Autor Wątek: Nowy "front" Virtual War.  (Przeczytany 9306 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Blakhart

• Trolle
  • *
Nowy "front" Virtual War.
« dnia: Maja 03, 2012, 18:28:29 »
Witam!

Tak jak wspominałem, nowy ( stary na bazie Bellum ) front ruszył.

http://89.171.41.105/

Działamy na UP 3.0 RC4.

Na pierwszy rzut poszła Francja 1940, w planach Anglia 1940, Grecja, początek Barbarossy, Afryka itd. zgodnie z chronologią oraz wymiennym wrzucaniem frontu wschodniego i zachodniego.

Planeset dostosowany do możliwości i osiągów samolotów, tak by zapewnić rozrywkę po obydwu stronach barykady, niekoniecznie historyczny .

Dodatkowe info:
http://www.sturmovik.pl/forum/viewforum.php?f=39

TS3
IP:188.165.154.162:3300

Pracujemy, poprawiamy, uczymy się na błędach, możliwe, że uda się rozwinąć nieco skryp i możliwości, lecz ze względu na mały sztab ludzi zaangażowanych w rozwój prace idą powoli.

p.s.
Nawiązałem kontakt z =BY=Rudym i nawet udało mi się go namówić na sprzedaż AW, ale zażądał 300 euro za surowy produkt nie dostosowany do zmodowanej gry, więc podziękowaliśmy i robimy swoje ;).

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Odp: Nowy "front" Virtual War.
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 03, 2012, 22:59:42 »
Bardzo zacna inicjatywa, Blakhart, aczkolwiek to był dziwny krok reklamowanie tego na forum serwerów WoP. Nie dziw się więc, że Twój post został zdjęty... S!
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline macras

• *
  • JG300
    • Agencja Reklamowa
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 04, 2012, 00:06:06 »
Bardzo zacna inicjatywa, Blakhart, aczkolwiek to był dziwny krok reklamowanie tego na forum serwerów WoP. Nie dziw się więc, że Twój post został zdjęty... S!

Jak dla mnie Blak postąpił słusznie, niech ludzie wiedzą co sie na świecie dzieje oprócz wyborów u żabojadów.
Tak trzymaj Blak !!

pozdr
mac
Geschwader  Kommodore

Offline Zeke

• ZB
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 04, 2012, 12:23:54 »
Blakhart, a może warto by było to rozreklamować na SimHQ:
http://simhq.com/forum/ubbthreads.php?ubb=postlist&Board=86&page=1
Ostatnio mignęła mi wypowiedź, jak ktoś szukał aktywnych frontów online.
Według mnie warto by było zaznaczyć, że to testy tego frontu, i że przydaliby się ludzie z doświadczeniem w tworzeniu frontów.
"I jedyne, co pamiętam po tylu latach ich pracy / to, że wojnę wygrali Polacy"
Kazik (o nauczycielach historii)

Offline Blakhart

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 04, 2012, 14:01:54 »
;/ Hmm,...szczerze ? :) ? A to Ty go zdjąłeś czy co, bo nie rozumiem ;] ?.

Wali mnie to... Akurat zdania tamtych ludzi czy graczy są niczym. Tu nie chodzi o reklamę, bo my mamy z kim grać :) Po prostu nie mam kontaktu do wielu z moich obcojęzycznych "znajomych" z HL czy il2 przez mail, a na pager ciężko złapać, a chciałbym żeby zajrzeli, bo jakby nie patrzeć, wielu z nich przelatało setki godzin na VF-ach i mogłoby się im spodobać.
Każdy kolejny gracz to zawsze jakiś tam pomysł, spostrzeżenie krytyka, czasem ciężka do przełknięcia, czasem bezsensowna bo spowodowana niewiedzą lub zwykłym "noobizmem", ale dzięki temu czasem można wyciągnąć coś pożytecznego.
Długi okres czasu wzbraniałem się przed Svs109, w końcu zajrzałem tam i żal mi się zrobiło tych p1zd*siów, którzy nigdy chyba nie mieli okazji tłuc się "na bagnety" w iłka z ruskimi zakapiorami na OstFroncie, gdy beefki nie były tak dopakowane jak teraz, a do zabicia Lachona potrzebne było odcięcie głowy kufaja i wbicie mu kołka w każdą kończynę :D...

Zasady o zakazie informowania o 6ej, zakaz strzelania nad lotniskami, zakaz atakowania gracza, który uciekła na własne lotnisko, zakaz vulchu, zakaz strzelania do skoczków...Nie daj boże coś zrobisz źle od razu 3 hamerykańskie ciotunie jęczą, że wysyłają nagranie do adminów... jeeeez ;p
Wszystko to jest nastawione na robienie statów, punktacji pod ochroną. Co to ma wspólnego z realną rozgrywką i szukaniem symulacji walki powietrznej, etc ??? :)

Spit vs 109 jest przereklamowane, a na HL obecnie nie ma dobrego serwera na wysokim poziomie z dobrym klimatem, gdzie zbierałoby się więcej niż 10 graczy.

No i dobrze, niech kasują, bo gdyby przyszli na VF nie daliby sobie rady bez warunków z inkubatora... Heh ,a ciekawe co 80% z WoP zrobiłaby na ADW :)))

Info poszło na pager chyba do ponad 200 osób, plus na kilka zaprzyjaźnionych for. Dzięki za link, dam info jeszcze na SimHQ.

p.s.
To już nie testy, gramy oficjalnie.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 04, 2012, 14:29:30 »
Dzięki za trud Blakhart, ja przymierzam się do latania na Waszym froncie.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 04, 2012, 17:20:06 »
Nie ja zdejmowałem i nawet nie wiem, co napisałeś, bo już było zdjęte. Jedną z zasad jest zakaz innych serwerów na forum, i już.

A co do frontu, sam chętnie zobaczę jak to wygląda i chętnie się zarejestruję, szczególnie, że używacie RC4 i nie będę musiał robić następnej wersji Ił-a na kompie... Pewnie tam będę w grupie tych 80% typowych obecnych partaczy. Największy dla mnie "bloker" to problem bycia gotowy na czas, no i związanie się tylko z jedną stroną - dawno nie byłem stały ;)

Pozdro!
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Blakhart

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: Maja 04, 2012, 21:19:36 »
Mylisz się Sorb ;) Jest dużo młodych stażem i niedoświadczonych front-menów, więc nie powinieneś czegokolwiek się obawiać.

Wieczorem zbieramy się na TS i HL, misja to zazwyczaj 1h, dziś są pełne sloty nikt nie czeka na misje.

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #8 dnia: Maja 04, 2012, 23:21:28 »
Czas odkurzyć mundur... :021:

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #9 dnia: Maja 05, 2012, 11:16:01 »
Blakhart - jeśli możesz wyslij mi kod autoryzacji (via PM) dla JG300 Wilde Sau (prefix JG300)

Wersja UP 3.0 RC4 ? Na 4.101 czy inna podstawka ?
Zmieniłbym zasady odnoście "raportowalności misji" i ilości backdoorów.

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #10 dnia: Maja 05, 2012, 11:44:13 »
Teraz się zorientowałem, ze muszę ściągnąć całą tą kobyłę ... matko boska to ma 6.5 giga ...
Można inaczej to zrobić, skoro UP3.0 lezy na dysku ?

Offline Blakhart

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: Maja 05, 2012, 11:50:39 »
Blakhart - jeśli możesz wyslij mi kod autoryzacji (via PM) dla JG300 Wilde Sau (prefix JG300)

Wersja UP 3.0 RC4 ? Na 4.101 czy inna podstawka ?
Zmieniłbym zasady odnoście "raportowalności misji" i ilości backdoorów.

1 Sprawa poszła do Skymana, sprawdź priv.
2 UP 3.0 RC4 , wszędzie jest to umieszczone ( :D ), tak żeby nie mieszać i być dostępnym dla maksymalnej liczby graczy i mieć więcej samolotów do dyspozycji ( tak pewnie będzie dopóki jakaś łajza nie wejdzie na ekstra modach i zdenerwuje ludzi ;p ).

3 No tutaj mieliśmy ostatnio mały problem, więc słucham, (pamiętaj, że w założeniu nie chcemy dopuszczać do rozgrywki gdzie jedna strona ma przewagę 2-3 graczy oraz w sytuacjach awaryjnych, tzn. późne godziny nocne, żeby fanatycy nie mogący spać również mogli polecieć np 4na4)

Złapcie mnie na TSie, albo rzućcie adres ventyla mazaka na priv( jeżeli działa to się pojawię jak zobaczę was na HL ).

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #12 dnia: Maja 05, 2012, 12:08:31 »
Miałem na mysli priv tutaj, bo na tamtym forum nie mogę załozyć konta - komunikat "Tworzenie nowych kont jest obecnie nie możliwe".
No chyba, ze na maila - widoczny w moim profilu.

Odnośnie raportów i backdoorów.
Miałem na myśli nie ograniczenie ilości graczy. Masz misję 8 vs 8. Żeby ja zaraportować to trzeba mieć 16-tu(8vs8) w misji czy tylko 8-miu(4vs4) ?
Ilości backdoorów są ograniczone tylko jakością łącza hosta. No i chęciami ludzi. Bo mnie na przykład nie przeszkadza polecieć we czterech na dwunastu, ale niektórych bardzo to drażni ... Taka misja na wielu frontach była nieraportowalna.
Wg mnie zasada jest prosta - minimalna liczba ludzi do raportu -3 po każdej stronie. Minimalna liczba do wygenerowania misji - 4 na stronę. I koniec zasad w tym temacie. Nie ma ludzi - lata się małe misje. Są ludzie - lata się większe. Czasami lepiej polecieć we czterech na dziesięciu niż stać 2 godziny na HL'u. Jeśli przeciwnicy się zgodzą - to po prostu lecimy i po sprawie.

Ramm.

Offline Blakhart

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: Maja 05, 2012, 12:51:59 »
Priv poszedł na tym forum ;]

Generalnie, to chciałbym wiele zmienić, dodać, ale skrypt ma swoje ograniczenia ;/ Męczę naszego szpeca od jakiegoś czasu, żeby dodać np. SUGa, ale to nie jest takie łatwe, bez instrukcji od tfurcuf Bellum ;/
Na razie nie ingerujemy w skrypt i wiele rzeczy po prostu nie możemy zmienić z przyczyn technicznych, więc min 4vs4 na razie jest poza zasięgiem ;[[, a co za tym idzie lepiej żeby do raportowania było 4vs4, gdy fajterów będzie po 6.

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: Maja 05, 2012, 13:23:27 »
Ramm, z tego co pamiętam konto możesz stworzyć tylko przez główną stronę (sturmovik.pl), konto jest jedno i to samo dla strony i forum. Przy okazji zyskujesz dostęp do części artykułów, które są niewidoczne dla niezalogowanych.