.... Nie wiem kto klecił tamtego An 2 ale po wyjściu istniejącego tamten przepadł bez wieści....
No właśnie coś tu mi nie gra, model Aerosoftu, czyli OctopusG, nigdy nie wyszedł i skończyło się jedynie na zapowiedzi, więc jak można porównywać oba modele? Coś chyba się pomajtało przy grillu

. O tym właśnie pisałem. Nawet ciężko porównywać fotki do modelu od SW, który wyszedł i pozamiatał wtenczas temat (chociaż ten od SW i do tej pory nie jest skończony, zakończył się na jakiejś becie 0.97 tak naprawdę), nie mówiąc o tym, że był wydany tylko i wyłącznie do FSX. Do FSX SE i P3D to już była ręczna wydzierganka. Octopusa zapowiadał się ładnie, ale obecnie to co pokazali lepiej wygląda niż model od SW pod względem tekstur (SW też jest cacy, to trzeba mu przyznać), nad którym SW zaniechał już prac 2-3 lata temu. Obecnie nie ma tam supportu i co gorsza skasowano nawet Forum. Maile jak się pisze pozostają bez odpowiedzi, więc wsparcia żadnego i o ile kiedyś SW ceniłem bardzo, to teraz jako firma to niestety szoruje dno (a tylko pewnie strona działa by sprzedawać modele i użytkowniku radź sobie sam i grzeb ew. po Avsim albo SOH). W przypadku Aerosoft, tu mamy za dużą firmę, więc możliwe, że i po 5-u latach będzie należyte wsparcie jak coś, a i kolejne updejty (przypomnę do Wilgi dostaliśmy darmową wersję na nartach z czasem). Ps. temat na Forum Aerosoft wrócił, nie było go parę dni. Może jednka projekt wisiał na włosku i kończyli biznesowe sprawy, dziwne to było hehe, ale już jest, pewnie się dogadali.