Dobra to ja na swoje nie będę nalegał, ale podpowiedzcie mi proszę co by zmieniło na gorsze dodanie 1 rakiety Sparrow/Alamo na odpowiadające im s-ty? Bo z Waszych wypowiedzi wnioskuję, że coś mogło by się 'zgorszyć'.
Oczywiście przy obecnych lotniskach nie widzę sensu dodawania tych rakiet...
Ja Ci odpowiem na to pytanie. Wsiądź w samolot szturmowy, obładuj go graciarnią, zatankuj do połowy i poleć. Bez względu na to jaką trasę obierzesz czy nisko w wąwozach, na krechę, czy wysoko to zawsze wyżej będzie ktoś szybszy i będzie mógł Cię szybko sprowadzić na ziemię. Nijak nie jesteś w stanie wymanewrować, uciec, obronić się przed myśliwcem. Jesteś za ciężki, za wolny i nie stworzony do walki manewrowej... nie masz nawet radaru. A taki kierownik F-15 czy Su-27/33 odpali w twoim kierunku "zagrobnika" i po 10 razach zwyczajnie stracisz zapał do latania. Przy R-60/73 jest cień szansy, że flarami coś zdziałasz, a na takiego Aim-120 już nie. Na tej mapie nie ma elementu zaskoczenia który tak ważny jest przy lataniu Ropuchem czy Świniakiem. Możesz sobie w F-15 wisieć na 5000 metrów i spamować radarem, a potem spadać na bezbronnego płaza, a on nawet nie będzie świadomy co i z której strony go trafiło.
W tej misji i naszych wspólnych lotach zawsze chodziło o fun, dlatego zostały wypracowane takie zasady

.