Autor Wątek: Łikendowe latanko  (Przeczytany 29249 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Schmicht

• Gość
Odp: Łikendowe latanko
« Odpowiedź #135 dnia: Maja 22, 2012, 09:57:36 »
W taki oto sposób z prostej zabawy wyjdzie nam kombajn który użyty parę razy zostanie odstawiony, po czym wszyscy rozejdą się na swoje podwórka - oparte na podłożu historycznym.

Nie sprecyzowałem wcześniej:
Jestem za o ile będzie prosto! Żadnych cuda wianków typu "AS(s) REAL".

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #136 dnia: Maja 22, 2012, 10:24:39 »
Chciałbym się tu przychylić do słów Schmita.
Jako były uczestnik lotów Real AssTM mogę potwierdzić że im misja bardziej złożona tym fajniej, aczkolwiek wymaga to dużej dyscypliny i obowiązkowej frekwencji określonej liczby osób. W innym przypadku wszystko się rozlatuje.

Z tego wszystkiego najbardziej cierpi osoba która kilka dni robi misję, stawia serwer a potem nikt nie wchodzi latać, nie mówiąc już o scenariuszu.
Zostawcie formułę rozgrywki w dotychczasowej formie.

Jak wrócę z urlopu to z przyjemnością bym odwiedził was na serwerku - jeśli można.
11:05 PM

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #137 dnia: Maja 22, 2012, 10:35:11 »
Im prościej tym lepiej. Mi osobiście bardziej w lataniu zależy na klimacie i dobrej zabawie niż zwartych pośladkach. Nie mam ostatnio za wiele wolnego czasu ale to, że poprzednio latanie zdechło nie było wynikiem misji tylko faktu, że po 1,5 roku grania w FC towarzystwo miało dość + do tego doszła obora FISiów itd. Innymi słowy klimat się popsuł. Ja tam jestem za prostym dogfightem w doborowym towarzystwie :). A im więcej kombinacji tym gorzej wychodzi. Niech Sarenka zdecyduje, bo się koncert życzeń zaraz zrobi. Ja tam jestem i tak tylko celem :).
« Ostatnia zmiana: Maja 22, 2012, 15:00:06 wysłana przez KosiMazaki »
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #138 dnia: Maja 22, 2012, 10:45:16 »
... Oczywiście wszystko proste jak drut
...

Tak napisałem właśnie.  Chodziło im o lekkie urozmaicenie a'la berek w APA. Ale nie ma co przesadzać. Wszyscy zainteresowani dobrze wiedzą, że loty które organizujemy pod szyldem "Anal z Qrd..." łoj znaczy się "Łikendowe Latanko" to kontynuacja zacnej tradycji "Anala z Qrdl..." znaczy się latania na serwerze u Qrdla na FC1.
Moja propozycja jest luźna. Nie chcę popsuć tego co jest teraz. Zbiera się coraz to więcej osób. Jest naprawdę dobra zabawa.

Niech Sarenka zdecyduje, bo się koncert życzeń zaraz zrobi.

Zostajemy przy misji z kanionami. Jak ktoś ma pomysł to jestem rozwarty.

« Odpowiedź #139 dnia: Maja 22, 2012, 13:03:48 »

Zostajemy przy misji z kanionami. Jak ktoś ma pomysł to jestem rozwarty.

W sumie racja. W prostocie leży siła i moc.
Może można jedynie dodać do misji parę ozdobników, np. Samolot AWACS (czasami ciężko wyczuć,czy zalokowany samolot to swój, czy obcy, albo jak się zabłądzi, to wskaże drogę) i/lub/albo cysternę do tankowania w locie. Tak dla urozmaicenia.

Pozdrawiam

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #140 dnia: Maja 22, 2012, 13:36:50 »
Powiem wam tak: wszelkie unowocześnienia zrobią to co napisało Szmicisko. Wszystko zależy czego się oczekuje od łikendowego grania, czy chwilowej ruchanki bez zobowiązań, czy bycia misjonarzem. Mnie na ten przykład jak ostatnio latam bardzo męczy pragnienie, co oznacza, że latam tylko na wprost :-).
Oczywiście nie chcę tutaj gdakać jaki to ze mnie mądrala. Jednak jak czytam wątek, to widzę, że przerabiacie dokładnie to co kiedyś było i doprowadziło do zfisiowania pewnej grupy pilotów :-).

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #141 dnia: Maja 22, 2012, 14:56:39 »
Nie wiem czy AWACS to dobry pomysł, bo komenda "Nearest Bandit" może popsuć ciche polowania na czyjeś kakaowe oko.

Za to moją propozycją jest jeden Sparrow/R-27 na samolot. Znacznie wzbogaciłaby się rozgrywka, w ruch poszłyby radary i ECM, a z drugiej strony i tak większość walk to byłby dogfight na bezpośrednią odległość.

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #142 dnia: Maja 22, 2012, 15:16:25 »
AWACS to zły pomysł.  Rakiety z radarem też. Nie chodziło mi o zmianę mechaniki całej gry tylko o dodanie konkretnego celu. Coś  jak Szmitowe "Defend the Castle".
Nie gadajcie mi, że chcę fisiować kombinowanymi misjami. Nie mam zamiaru zamieniać dobrej zabawy przy piwie w zapoconą misję w Kamovie czy nad Koreą. Zostaje tak jak jest. Jeśli w przyszłości będzie naprawdę spora grupa chcąca jakoś urozmaicić zabawę lub przenieść teren działań w inne miejsce nie ma problemu. Zawsze misję można zmienić i odpalić na 30 min w któreś łikendowe latanko.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #143 dnia: Maja 22, 2012, 15:22:05 »
To po co się głupio pytasz co zmienić?  :118:  :banan
Nic nie zmieniaj, nic nie dodawaj w payloadzie. Doświadczenie pokazało, że tylko ten zestaw uzbrojenia się sprawdza w tego typu misji dogfajtowej.
Na ziemi możesz coś dostawić, o ile nie polecą u ludzi fpsy. A bronić w tej misji powinno się własnego otworu.

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #144 dnia: Maja 22, 2012, 20:09:38 »
Dobra to ja na swoje nie będę nalegał, ale podpowiedzcie mi proszę co by zmieniło na gorsze dodanie 1 rakiety Sparrow/Alamo na odpowiadające im s-ty? Bo z Waszych wypowiedzi wnioskuję, że coś mogło by się 'zgorszyć'.

Oczywiście przy obecnych lotniskach nie widzę sensu dodawania tych rakiet...

Schmicht

• Gość
« Odpowiedź #145 dnia: Maja 22, 2012, 20:27:10 »
Akurat odległość lotnisk nie ma tutaj nic do rzeczy, szczególnie jeżeli weźmiemy pod uwagę faktyczne możliwości tych rakiet.  :004:

Sęk tylko w tym, że nasz ekipa swego czasu (no dobra, dobry kawałek czasu temu jak słusznie zauważył Mazak) to testowała i się po prostu nie sprawdziło.
Tym samym mogę Cię zagwarantować, że i tak wrócisz do standardowego uzbrojenia, którym nas Boski Logos obdarował. :P

« Odpowiedź #146 dnia: Maja 22, 2012, 20:36:41 »
Spoko... Jak stawiałem pierwsze kroki u Boskiego (niewiele ich było :P) to już były tylko podczerwone...

« Odpowiedź #147 dnia: Maja 24, 2012, 20:52:03 »
Przejrzałem kilka ACMI z niedawnych lotów i potwierdzam - nie ma sensu nic zmieniać ;-) Jest smacznie :D W tę sobotę również zasiadam z piwkiem w fotelu :)

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #148 dnia: Maja 24, 2012, 21:38:24 »
Dobra to ja na swoje nie będę nalegał, ale podpowiedzcie mi proszę co by zmieniło na gorsze dodanie 1 rakiety Sparrow/Alamo na odpowiadające im s-ty? Bo z Waszych wypowiedzi wnioskuję, że coś mogło by się 'zgorszyć'.

Oczywiście przy obecnych lotniskach nie widzę sensu dodawania tych rakiet...

Ja Ci odpowiem na to pytanie. Wsiądź w samolot szturmowy, obładuj go graciarnią, zatankuj do połowy i poleć. Bez względu na to jaką trasę obierzesz czy nisko w wąwozach, na krechę, czy wysoko to zawsze wyżej będzie ktoś szybszy i będzie mógł Cię szybko sprowadzić na ziemię. Nijak nie jesteś w stanie wymanewrować, uciec, obronić się przed myśliwcem. Jesteś za ciężki, za wolny i nie stworzony do walki manewrowej... nie masz nawet radaru. A taki kierownik F-15 czy Su-27/33 odpali w twoim kierunku "zagrobnika" i po 10 razach zwyczajnie stracisz zapał do latania. Przy R-60/73 jest cień szansy, że flarami coś zdziałasz, a na takiego Aim-120 już nie. Na tej mapie nie ma elementu zaskoczenia który tak ważny jest przy lataniu Ropuchem czy Świniakiem. Możesz sobie w F-15 wisieć na 5000 metrów i spamować radarem, a potem spadać na bezbronnego płaza, a on nawet nie będzie świadomy co i z której strony go trafiło.

W tej misji i naszych wspólnych lotach zawsze chodziło o fun, dlatego zostały wypracowane takie zasady :).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #149 dnia: Maja 26, 2012, 14:33:54 »
Fruwamy dziś?