Witam!
Od czasu kiedy otrzymałem wygrany w konkursie na screen egzemplarz DCS A-10C dosyć mocno się w niego wicągnąłem

Stopień złożoności bardzo mi sie podoba, jednak klikanie po wirtualnym kokpicie + skróty klawiaturowe przestały mi wystarczać.
Pod wpływem tego co wyprawiają ludzie na forum ED w dziale Home Cokpit's postanowiłem, że wykonam sobie coś na kształt bocznych
paneli + jakieś dodatkowe, najczęściej używane przełączniki. Z uwagi na ograniczenia co do powierzchni pokoju musiałem zrezygnować z niektórych elementów. Prace są na takim poziomie zaawansowania, że postanowiłem pokazać co udało mi się osiągnąć. Muszę jeszcze wyciąć miejsca pod niektóre guziki i przełączniki, zamocować Navigation Mode Select Panel oraz panel z przełącznikiem otwierania i zamykania kabiny oraz z guzikiem Fuel Ind Test. Dodatkowo wykonam jeszcze AHCP oraz UFC, który zmontuję razem z niedawno kupionymi MFD od Thrustmastera. Z uwagi na to, że nie posiadam zestawu HOTAS Warthog, planuję zrobić guziki odpowiadające za fukcje TMS, DMS, CMS i rozmieścić je na dodatkowym panelu umieszczonym np. w miejscu gdzie powinny być przepustnice. Potem przyjdzie czas na okablowanie, lutowanie, podłączenie wszystkiego do kompa i konfiguracja w Heliosie.
Na obecną chwilę całość prezentuje się tak: