Autor Wątek: Eagle Dynamics Newsletter  (Przeczytany 6549 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

_michal

• Gość
Eagle Dynamics Newsletter
« dnia: Kwietnia 09, 2012, 12:41:47 »
http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=86848

W skrócie - w tym roku seria DCS otrzyma 'core system'. Czyli główny silnik gry i GUI będzie jednym programem w który będzie można wpinać dodatkową zawartość taką jak mapy, pojazdy, kampanie, itd. Wszystkie poprzednie i kolejne moduły zostaną zintegrowane w jeden 'hub'. Umożliwi to też tworzenie dodatków 3rd party.

Mustang otrzyma betę tak jak A-10C, pracują teraz nad dopieszczaniem produktu.

Pucze będą wydawane w formie open bety, pewnie tak jak to robi BIS. Po open becie będą wydane w wersji final.

O kolejnym jecie nic nie wiadomo, nawet może się zmienić rodzaj maszyny.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: Eagle Dynamics Newsletter
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 09, 2012, 12:51:23 »
Też dostałem to na maila :).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

_michal

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 09, 2012, 12:56:05 »
Ale może nie każdy dostaje, poza tym, teraz możemy ich pohejtować razem, tak dla zasady.  :banan

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 09, 2012, 13:38:35 »
Nie możecie, skutecznie Wam to zostanie utrudnione  :121:

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 09, 2012, 13:48:11 »
Ale dostrzegasz Żaneta, że o tym `core-base` to już słyszeliśmy jakieś circa 5 lat temu? Seria DCS to właśnie miało być coś takiego. Taki mail, w momencie kiedy jedynym sukcesem są jakieś misje "treningowe" za dolara, to raczej może podrażnić lub wzbudzić uśmiech politowania. Coś mi się wydaje, że oni chcą tak jak goście od RoFa, pisać różne srutki-tutki, z tym, że tym od RoFa dość regularnie coś wychodzi... No, ale nie będę gdakał, bo i tak kupię każdego klocka co wypuszczą w serii DupnyCenowoSystem.

Tako rzecze,
Zaratustra

_michal

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 09, 2012, 13:52:18 »
Ciekawe, czy w tym Core system będę miał dwa Kamowy, czy jeden. W sumie kupiłem dwa. :D I ile będę musiał za Core dopłacić. ;) No i co z loczkiem? Więcej pytań niż odpowiedzi.

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 09, 2012, 13:55:55 »
Ale dostrzegasz Żaneta, że o tym `core-base` to już słyszeliśmy jakieś circa 5 lat temu? Seria DCS to właśnie miało być coś takiego. Taki mail, w momencie kiedy jedynym sukcesem są jakieś misje "treningowe" za dolara, to raczej może podrażnić lub wzbudzić uśmiech politowania. [...]

Dostrzegam. Ale dostrzegam też że - nie czarujmy się - wypuszczenie tego core coś tam nic nie zmieni, poza tym że ponabijacie sobie liczniki postów :020:

Nie zmieni zaś dlatego że nie spowoduje to żadnego wysypu płatnych lub nie dodatków - zwłaszcza w przypadku map czy kampanii, zważywszy na znaczny nakład pracy jakie wymagają do ich stworzenia. Coś tam może w ramach tego powstanie, ale będzie to raczej domena kilku magików którym będzie chciało się to robić... i raczej nastawiłbym się na to że będzie to również płatne  :121:

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 09, 2012, 14:01:46 »
Ciekawe, czy w tym Core system będę miał dwa Kamowy, czy jeden. W sumie kupiłem dwa. :D

Też mam dwa jeśli liczyć je jako obie części. No i mam też chwilowo dwie "A-dziesiątki", co z tym?  :karpik

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 09, 2012, 14:14:31 »
Będziecie mieć trzeciego, nowego. A nowe zawsze kosztuje.  :118:

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 09, 2012, 20:01:35 »
Jeśli rdzenny silnik nie będzie się wiązał z koniecznością wyłożenia dodatkowej siopy, to jest to bardzo dobra opcja. Nie wiem, czy oni już o tym dawniej mówili, czy nie.

Tak czy siak, jeden silnik i kolejne samolociki na zasadzie paczek i to wszystko połączone z możliwością pluginowania modów mogą wyznaczyć nowy standard na rynku, coś a'la Combat FSX. Taka sytuacja może dać rację bytu Kucykowi, bo ktoś zrobi teren i misje i da się je łatwo podczepić...

Jedyne czego ja się obawiam, to fakt, że sam silnik pozostanie w tak spapranym stanie, w jakim jest teraz, a wszystkie narzekania będą kwitowane przez lokalnych ministrów propagandy typu Viper i spółka stwierdzeniami - u mnie na sprzęcie 3 razy droższym działa płynnie.

Mam mieszane uczucia względem ED - z jednej strony lecą sobie w kulki niemal jak panowie od CloDa, z drugiej to dzięki nim wkręciłem się study-simy, co bez Black Sharka i A10 nigdy by mi się nie udało (Allied Force zajmuje honorowe miejsce na półce z podpisem "gry, z których jestem tak dumny, że w nie nie gram"). Poza tym na symulacje wydałem wciąż mniej niż na ASG i w wciąż się w nie bawię, więc do czasu jak te budżety się nie wyrównają, jestem skłonny powstrzymać się od radykalnego bojkotu. :D

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 10, 2012, 08:28:22 »
Co z Nevadą? Nabrali wodę w usta w tym temacie ....
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 10, 2012, 10:26:14 »
Raczej piasku  :002: :002: :002:.

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 10, 2012, 13:02:02 »
Dla mnie to jest jedna wielka żenada i oczywisty skok na kasę po najmniejszej linii oporu. Żeby to jeszcze jakiś Schwalbe albo Dora była...

poko24

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 10, 2012, 16:29:24 »
Co z Nevadą? Nabrali wodę w usta w tym temacie ....
Wags obiecał dać info o Nevadzie dopiero w maju.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 10, 2012, 18:30:27 »
Dla mnie to jest jedna wielka żenada i oczywisty skok na kasę po najmniejszej linii oporu. Żeby to jeszcze jakiś Schwalbe albo Dora była...
A jak nazwiesz wydanie Flaming Cliffs 3? ;)
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl