Autor Wątek: Team Fortress 2  (Przeczytany 8182 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mmaruda

• Gość
Team Fortress 2
« dnia: Marca 09, 2012, 01:35:38 »
Wiem, że forum skupia raczej fanów realistycznych gier, ale tak z ciekawości, kto z Was pogrywa w Team Fortress?

Ja od jakiegoś czasu regularnie cisnę i coraz bardziej mi się podoba, taka fajna odskocznia od wszystkich innych strzelanek i simów. No i darmocha!

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: Team Fortress 2
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 09, 2012, 07:30:15 »
Ja gram już jakieś ponad 410h w tym spędziłem. Sama gierka jest świetna!. Dobrze zrównoważona pod względem rozgrywki, przyjemna, grywalna i fun fun fun. No i wciąż żyje i jest rozwijana. Nie trzeba też się zastanawiać co jak strzela, czy coś jest realne czy nie. Jak coś to "rocket jump" i do przodu ;) albo pyk pyk pyk ze sticka jak na autofirze i lululululululu Michałek patrz jak nap....  :118:

Klikać  :118:
http://youtu.be/Mu6WnNUROPw
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 09, 2012, 15:19:20 »
Masz takie wdzianka Kosi?
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline uziel101

• 16th VTFS
  • *
  • samoloty, czołgi, pociągi
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 09, 2012, 16:13:21 »
Mazak to maniak TF. Ja myślałem, że jestem pokręcony jeśli chodzi o RO2, ale ze swoimi 343 godziny to widać jeszcze jestem w tyle ;). Tylko patrzę jak na steamie wyskakuje co chwila: KosiMazaki w grze Team Fortress.

Co do strojów Mazaka w tej grze, to strach się pytać, co on ma w szafie. Ale na bank jest czarne  :118:.
« Ostatnia zmiana: Marca 09, 2012, 16:28:24 wysłana przez Syringe »
That's Vietnam music... can't we get our own music?

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 09, 2012, 16:16:23 »
Takiego nie mam ale z kaloszem na głowie i patelnią w ręku już biegałem ;).

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 10, 2012, 01:10:19 »
Oj, widzę, że moje częste pogrywanie to jedynie pogrywanie. Tak czy siak mała analiza z punktu widzenia osoby grającej w kompetetywne FPSy (nie, RO2 się nie łapie) -TF2 to chyba najbardzie skillowa i zarazem casual-friendly gra wydana po Unreal Tournament 3. Pomimo sklepów, itemów i czapek balans i poziom funu miażdża wszystko na rynku. Jeśli ktoś ma ochotę popykać razem, zapodajcie invite na parówce (mmaruda), bo ostatnio gadki na czacie w przyjaznej atmosferze prowadzę po niemiecku.

Offline uziel101

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 10, 2012, 14:54:52 »
Ja to się nie znam, ale czy są sieciowe FPS, które nie są kompetytywne? ;)

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 10, 2012, 17:26:01 »
Np te coopowe ;) Ale jak popatrzysz sobie ogólnie to BF3 stawia na teamplay, MW3 to 90% przypadku itd... Większość tytułów stawia na przystępną rozgrywkę, bez dużych możliwości rozwinięcia swoich umiejętności ponad samą znajomość mapy, dobrych miejscówek do kampienia i odblokowania lepszych giwer. TF2 jakimś cudem jest tak zmontowane, że z jednej strony teamplay jest kluczowy i są unlocki, z drugiej dobry gracz, umiejący wykonywać triki, mający aima itd może przechylić szalę zwycięstwa i to wszystko jest jakoś zbalansowane tak, że ani razu nie da się poczuć, że któraś klasa, broń daje przewagę.

Offline uziel101

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: Marca 10, 2012, 17:45:56 »
Musze sprawdzić w takim razie. Mazak mnie przeczołga ;).

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Marca 16, 2012, 01:18:14 »
Ciekawostka przyrodnicza, otóż ze sklepu można wypożyczać przedmioty na tydzień za free (jak ktoś nie zaglądał to może nie wiedzieć). Tak czy siak natłukłem dziś 150 fragów z Tomislava - genialna giwera. :D

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #10 dnia: Marca 16, 2012, 07:42:53 »
Prędzej czy później trafi Ci się ta giwera albo zwyczajnie się z kimś wymienisz. Ten sklep ma jedną wadę - jest drogi. Jak szukasz tanich przedmiotów to  zerknij na Allegro. Możesz też sam sobie wyprodukować. Gorzej z przedmiotami kuriozalnymi lub niezwykłymi. Na chwilę obecną staram się uskładać komplet do Demomana ale wołają jak za żyda.

U Grubego giwera to tam drugorzędna sprawa, ważniejszy jest kumaty Medyk. Wtedy parkujesz na punkcie i masz żniwa, potem dożynki, potem drugie zbiory itd. ;]. Taki duecik albo trio (jak się jeszcze jeden medyk nawinie), który na zmianę puszcza ubera + kryty to już jesteś niczym Wał Atlantycki. Poza tym dość szybko się tam fragi nabija.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Marca 16, 2012, 22:44:43 »
No ja to wszystko w sumie wiem, ale zaskoczyło mnie, że zamiast wydawać herendalne ilości siopy na czapki, czy giwery, można sobie "przetestować" :)

Fakt, kumaty medyk to podstawa, niestety rzadko się zdarza, ale jak się ma 2 grubych z medykami w drużynie i gimpa z miotaczem, to można wszystko.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 11, 2012, 21:03:38 »
A tak z ciekawości ktoś jeszcze z forum pogrywa?

Offline Acheron

• *
  • Ни шагу назад!
« Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 11, 2012, 21:48:28 »
Ja pogrywam od czasu do czasu - zacząłem gdy TF2 stał się darmówką. Aktualnie mam wg Steama 267h wygrane ale ostatnio siedzę głównie na trade serwerach - wymieniam się pierdołami i gadam z innymi o pierdołach ;). Lubię TF2 za lekki klimat i humor - a filmiki z serii "Meet the..." to już w ogóle mistrzostwo :D. Pogrywam wszystkimi postaciami ale najwięcej chyba szpiegiem na średniowiecznej mapce z zamkiem - tam przynajmniej jest ograniczenie do broni białej więc nie grozi mi Pyro i jego miotacz  :020:. Ogólnie nie ma to jak dźgnięcie w plecy nic nie spodziewającego się wroga  :021:.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 11, 2012, 21:51:53 »
Podrzuć jakieś namiary na Profil Steama :). To może coś się razem zagra, bo pustoszenie serwerów w pojedynkę trochę mnie już znudziło.