OK. Ja nowy steerpoint wprowadzam tak:
1. Naciskam "WP" na CDU. Pojawi się plansza z wyborem "STEERPOINT", "WAYPOINT", "ANCHOR", itd...
2. Wybieram "STEERPOINT" albo "WAYPOINT" - obojętne - odpowiednim guzikiem na obudowie ekranu CDU przy danych opcjach.
3. Określam czy chcę wprowadzić współrzędne UTM czy L/L.
3.1 L/L wprowadzam tak: najpierw szerokość geograficzna np. "4239283" i klikam guzik na obudowie (w lewym rzędzie trzeci od góry), gdzie widać współrzędne północne (linijka zaczynająca się od "N"). Potem wysokość geograficzna np. "
04139866" (koniecznie 0 na początku nawet jeśli JTAC go nie podaje!) i klikam guzik na obudowie (w lewym rzędzie czwarty od góry) przy współrzędnych wschodnich (linijka zaczynająca się od "E").
3.2 UTM wprowadzam tak: Wpisuje otrzymane koordynaty (np. "GH067312") i klikam guzik na obudowie w lewym rzędzie czwarty od góry.
4. Po wprowadzeniu współrzędnych klikam guzik na obudowie (w
prawym rzędzie trzeci od góry) przy liczbie ze znakiem zapytania na końcu. Liczba ta np. 9 oznacza, że masz 8 waypointów w planie lotu, a CDU pyta czy zapisać 9-ty.
5. Teraz przekręć lewe pokrętło "STEER PT" poniżej CDU w pozycję MISSION (a nie FLT PLAN) i switchem obok (STEER) przełącz się na zapisany steerpoint (np. 9).
{EDIT}
Ach... Mekki znowu mnie wyprzedził...