Autor Wątek: DCS: MiG-21bis  (Przeczytany 120192 razy)

Odp: DCS: MiG-21bis
« Odpowiedź #375 dnia: Lipca 13, 2014, 03:17:56 »
http://www.4shared.com/video/Rp7vxlrSce/InstLetNL16.html
http://www.4shared.com/video/x8KHAee9ce/AkrLetenjeNL16.html   
Pozwoliłem sobie przesłać wam dwa 30 min. filmy, właściwie są to instrukcje dla pilota Mig-21 z lat 80', filmy są tak nudne dla normalnego widza, że niemożliwe do oglądania dla nikogo oprócz jedynie chyba tych którzy piszą w niniejszym temacie.
Zwróćcie uwagę na lot w strefie określonej przez radiolatarnie, praktycznie taka strefa z założenia byłaby chroniona przez własną artylerię przeciwlotniczą, tak że nikt by nie podszedł do strefy ani żaden wrogi SAM nie groziłby od tyłu ani od przodu, właściwie to byłby warunek konieczny misji, lot na przechwycenie możliwy byłby tylko w granicy tej strefy. Widać to dobrze w Sam-simulatorze, że jedno musi być z drugim powiązane. To założenie jest taktycznie istotne jeżeli w DCS world mieć będziemy za przeciwnika F-15, inaczej każda misja będzie porażką.

« Odpowiedź #376 dnia: Lipca 13, 2014, 19:58:54 »
Bym liczyl ze bedzie razem z 1.3.0 -- ale narazie niejestesmy sami pewni. Musimy sie dopasowywac do ED, niestety.
Takze, jescze przez jakis czas na tanich zupkach zyje! :P

_michal

• Gość
« Odpowiedź #377 dnia: Lipca 13, 2014, 20:43:10 »
Bym liczyl ze bedzie razem z 1.3.0 -- ale narazie niejestesmy sami pewni. Musimy sie dopasowywac do ED, niestety.
Takze, jescze przez jakis czas na tanich zupkach zyje! :P

http://youtu.be/bufAoBAfoLI?t=43s

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #378 dnia: Lipca 16, 2014, 08:40:03 »
Kolejny mini update plus jeden screen z VC:

http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=2118216&postcount=1

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #379 dnia: Lipca 16, 2014, 11:40:12 »
Panel nad celownikiem służy do obsługi zasobnika SPS-141. W tym samym miejscu będzie mógł pojawić się także panel do bomb specjalnych oraz do zasobnika z działkiem.

« Odpowiedź #380 dnia: Lipca 16, 2014, 14:38:47 »
Na temat malowań:
http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=2118750&postcount=2
Currently finished:

VVS Bare Metal
VVS Quad-Tone Camo
Poland - 1st DLM (Navy) Babie Doly
Indian - 15th Squadron "Flying Lances"
Serbian - 101. lae (101FS) Batajnica AB
MiG-21 Demonstrator (first MiG-21bis)
Croatia - Avenger of Dubrovnik
USA (Fictional) - From Russia with Love
Finland - HavLLv 31
Fictional BLUFOR (For Campaign)
Fictional REDFOR (For Campaign)

In Progress:

Bulgarian, Croatian, Slovak, Hungarian, Czech, Cuban, Egypt, Syria, GDDR, China (J-7 fictional), Iraq and some more that I'm forgetting.

« Odpowiedź #381 dnia: Lipca 17, 2014, 09:24:40 »
Panel nad celownikiem służy do obsługi zasobnika SPS-141. W tym samym miejscu będzie mógł pojawić się także panel do bomb specjalnych oraz do zasobnika z działkiem.
Zaintrygował mnie ten panel do " zasobnika z działkiem " To jest coś wymyślone na potrzeby gry ? Bo w rzeczywistości 21bis nie przenosił żadnego zasobnika z działkiem .A może czegoś nie wiem ?

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #382 dnia: Lipca 17, 2014, 10:11:50 »
Kiedyś był pokazany filmik z DCS:MiG-21 z GUV-8700, co nie ukrywam, że ubawiło mnie niezmiernie bo zasięg tego uzbrojenia jest taki sam jak minimalny dla profilu ataku celi z użyciem uzbrojenia strzeleckiego na tym samolocie, z powodu ryzyka wyłapania rykoszetów własnych pocisków.

« Odpowiedź #383 dnia: Lipca 17, 2014, 12:44:05 »
Ja też pierwsze słyszę o zasobniku UPK (tak Cobra napisał tutaj) na bisie. Może mają na to papiery? Ale nawet jeśli to fantazja - zawsze można nie używać.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #384 dnia: Lipca 17, 2014, 12:48:43 »
Ja właśnie śledząc losy tego poda dla DCS Mi-8 natrafiłem na ten screen jeszcze za czasów beczla, przed Migiem był + nawet ten granatnik który podwiesza się pod tę trzepaczkę.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #385 dnia: Lipca 17, 2014, 13:00:18 »
Ja też pierwsze słyszę o zasobniku UPK (tak Cobra napisał tutaj) na bisie. Może mają na to papiery? Ale nawet jeśli to fantazja - zawsze można nie używać.
Fantazja - pracowałem przy BIS-ach 23 lata . Nawet instrukcje nie podają takiego uzbrojenia , pomijając fakt że przez tyle lat coś by się słyszało o takiej modernizacji.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #386 dnia: Lipca 17, 2014, 13:14:12 »
UPK-23-250 czy SPPU-22 i inne nie przeszkadzają mi, pod warunkiem, że fizycznie była możliwość zaadaptowania takiego wyposażenia. Co irytuje mnie niezmiernie, to na siłę wymyślanie czegoś własnego, gdy dostępnych jest wiele rozwiązań jakie stosowane były w praktyce (ten problem dotyczy DCS:UH-1H).

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #387 dnia: Lipca 17, 2014, 13:27:15 »
O znalazłem tego screena:

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #388 dnia: Lipca 17, 2014, 14:33:13 »
Podwieszenie UPK-23 jest mozliwe, ale niebylo stosowane w zaden sposób operacyjnie.

W lutym postanowilismy usunac mozliwosc podwieszenia UPK-23, ale czlonkowie forum ED prosili nas zeby zostala mozliwosc. I zostala. :)

« Odpowiedź #389 dnia: Lipca 17, 2014, 19:00:36 »
Podwieszenie zasobnika WRE SPS-141Je też jest możliwe np. pod 21UM, tak jak zasobnika SPS-141 od Suczki pod 21bis , ale to nie znaczy że urządzenie działa , albo że w/w samoloty mają instalacje na płatowcu do działania tychże urządzeń . Tak z ciekawości zapytam Kol. Cobra8472 , na jakiej podstawie twierdzisz że podwieszenie UPK-23 jest możliwe pod belki 21 [ może rzeczywiście można podwiesić bo pasują zamki i uchwyty ] ale czy 21 miał instalację do sterowania działaniem tych UPK ? Naprawdę mnie to zaciekawiło. :)