Autor Wątek: An-2 do FSX, P3D i ... MSFS  (Przeczytany 34730 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: An-2 do FSX
« Odpowiedź #75 dnia: Sierpnia 21, 2016, 23:11:45 »
Prawie skończony. Co ciekawe.... ten Antek nie jest w posiadaniu w PL.
Jest to pięknie odrestaurowana maszyna przez zespół z Luxemburga: http://www.an2.lu/index.php/en/

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #76 dnia: Sierpnia 22, 2016, 21:58:01 »
Małe OT ( w kolano strzelę sobie sam).
Jest to pięknie odrestaurowana maszyna przez zespół z Luxemburga: http://www.an2.lu/index.php/en/
Można? Można! A w MLP n-ty rok kopulują się z 5705 i dalej ruina. Szlag człowieka może trafić. >:(
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #77 dnia: Sierpnia 28, 2016, 13:46:33 »
Jeśli ktoś miałby problem z tym sejwem pod P3Dv3 i SW An-2 to w końcu udało mi się znaleźć solucję: http://www.avsim.com/topic/490124-malformed-xml/ . Trzeba niestety za każdym razem ręcznie to zmienić ale działa, to najważniejsze.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #78 dnia: Sierpnia 11, 2017, 07:18:31 »
A to niespodzianka! OctopusG wraca ze swoim Antkiem. Bedzie do FSX i P3D! Wybor jak znalazl tym bardziej ze model SibWings nie dziala pod P3Dv4, a i autor przepadl juz dawno.

http://forum.aerosoft.com/index.php?/topic/125977-antonov-an-2-preview/

www.yoyosims.pl

Odp: An-2 do FSX i P3D
« Odpowiedź #79 dnia: Sierpnia 13, 2017, 22:51:46 »
Tylko ten Aerosoft nawet nie doskoczył do poziomu SibWings w tamtym czasie. Jeśli ten ma tylko być grywalniejszy pod P3D, to dalej mu nie wróżę przyszłości. Bo zawsze mówię: Koń jaki jest każdy widzi.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #80 dnia: Sierpnia 14, 2017, 08:47:55 »
Tylko ten Aerosoft nawet nie doskoczył do poziomu SibWings w tamtym czasie. Jeśli ten ma tylko być grywalniejszy pod P3D, to dalej mu nie wróżę przyszłości. Bo zawsze mówię: Koń jaki jest każdy widzi.

Mozesz rozwinac? O co chodzi "w tamtym czasie"?

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #81 dnia: Sierpnia 15, 2017, 08:15:59 »
No i co chodzi bo widze tu pewna niescislosc? :D

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #82 dnia: Sierpnia 16, 2017, 23:02:42 »
Pamiętam że te dwa moduły powstawały równolegle. Paradoksalnie SibWings wyskoczył z tym modułem bez szumnych zapowiedzi. Inaczej to czynił Aerosoft kapiąc po fotce na forum promując postęp szumnie zapowiadającego się An 2. W owym czasie moduły promowane przez  Aerosoft były okrutnie zasobożerne choć nie wszystkie. Pamiętam, że mając słabiutki komputer An 2 SibWings biegał praktycznie bez krzaka. Nie wiem kto klecił tamtego An 2 ale po wyjściu istniejącego tamten przepadł bez wieści. Według mnie wiadomo czemu. Napisałem to odnosząc się do tamtego okresu i tej jednej sytuacji. Kij w mrowisko niechaj nie będzie tu wbity. W MFS jestem obecny od 1998 rocku i zdarza mi się zaglądnąć z rozrzewnieniem do tego symka działającego ledwo co pod XP. Pozdrawiam przy okazji wszystkich co wytrwali od MSF do FSX, bo przyznam że przy owej konkurencji nie było łatwo. 8)

« Odpowiedź #83 dnia: Sierpnia 17, 2017, 02:10:14 »
Jak się nie mylę to ten Antek od Aerosoftu czy tam OctopusG nigdy nie wyszedł, więc nie wiem jak mogłeś go porównać z modelem od SibWings.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #84 dnia: Sierpnia 17, 2017, 08:32:52 »
.... Nie wiem kto klecił tamtego An 2 ale po wyjściu istniejącego tamten przepadł bez wieści....

No właśnie coś tu mi nie gra, model Aerosoftu, czyli OctopusG, nigdy nie wyszedł i skończyło się jedynie na zapowiedzi, więc jak można porównywać oba modele? Coś chyba się pomajtało przy grillu :). O tym właśnie pisałem.  Nawet ciężko porównywać fotki do modelu od SW, który wyszedł i pozamiatał wtenczas temat (chociaż ten od SW i do tej pory nie jest skończony, zakończył się na jakiejś becie 0.97 tak naprawdę), nie mówiąc o tym, że był wydany tylko i wyłącznie do FSX. Do FSX SE i P3D to już była ręczna wydzierganka. Octopusa zapowiadał się ładnie, ale obecnie to co pokazali lepiej wygląda niż model od SW pod względem tekstur (SW też jest cacy, to trzeba mu przyznać), nad którym SW zaniechał już prac 2-3 lata temu. Obecnie nie ma tam supportu i co gorsza skasowano nawet Forum. Maile jak się pisze pozostają bez odpowiedzi, więc wsparcia żadnego i o ile kiedyś SW ceniłem bardzo, to teraz jako firma to niestety szoruje dno (a tylko pewnie strona działa by sprzedawać modele i użytkowniku radź sobie sam i grzeb ew. po Avsim albo SOH). W przypadku Aerosoft, tu mamy za dużą firmę, więc możliwe, że i po 5-u latach będzie należyte wsparcie jak coś, a i kolejne updejty (przypomnę do Wilgi dostaliśmy darmową wersję na nartach z czasem). Ps. temat na Forum Aerosoft wrócił, nie było go parę dni. Może jednka projekt wisiał na włosku i kończyli biznesowe sprawy, dziwne to było hehe, ale już jest, pewnie się dogadali.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #85 dnia: Sierpnia 17, 2017, 09:44:39 »
To wszytko było z pozycji zapowiedzi i fotek. Mój wywód też. Wiem napisałem w duchu jeszcze owego czasu i pomyliłem się porównując do całkiem innego jak się okazuje. YoYo. Tak jak mówisz ten będzie idealny, ale dla mnie SibWingsa to raczej nie przeskoczy. Tamten nieszczęśnik na forum Aerosoftu bywa wspominany jednak. Wiec nie taki z niego pan NIC.

« Odpowiedź #86 dnia: Grudnia 08, 2017, 13:12:43 »
Cisza w kuluarach, a właśnie wyszedł An-2 od Aerosoftu:

https://www.aerosoft.com/en/fsxp3d/flight-simulator-x-steam/aircraft/2259/antonov-an-2

YoYo, można się spodziewać malowania SP-DLA? Bo w modelu od Sibwings latałem tylko na takim  ;)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #87 dnia: Grudnia 18, 2017, 23:58:36 »
Pewnie można ale jeszcze nie ten moment :).

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #88 dnia: Stycznia 23, 2019, 13:49:24 »
Wraca stary dobry antek.

https://atsimulations.com/an2

A szybki w sam raz na zimę ;):

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 08, 2019, 11:00:54 wysłana przez YoYo »