Autor Wątek: Łikendowe latanko  (Przeczytany 29215 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Łikendowe latanko
« Odpowiedź #90 dnia: Maja 12, 2012, 23:13:46 »
Za tydzień, dwa (po przeprowadzce:|) z przyjemnością też bym polatał. Przed urlopem sporo męczyłem MiGa 29 ale ciężko trafić jakąś większą sensowną ekipe. W końcu trzeba przełamać wrodzoną niesmiałość :)

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #91 dnia: Maja 12, 2012, 23:18:49 »
Jak wpadniesz do nas na serw to nie tylko to przełamiemy.  :021:\

Dzięki Panowie za loty. Miła atmosfera, klejąca się gadka na Vencie i rycerskie boje na niebie.
Do przyszłego weekendu.

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #92 dnia: Maja 12, 2012, 23:23:55 »
Było grubo. Szczególnie w momencie gdy ja meldowałem zdjęcie praktycznie całej opl nad lotniskiem, a Qrdl który wcześniej mi gratulował, dowiedział się, że latamy po przeciwnych stronach. :118: Poza tym Syringe wyrżnął w ziemię, logan się zgubił, a ja dostałem po cichaczu kasztana prosto w zad. :021:
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

« Odpowiedź #93 dnia: Maja 12, 2012, 23:38:16 »
Normalnie bajka, choć troche zajęło mi sie przestawienie na FC2 z DSC A-10C.
Myślę, że takie latanie weekendowe powinno stać taką (cytując Klasyka) "starą, świecką tradycją".

Pozdrawiam i dziękuję za miło spędzony czas.

p.s. ciekawe, kto na screeshocie_006 łamie przepisy i startuje bezposrednio z taxing area???

http://www.sendspace.pl/file/pic/cf58f4f19e1716824c7fa9b/view

http://www.sendspace.pl/file/pic/05066cd1730a0f89431ec35/view

« Odpowiedź #94 dnia: Maja 13, 2012, 00:56:18 »
Może się zgubiłem, ale ja jestem zadowolony, nawet bardzo :020:
Ja się delektowałem lotem słuchając waszych kwękań :021:
Dla mnie BOMBA!

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #95 dnia: Maja 13, 2012, 01:04:20 »
p.s. ciekawe, kto na screeshocie_006 łamie przepisy i startuje bezposrednio z taxing area???
Eee, wszyscy oprócz ropuchów?:banan

Poza tym zapraszamy więcej osób na ventyla. Jak ktoś nie ma namiarów pisać na GG(jak ktoś ma), albo na PW.
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #96 dnia: Maja 13, 2012, 10:10:46 »
Lata się bardzo przyjemnie, ale to tylko i wyłącznie zasługa towarzystwa. U mnie powoli wracają nawyki i odruchy, co prawda na działo bym jeszcze nie szedł z własnej inicjatywy, bo za słabo czuję maszynę, to FM rakiet powoli odsłania mi swoje tajemnice, szczególnie jak sarenka gdzieś dyma bez opamiętania, nawet się za bardzo nie rozglądając. Chociaż FC2 różni się od FC1 o tyle, że płacenie za to jest raczej formą darowizny dla ED, to jest kilka niuansów, które dodają lekkiego smaczku, np. pociski z GSh-30 wydają się mieć kolor żółty (przynajmniej wczoraj taki kolor miały przesyłki od uziela :-), natomiast jakieś naziemne Avengery walą na biało. Wydaj mi się również, że w kabinie słychać dzwięki przy okazji tego jak ktoś do nas wali z działa...

Wracając do Mekkiego. Bardzo, bardzo się na Tobie zawiodłem kolego. Powiedzmy, że Twoje pragnienie raczej sugerowało, że jesteś człowiekiem Wschodu, czerwonym, z fantazją i promilem we krwi... a tutaj się okazało, że jednak spiętodupym niebieskim... żal.

Tako rzecze,
Zaratustra 

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #97 dnia: Maja 13, 2012, 18:01:38 »
Niech to szlag. Że też takie inicjatywy wypływają akurat wtedy, kiedy warunki za oknem nie sprzyjają długim posiedzeniom przed kompem (i akurat wtedy, jak od kompa i gratów dzieli mnie "parę" ładnych km).

« Odpowiedź #98 dnia: Maja 13, 2012, 19:36:25 »
A i jeszcze zapomniałem wspomnieć o paru akcjach co mnie 'podkręciły' hehe :D

- dogifght z uzielem - przemiła zabawa na zboczu wzgórza, byłem na niezłej pozycji i zacząłem ją tracić, ale myślę sobie - jeszcze jeden krąg i go mam (prędkość już spadła do ~350km/h), już widziałem po swojej prawej zbocze góry i myślę - odpust... i bum - uziel leży na zboczu :)

- wdałem się z którymś z niebieskich w bójkę i wyłapałem na dzień dobry z 'puszki' - pełen laczek do domu na lotnisko bez MFD, HUD'a i chyba części hydrauliki, dzwonię do mechanika żeby szykował śrubokręty, pierwsze zajście przy dosyć dużej prędkości więc lecąc na hamulcu trzymam koła do ostatniego momentu bo w tym cholernym MiGaczu się inaczej nie da. Na wysokości ok. 100m wypuszczam koła - nic! Świeca w górę! Drugie zajście, po wcześniejszym stwierdzeniu niesprawności podwozia i lądowanie na wzór słynnego kapitana Tadeusza tyle że "bez wizji" (na oko) ;-)

Było pięknie! Chce więcej jak już wspomniałem wcześniej!!!

PS. Czy po wschodniej stronie może być jakaś "dwudziestkasiódemka"? Byłbym dużo szczęśliwszy, ale jak to jest jakiś problem to Fulcrum też starczy :)

Schmicht

• Gość
« Odpowiedź #99 dnia: Maja 13, 2012, 23:33:57 »
Dokładnie! Było naprawdę nieźle!  8)

Największym dla mnie zaskoczeniem był zestaw niespodzianek przygotowany przez uziel'a przy moim i Qrdl'a ulubionym wąwozie.
W sumie szkoda, że wcześnie nie wiedziałem o tej różnicy barw w pestkach. Może wtedy nie kręciłbym się myśląc, że któryś z FIS'ów w wer.2 próbuje mi tyłeczek obrobić. Ostatecznie rzecz jasna zauważyłem ten ruch wyzwolenia kryjącego się w pobliskich krzakach. :002:

Co ciekawsze Sarenka chyba nie do końca zrozumiał co oznacza jego ksywa, ponieważ potrafił wsadzić to i owo w dziureczkę!  :021:

Dzięki i czekam na kolejne!
« Ostatnia zmiana: Maja 14, 2012, 11:02:34 wysłana przez Syringe »

« Odpowiedź #100 dnia: Maja 14, 2012, 13:56:52 »
O ja, ja też chcę. Tylko sprzęt poskładam do kupy.
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

« Odpowiedź #101 dnia: Maja 17, 2012, 12:39:21 »
Jak to - czwartek i ani widu ani słychu?

Ja oczekuję jakiejś zapowiedzi... że w ten łikent też latamy albo coś. Jakieś daty? Teraz takie rzeczy muszę jakoś planować więc wolę wiedzieć, że nadchodzi TEN dzień :D

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #102 dnia: Maja 17, 2012, 13:31:41 »
A czy tu trzeba coś planować? AAaa chyba, że jakaś promocja na piwo  jest. :)
Sobota 20-21. Zapraszam!

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #103 dnia: Maja 17, 2012, 13:34:38 »
Miło poczytać że temat wspólnych lotów znowu ruszył, dało się sklecić coś z tej mojej małej misji co kiedyś przepisałem z FC 1.x.x i ma szansę stać się kolejną świecką tradycją  :020:

Myślę że na 90% na pewno się pojawię - no chyba że nagle mi coś w sobotę wypadnie.

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #104 dnia: Maja 17, 2012, 13:43:11 »
Pięknie :) Pamiętajcie, że jest coś takiego jak forumowy Vent.