquez i Drake pruli praktycznie na oślep ;)
Tyle, że raczej trudno na tej podstawie dokonać oceny "skuteczności" i "działania" przyrządów celowniczych, bo to walenie na oślep było wynikiem paniki marines, którzy wleźli w ....

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #62 dnia: Lutego 17, 2012, 08:30:15 »
Chodzi mi o to, że nie korzystali z automatyzacji ich broni i strzelali na wyczucie z biodra. Jest to w książce na bazie scenariusza ;)

« Odpowiedź #63 dnia: Lutego 17, 2012, 08:40:35 »
Chodzi mi o to, że nie korzystali z automatyzacji ich broni i strzelali na wyczucie z biodra. Jest to w książce na bazie scenariusza ;)
Nie wiem, książki nie czytałem (warto?) - ale akurat w takiej sytuacji "taktycznej", gdzie działali w ciasnych pomieszczeniach, z bezpośredniej odległości, a przeciwnik w zasadzie momentami mieszał się z własnymi żołnierzami to wykorzystanie automatyki broni było bardzo problematyczne, strzelanie z biodra miało sens. W sumie bez względu na to jakie "wypasione" są urządzenia celownicze broni czy jest tam jakaś "automatyka" czy nie, to w walce "na wyciągnięcie ręki" i tak zawsze będzie się korzystało z "klasycznych" umiejętności strzelania z biodra - czy innych postaw zapewniających szybkie strzelanie, w różnych kierunkach.

To bardziej rozważania o "taktyce" - na logikę (ale oczywiście to film) to wpuszczając żołnierzy w taki teren (ciasne korytarze) w ogóle należało zostawić M56 w transporterze i wydać tej dwójce dodatkowe M41, które powinny być w transporterze.  :004:

Ponury

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: Lutego 17, 2012, 09:46:40 »
Takie małe sprostowanko: hełm Lorda Vadera był wzorowany przede wszystkim na samurajskich hełmach kabuto. Dla porównania: http://www.kultofathena.com/images/PC2314.jpg
Kolega Yarden oczywiście chciał napisać, że samurajskie hełmy kabuto były wzorowane przyszłościowo na jedynie słusznych hełmach niemieckich, tylko że oni wtedy jeszcze o tym nie wiedzieli bo nie było internetu. W imieniu załogi the Forum serdecznie przepraszamy P.T. Czytelników za ewentualnie doznane szkody moralne i psychiczne. Kolega Yarden czuje się dobrze, Sundowner odpiął już akumulator i sytuacja została opanowana. Nawet Kusch nie musiał wyciągać lawety.

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #65 dnia: Lutego 17, 2012, 12:35:54 »
Aj tam gadacie.. Miecza świetlnego nic nie przebije:

http://www.youtube.com/watch?v=Beedokrn5zw :D
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

« Odpowiedź #66 dnia: Lutego 17, 2012, 15:54:06 »
Co do typologii laserowych dzid oraz książek to mam jedną taką, nie mam pojęcia na ile jest logiczna zawarta w niej treść niemniej obrazki są wspaniałe.

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #67 dnia: Lutego 17, 2012, 16:16:27 »
niemniej obrazki są wspaniałe.
Moja książeczka jest "lepsiejsza", bo obrazki są czarno-białe i można samemu pokolorować :D
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: Lutego 18, 2012, 17:43:31 »
Chodzi mi o to, że nie korzystali z automatyzacji ich broni i strzelali na wyczucie z biodra. Jest to w książce na bazie scenariusza

Fajnie opisane to jest :D

"Kosmiczna harpia i kosmiczny neandertalczyk zaparci o siebie plecami posyłali ...."