Autor Wątek: DCS: MiG-21bis  (Przeczytany 120157 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Qbeesh

• Gość
Odp: DCS: MiG-21bis
« Odpowiedź #435 dnia: Sierpnia 13, 2014, 22:04:46 »
Weź mnie nawet nie wk...denerwuj.
Fajna faktura przedniej szybki.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #436 dnia: Sierpnia 13, 2014, 22:21:01 »
Weź mnie nawet nie wk...denerwuj.
Fajna faktura przedniej szybki.

Sam się wkr.... . Ostatnio tyle tego wyszło, że nie wiadomo w co w ręce włożyć, a do tego jeszcze teraz Ołówek, który na mojej liście do okiełznania jest number one :D.
Urodzajny rok po latach posuchy.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #437 dnia: Sierpnia 13, 2014, 22:29:31 »
Dostałeś kopię promocyjną, Yoyek?  :041:

« Odpowiedź #438 dnia: Sierpnia 13, 2014, 22:38:59 »
Fajne screeny, szkoda tylko, że przez ten czas obsuwy nie poprawili błędów modelu 3D (pozostałych po modelu Beczla). Jak widzę podstawa dajnika danych aerodynamicznych dalej jest kanciasta i ma niepoprawny kształt, statecznik pionowy dalej płaski jak deska itd, itp. Jak dla mnie to te kilka błędów bardzo psuje ogólny odbiór modelu i kontrastuje ze świetną kabiną. Oby panowie z LN nie spoczęli na laurach i nie odpuścili zapowiadanego patcha z poprawkami.

@ Yoyo - działa regulacja stożka wlotowego czy jest nieruchomy jak w modelu AI?

« Odpowiedź #439 dnia: Sierpnia 13, 2014, 23:13:12 »
YoYo al Ci zazdroszczę :) Napisz na szybko parę słów, np. do którego modelu można porównać FPS'y, jak zachowuje się w powietrzu, i ogolne wrażenia:)
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

« Odpowiedź #440 dnia: Sierpnia 13, 2014, 23:16:29 »
Fajne screeny, szkoda tylko, że przez ten czas obsuwy nie poprawili błędów modelu 3D (pozostałych po modelu Beczla). Jak widzę podstawa dajnika danych aerodynamicznych dalej jest kanciasta i ma niepoprawny kształt, statecznik pionowy dalej płaski jak deska itd, itp. Jak dla mnie to te kilka błędów bardzo psuje ogólny odbiór modelu i kontrastuje ze świetną kabiną. Oby panowie z LN nie spoczęli na laurach i nie odpuścili zapowiadanego patcha z poprawkami.

@ Yoyo - działa regulacja stożka wlotowego czy jest nieruchomy jak w modelu AI?

Narazie mamy fokus na zakonczenie projektu i likwidacji bugów i roznych innych usterek. Jak tylko nam sie uda zlapac troche czasu to spojrzemy na
te bledy modelu ktore przeslales nam. :)

Pare nowych features tez wejdzie wraz z patchem (np. chamowanie kól przy starcie, lub model pilota w kabinie)

Pozdr,
Nicholas

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #441 dnia: Sierpnia 14, 2014, 08:25:11 »
Jeśli to lata tak jak wygląda to myślę, że na drobne niedociągnięcia można przymknąć oko. Manual też grubawy, będę musiał jakoś Kindle'a podprowadzić lepszej połówce :D.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #442 dnia: Sierpnia 14, 2014, 08:44:47 »
A czy my, szare myszki, możemy liczyć choć na wcześniejszy dostęp do manuala ? :)
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

Poko

• Gość
« Odpowiedź #443 dnia: Sierpnia 14, 2014, 09:41:32 »
YoYo Ty szczęściarzu! :D

« Odpowiedź #444 dnia: Sierpnia 14, 2014, 13:30:56 »
Gratuluję twórcom pomyślnej realizacji ambitnego projektu, z pewnością spotka się z zainteresowaniem entuzjastów lotnictwa. Życzę zdrowia i dalszych sukcesów. Jeżeli można prosić też o wariant malowania kabiny, bez tej kartki przypiętej na wprost widoku.
Kłaniam się.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #445 dnia: Sierpnia 14, 2014, 19:22:27 »
Co do MiG'a-21. Na tę chwilę nie jest to wersja końcowa, więc jak Cobra nawet tutaj pisał, jeszcze będzie parę poprawek. Nie ma też w tej chwili możliwości podwieszeń, a wiadomo - tutaj stuffu nieco będzie. Pierwsze wrażenia są bardzo pozytywne. Tzn. tak - żadnej check listy jeszcze nie opanowałem, wiadomo, ale jeśli chodzi o odczucia w kabinie to jest bardzo dobrze. Chyba jest to jedna z najlepiej wykonanych kabin jakie kiedykolwiek widziałem w simie. Do tego mam wrażenie, że coś tutaj także bawiono się z dodatkowymi efektami światła, bo jakoś te cienie/światło tutaj wyglądają lepiej niż w pozostałych dodatkach do DCSa. Lata się trudno, czuć, że te skrzydełka są faktycznie małe i zakręt bierze się po horyzont ;>. Zastosowano wiele innych klawiszy/skrótów, część starych (np, G, Ctrl+C, K itp.) nie działa, czyli albo trzeba tworzyć nowy profil pod 21-kę, albo operować myszką w kabinie, bo czasem są np. dodatkowe blokady by coś przestawić. Kwestia też przyzwyczajenia. FPS jak w każdym innym module pokroju jeta, czyli jak w F-15C, A-10C, działa ok to i tu będzie, tak właściwie FPSy bym porównał do kabiny 6DOF od Su-27. Nowa tapetka i nowa muzyczka. Instrukcja jest ale się jeszcze robi i poprawia. Jak będzie wersja finalna będzie udostępniona publice. Aha, moduł symuluje także widok z pozycji pilota i jego ograniczenia jak jest przypięty do fotela. To akurat mi średnio przypadło do gustu, ale pewnie można też zmodyfikować to w plikach lua. Po prostu jest 6DOF ale z ograniczeniami, a na boki, to tak spojrzymy na około 100 stopni na boki, coś jak było w starym LO:FC.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #446 dnia: Sierpnia 14, 2014, 19:40:20 »
Heya YoYo,

Tylko maly komentarz: Podwiesznia sa mozliwe, tylko wpierw musisz stworzyc "new payload" :)

Pzdr

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #447 dnia: Sierpnia 14, 2014, 20:57:39 »
Heya YoYo,

Tylko maly komentarz: Podwiesznia sa mozliwe, tylko wpierw musisz stworzyc "new payload" :)

Pzdr

Racja :). Działa. Tylko jeden. Rura w sam raz na tapetkę:

www.yoyosims.pl

Offline Marzen

• *
  • Dzban Fan :)
« Odpowiedź #448 dnia: Sierpnia 14, 2014, 22:38:27 »
Jest malowanie z Babich Dołów ? Wrzuciłbyś screena :-)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #449 dnia: Sierpnia 14, 2014, 22:51:24 »
Jest malowanie z Babich Dołów ? Wrzuciłbyś screena :-)

Nie ma jeszcze tutaj wszystkich malowań w tej wersji. Ale powinny być finalnie oba :).
PS. FM to będzie coś, z czym nie miał nikt do czynienia ;>. Nawet ten FSX'owy od Ivana J. (http://migsim.ic.cz/mfhome.html) to 50% tego co tu.
Tu troszkę też innych foto: http://simhq.com/forum/ubbthreads.php/topics/3995432/Re:_DCS:_MiG-21Bis_Fishbed#Post3995432 .

www.yoyosims.pl