Autor Wątek: Łikendowe latanko  (Przeczytany 29171 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

qrdl

• Gość
Odp: Łikendowe latanko
« Odpowiedź #210 dnia: Czerwca 06, 2012, 18:48:25 »
Ok, to odpalę o 20:30.

« Odpowiedź #211 dnia: Czerwca 06, 2012, 19:08:14 »
 Ja będę też, tylko proszę o wyrozumiałość gdyż dzisiaj pewne okoliczności mogą sprawić, że znowu się zgubie w górach i polecę hen, hen :020:

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #212 dnia: Czerwca 07, 2012, 09:57:57 »
Było tak fajnie, że aż mi się to przyśniło.
Oczywiście nie przyśnił mi się hit wczorajszego dnia, czyli "zwis Logana".

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #213 dnia: Czerwca 07, 2012, 11:27:58 »
Fajnie wczoraj było. Dzięki za wspólne loty :D.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #214 dnia: Czerwca 07, 2012, 12:23:50 »
Ogólnie było fajnie, aczkolwiek mam jakieś dziwne przeczucie że strona przeciwna ma mnie powoli dosyć  :121: :118:

Przy czym wydaje mi się że ta misja uziela jest do małej poprawki.
Proponuję m.in. poprawić nieco planeset i uzbrojenie samolotów, w szczególności F-15C które jest po prostu za słabe.

Proponowany payload dla F-15C: 2 x AIM-9M oraz 1 x AIM-9P.

Ewentualnie mogą być 2 x AIM-9M zamiast obecnych 2 x AIM-9P.
Dawniej orły zabierały 3 x AIM-9M, obecnie dwa Sidewindery w wersji M i jeden w wersji P. Myślę że wobec jednego Archera oraz dwóch Aphidów zabieranych przez MiGi albo dwóch Archerów na Sukach powinno być fair, tym bardziej że AIM-9M jest czymś pomiędzy R-73 a R-60M zaś AIM-9P najwyraźniej jest dużo gorszy nawet od R-60M (praktycznie nie ma możliwości odpalenia wersji P na kursie spotkaniowym).

Ktoś robił sshoty? Podzielcie się  :002:

« Odpowiedź #215 dnia: Czerwca 07, 2012, 12:31:49 »
No właśnie u mnie nie ma nic 'pstrykniętego'... Wczoraj ewidentnie walczyłem z blackout'ami - tylko z jednego wyszedłem cały :)

No i w końcu na ziemi Zimnego trafiłem po tym jak... posprzątał sam teren będąc jeszcze w czerwonych :D

Standardowo było fajnie i niewiele większa ilość osób niż standardowe 5-6 zapewniła niezłą rozrywkę.

Logan - mistrzostwo - zwaliłeś mnie z krzesła, a dobił mnie tekst qrdl'a "Jak Ci stanie to startuj!!!". Oszalałem i musiałem wysiąść z samolotu na chwilę bo się popłakałem...  :karpik

W ogóle dużo śmiechu jak zawsze :) No i Totenhamon mnie zmiażdżył, ale mam takie warunki jakie mam więc tak musi być  :118:

PS. Ups - tysięczny post! Trzeba to dzisiaj uczcić :D

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #216 dnia: Czerwca 07, 2012, 12:35:33 »
Bo stronie Blue brakuje czegoś w rodzaju Kuzniecowa, który jest po jedynie słusznej stronie. Wydaje mi się też, że taka niezniszczalna opl powinna być ustawiona tak, by nie było możliwości bezpośredniego latania nad lotniskiem przeciwnika, ale by była możliwość ataku z dystansu z pewnych kierunków. Dałoby to radochę kierowcom szturmowców, którzy mogliby dalej walić z S-8 do sarenek, ale wymusiło na nich lepsze planowanie wejścia i wyjścia z ataku.
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #217 dnia: Czerwca 07, 2012, 12:37:04 »
Myślę, że to rozsądne propozycje, a na pewno warto to przetestować. Żan się podjął przerobienia misji.... padł też pomysł, żeby zamiast samów blue postawić kilka sklepów Biedronki z asortymentem ręcznie szytych w Pakistanie futbolówek.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #218 dnia: Czerwca 07, 2012, 12:38:25 »
Bo stronie Blue brakuje czegoś w rodzaju Kuzniecowa, który jest po jedynie słusznej stronie. Wydaje mi się też, że taka niezniszczalna opl powinna być ustawiona tak, by nie było możliwości bezpośredniego latania nad lotniskiem przeciwnika, ale by była możliwość ataku z dystansu z pewnych kierunków. Dałoby to radochę kierowcom szturmowców, którzy mogliby dalej walić z S-8 do sarenek, ale wymusiło na nich lepsze planowanie wejścia i wyjścia z ataku.

Przestań jęczeć. Jedyną uber bonią redsów jest Żaneta. Naucz się latać tak jak on, to będziecie mieć wyrównane szanse  :003:.

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #219 dnia: Czerwca 07, 2012, 12:42:59 »
Przecież latamy po tej samej stronie. A jak latamy po przeciwnych to tylko dlatego, że blue nie wytrzymało ciśnienia i się poobrażało akurat. :118:
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #220 dnia: Czerwca 07, 2012, 12:53:28 »
LOL. Ja tam nie wiem. Kiedyś mnie już oszukałeś, ja Cię wychwalałem, a ty mi rypałeś obronę pplot, choć ja myślałem, że Ty robisz kuku blusom  :118:.

A propos... robimy dziś jakieś loty?

« Odpowiedź #221 dnia: Czerwca 07, 2012, 13:07:44 »
Wczoraj było co najmniej jak w '45, samo wystartowanie z pasa było już sukcesem, a potem było tylko trudniej. Przydała by się nam jakaś Papagej Staffel  :002:

Co nie zmienia faktu, że od czasu do czasu to ktoś RED stawał się biernym partnerem w naszej grupowej orgii  :021:

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #222 dnia: Czerwca 07, 2012, 13:16:36 »
Kekekekek, Sheldorf się wczoraj zawiesił jak go Wolowizard Janek przeczesał kilka razy na pasie, na stojance i hgw gdzie jeszcze :-).

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #223 dnia: Czerwca 07, 2012, 13:34:40 »
Ja sobie pozwoliłem nieco poprawić misję. W tej chwili F-15C jest uzbrojony w: 2 x AIM-9M oraz 1 x AIM-9P. Powinno być trochę uczciwiej, a jakby blue za dobrze szło to się stosownie obetnie  :118:

Skorygowałem trochę startowe payloady i skórki dla żabek, poza tym po stronie blue wstawiłem też blisko lotniska dwa stateczki: jakąś Mołnię oraz małą fregatę typu Grisza która sama w sobie jest pływającą Osa-AK/AKM... i jakaś pojedyncza wieżyczka CIWS coś jak AK-630 chyba też na niej jest.

Dziś rozumiem powtórka?  :121:

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #224 dnia: Czerwca 07, 2012, 14:19:58 »
Tutaj akurat Mazak leci na misję. Blue pewnie chcieliby mieć taką perspektywę badawczą :-).

Tako rzecze,
Zaratustra